Jaký je váš oblíbený revolver?

Krátké vícehlavňové zbraně
kolombo

Příspěvek#16 » čtv 10. říj 2024, 13:09

Mám tři perkusní :-)

bbobb

Příspěvek#17 » čtv 10. říj 2024, 13:27

Fajnsmekri asi neoceni, ale z tech asi 6 revolveru, co jsem mel, mi byl vzdycky nejsympatictejsi Ruger LCR. Proste jedndoduchy nastroj s dobrym chodem, o kterem jsem v pouzdre vedel, ze s jakymkoliv zachazenim bude fungovat. Spolehlive se s nim trefovat a trenovat aniz by totalne omlatil ruku je vec druha, mozna kdybych ho byval mel v .38spl.

Murphy

Příspěvek#18 » čtv 10. říj 2024, 13:55

Jakou razi mas, ze by .38spl byla prijemnejsi?
Mam KLCR v .357 (ocelove je tezsi, nez hlinikova .38, ta by kopala o -100 g vice), strilim .38.
Vyhodnejsi kombinace co do zpetneho razu uz se z toho imho vymacknout neda.
9L ma cca stejnou hmotnost.

bbobb

Příspěvek#19 » čtv 10. říj 2024, 13:58

Mel jsem 9x19 a nerikam, ze se na to neda zvyknout, ale nic prijemnyho to teda po chvilce uz nebylo. Rozhodne to v 9L mlati do ty ruky podstate vic nez .357 v aspon trochu vetsim revolveru jako treba 3" King Cobra.

Murphy

Příspěvek#20 » čtv 10. říj 2024, 14:08

KingCobra v 3" vazi necelych 800 g, KLCR necelych 500, takze bych u Cobry cekal mensi kopanec, tedy pri pouziti stejnych gripu.
100 ks .38 z KLCR mi prijde snesitelnych. Ale je fakt, ze 9L bude o neco silnejsi.

Střelec

Příspěvek#21 » čtv 10. říj 2024, 14:58

DesertEagle píše:

Na hunting bazaru jsem nakupoval/prodával mnohokrát, bez problému.

oldglock

Příspěvek#22 » čtv 10. říj 2024, 16:19

SA revolvery od Rugeru v nerezu. Vaquero, Blackhawk, Superblackhawk.....
Řekl bych, že čím starší a zachovalejsi kus, tím lépe.
SA/DA Colt Detective .38

Jarda.Jezek

Příspěvek#23 » čtv 10. říj 2024, 18:02

Tisíc lidí, tisíc chutí. Kdybych si chtěl koupit revolver na střílení, klidně se podívám po současné produkci, budu hledat delší hlaveň, 9L ideálně 8ran, zkusím pomalejší i rychlejší prach a udělám si náboje, aby mi střelba byla příjemná. Klidně bych se zamyslel třeba nad Rhinem, kdybych neměl dost peněz na Kortha, třeba NXS. Určitě se najde i něco mezi. Kdybych chtěl být za velkýho kluka, pak klidně nějakého superobřího Tauruse v 454 casull. Nebo ještě líp - třeba SW500? Takových možností tu je...
Ale co já, pistolář, tady mám co plácat? To si radši koupím další pistoli, než revolver.
Přeji hodně štěstí při výběru a nekončící radost při střelbě.

Murphy

Příspěvek#24 » čtv 10. říj 2024, 18:14

Rhino mne taky zaujalo. Nez jsem si precetl, ze maji telo z ultralehkych slitin.
A ve 2" .357 je porad o 180 g tezsi, nez KLCR od Rugera, ktery je ocelovy. Takze na strileni asi radsi neco trvanlivejsiho, oceloveho.

Jeronimo

Příspěvek#25 » čtv 10. říj 2024, 20:13

Jarda. Jezek: No já mám zatím taky jen pistole, ale už delší dobu si chci pořídit revolver. Ale když si půjčím nějaký revolver na střelnici, tak mě to přejde...protože vždy mám pocit nenadchne ani neurazí.

Je sice pravda že jsem zatím měl asi půjčené asi jen 3, ale vždy jsem dospěl k názoru, že tohle mít doma nemusím, ale abych nekřivdil revolverům, tohle mám i u malorážky, prostě mě nebaví. Proto jsem založil toto téma abych se dozvěděl které modely v jakých rážích lidi baví.

Protože když jsem vyzkoušel SA/DA revolvery, tak spoušt v DA režimu byla o ničem. Tak uvažuju o nějakém SA revolveru.

Zaujalo mě taky, že tady zmiňujete revolver Detective ve dvoupalci. Chodíte s ním na střelnici nebo ho máte jen v uvozovkách na nošení.

MM

Příspěvek#26 » čtv 10. říj 2024, 21:26

No ... revolverova spust v DA je proste "revolverova". To je vlastnost, nie chyba, samozrejme mozu v tom byt dost rozdiely a da sa s tym nieco robit, ale je to tak.
Tvoja otazka je o osobnych preferenciach, to je nieco v style ze poradte mi aku babu vyskusat ;) .

Z mojho pohladu - posledne 2 roky zneuzivam moznost tahat veci z Nemecka, takze - az na par veci co este hladam, mi presli rukami vsetky Smith & Wessony co ma zaujimali. Mam velke pracky, takze moja srdcova zalezitost je Nkovy ram - modely 25, 27, 28, 29, potom klasicka 586 / 686.

To co som drzal v rukach a pripadne si nechal su vsetko 70-80 roky. Skutocne neporovnatelne s novovyrobou. Akurat je cloveku luto z toho strielat.

Moje doporucenie - ak ta zaujima S&W - prelistuj si niekde knihu "Standard Catalog of Smith & Wesson" od Supicu, pripadne nieco podobne, zamysli sa nad tym co by ta zaujimalo, skoc na eGun / Gunfinder, hladaj, pozeraj fotky - a od toho sa odpichni a zacni pozerat kde by si nieco co ta zaujima mohol vidiet / vyskusat.
Ruger - klasiku ako (Super)Redhawk, (Super)Blackhawk, GP, SP, Vaquera si mozes osahat bez problemov aj v CZ.
Colt - neporadim, nejako ma neberu.
Westernove veci - stav sa na nejakej westernovej akcii a pozri z coho ludia strielaju, ci by ta to nadchlo.

Redsnake

Příspěvek#27 » čtv 10. říj 2024, 21:47

Jestli ti revolvery nedelaji radost a prijdou ti nemastne neslane, to taky muze byt naprosto ok a treba jsi proste pistolovy a nema smysl se do toho nutit. Me by zas udelala radost maloktera pistole, tak to proste je a posledni svazky jako treba s p365 byly proste z rozumu.

Colt detective je krasna vec, je to Colt za malo penez si fakt doprejes tu znacku. Ale taky je snubnose revolver se vsim co k tomu patri, to nejsou zbrane ze kterych bys bezne vystrilel stovky ran za navstevu strelnice. Mam ho pro radost a obcas ho vetram ale v dnesni dobe zazracnych devitek…
Kazdy mame radi neco jineho a tak je to v poradku, tak to ma byt.

Dentista Žurovský

Příspěvek#28 » čtv 10. říj 2024, 22:09

Revolver je dobra volba pro toho kdo potrebuje vysoky vykon za male penize. Treba jako zalozni zbran pro myslivce. Kdo se rehta, tomu ukazu treba nohu mlade myslivecky, skarede potrhanou knourem. Vyborny na toto je revolver Astra, daji se jeste na inzerci koupit, a povazuji se za nejkvalitnejsi klony SW Hihgwaypatrolman.

MM

Příspěvek#29 » čtv 10. říj 2024, 22:18

Preco nie rovno original? Podla stavu vonku ked clovek pohlada, zacnu na 250-300 EUR, co som sem tahal tak najdrahsi bol za 400. A napriek tomu ze je to "chudobny pribuzny" 27cky mali vsetky kusy co som mal v rukach (aj strielane) mechaniku vo vynikajucom stave. Nkovy ram je tank (stavane na 44ky), akurat je to fakt kus zeleza.

Sem som daval foto jedneho kusu https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=33&t=35&start=555#p308382

Klicky

Příspěvek#30 » čtv 10. říj 2024, 23:15

Murphy píše:Rhino mne taky zaujalo. Nez jsem si precetl, ze maji telo z ultralehkych slitin.
A ve 2" .357 je porad o 180 g tezsi, nez KLCR od Rugera, ktery je ocelovy. Takze na strileni asi radsi neco trvanlivejsiho, oceloveho.

Jsem někde četl, že někdo střílel plnotučný 357 a časem prasknul rám, nevím co je na tom pravdy. Ale ta zbraň se mi vždycky z estetickýho hlediska moc líbila.

Zpět na