Jaký je váš oblíbený revolver?
Krátké vícehlavňové zbraně
- Jeronimo
Příspěvek#1 » čtv 10. říj 2024, 05:42
Ahoj máte nějaký oblíbený revolver? Prostě nějaký u kterého si řeknete, že byste se ho nikdy nezbavili nebo must have. Hledám inspiraci. Vždy když jsem měl možnost vyzkoušet revolver na střelnici, tak jsem měl pocit nenadchne, neurazí. Neříkám, že se mi konstrukce revolveru nelíbí. Chtěl bych si nějaký pořídit. Co jsem měl možnost zatím vyzkoušet na střelnici, tak SA/DA revolver byl o ničem, pokud nebyl v SA režimu. Prostě spoušť mi přišla o ničem v DA. Který Vám vytvoří na střelnici rohlík od ucha k uchu? Jakou ráži, velikost atd.?
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#3 » čtv 10. říj 2024, 06:44
Doplním pana kolegu, který u psaní usnul Co se týka sbírání a zpracování, tak poctivé stroje 60-70 roků nebudou mít konkurenci. Naprosto dokonalá modř např. SW a krásné ingoty 29 nebo Pytláka v 6" nikdy, nikdy neomrzi. Investičně budou zajímavé i staré westernáky s rodokmenem, ale to není můj šálek čaje. Co se týká střeleckých orgasmů potom starý Willi Kort bude jen těžko překonaný. Z mého pohledu už je naprosto nezajímavá současná produkce.
- Redsnake
Příspěvek#4 » čtv 10. říj 2024, 07:59
Vybrat jen jeden ze sbírky mi dělá problém ale bez mučen přiznávám, že Ruger Super Blackhawk v .44 magnum mi v poslední době na střelnici udělal největší rohlík na tváři.
Radost mi dělají i dvoupalce, třeba klasický colt detective je prostě klasika všech klasik. Byť to střílení z prcků není tak komfortní a na nošení je to dnes již překonané zázračnýma devítkama.
Stejně tak westernové single action, třeba Pietta Great western 2 v .45 Colt je parádní střílení.
Krásný byl i S&W 17 v .22LR, dokonalost chodu a zpracování bez chybky, obdaroval jsem jím později svého tátu, takže byl jeho první krátkou zbraní.
GP100 je prostě pracant který zvládne dietu z plnotučných .357 all day long.
Něco má do sebe i Colt 1860 v perkusu, moc rád jsem chodil na venkovní střelnici v zimě před Vánoci střílet z perkusů, na stavu horký čaj do hrnku, prachovnici, kule a zápalky a oblaka kouře na zasněžené střelnici, škoda že nám Magnum vyhořel a nebude se to nejspíš opakovat ale člověk pak docenil luxus nábojových modelů a progres ve vývoji zbraní.
Ale jinak střílím ze všech revolverů rád a souhlasím že starší produkce je nepřekonatelná, ještě v dobách poctivého modření/černění a bez různých hillary hole a dalších blbostí..
Vybrat jen jeden je fakt těžké až nemožné, stejně jako neexistuje univerzální pistole. Po čem ještě toužím je S&W 686 v 4"
Radost mi dělají i dvoupalce, třeba klasický colt detective je prostě klasika všech klasik. Byť to střílení z prcků není tak komfortní a na nošení je to dnes již překonané zázračnýma devítkama.
Stejně tak westernové single action, třeba Pietta Great western 2 v .45 Colt je parádní střílení.
Krásný byl i S&W 17 v .22LR, dokonalost chodu a zpracování bez chybky, obdaroval jsem jím později svého tátu, takže byl jeho první krátkou zbraní.
GP100 je prostě pracant který zvládne dietu z plnotučných .357 all day long.
Něco má do sebe i Colt 1860 v perkusu, moc rád jsem chodil na venkovní střelnici v zimě před Vánoci střílet z perkusů, na stavu horký čaj do hrnku, prachovnici, kule a zápalky a oblaka kouře na zasněžené střelnici, škoda že nám Magnum vyhořel a nebude se to nejspíš opakovat ale člověk pak docenil luxus nábojových modelů a progres ve vývoji zbraní.
Ale jinak střílím ze všech revolverů rád a souhlasím že starší produkce je nepřekonatelná, ještě v dobách poctivého modření/černění a bez různých hillary hole a dalších blbostí..
Vybrat jen jeden je fakt těžké až nemožné, stejně jako neexistuje univerzální pistole. Po čem ještě toužím je S&W 686 v 4"
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#6 » čtv 10. říj 2024, 08:28
.. jj ano to jsem vlastně zapomněl, prckové ve .38 detective, chief, atd. Zmenšená 29 viz 17/.22 je užasnej. Chtěl jsem přidat i 18/3 .22 ale utekl mi na aukci, protože touhy ostatních sběratelu a obchodníku byly větší.
Pouze si dovolim rozporovat GP100 současné produkce. Zpracovaní děsivé, po sundání střenek všude otřepy, chod těžký. Po xté upravě stále nejsem spokojený a vyrábím si nové díly.
Pouze si dovolim rozporovat GP100 současné produkce. Zpracovaní děsivé, po sundání střenek všude otřepy, chod těžký. Po xté upravě stále nejsem spokojený a vyrábím si nové díly.
- Sedmej
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#14 » čtv 10. říj 2024, 12:23
Pominu li nejpochybnější bazar Hunting, potom krásná zbran. Scénář stále stejný, číslo tajné, předání na benzince, tohle by mě jako privata opravdu nebavilo a jako firma tyhle hry už nechci hrát vůbec. Neznam kolem sebe snad nikoho, kdo by si na Huntungu někdy nenaběhl ...
Hermann za pár týdnů otevírá kalalog a letos to bude opravdu nacpané, tohle je cesta, ne vyčůra.. privati po bazačích.
Hermann za pár týdnů otevírá kalalog a letos to bude opravdu nacpané, tohle je cesta, ne vyčůra.. privati po bazačích.
- Redsnake
Příspěvek#15 » čtv 10. říj 2024, 12:59
Z huntingu mam radu bazarovych zbrani a vzdy to bylo v poradku. On uz z komunikace clovek tak nejak pozna oc jde. Ze ma nekdo skryte cislo a uprednostnuje zahajeni komunikace mailem naprosto chapu.
To nic nemeni na tom, ze treba na egun.de se tez daji najit krasne zbrane a kdyz uz si clovek sam netroufa na dovoz jsou dnes uz firmy, ktere se na to specializuji.
To nic nemeni na tom, ze treba na egun.de se tez daji najit krasne zbrane a kdyz uz si clovek sam netroufa na dovoz jsou dnes uz firmy, ktere se na to specializuji.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí