Jaký je váš oblíbený revolver?

Krátké vícehlavňové zbraně

kiv61

Příspěvek#31 » čtv 10. říj 2024, 23:27

SW 36-1, 3", .38
Funguje jak revolver má, zpracování dokonalé, cena přívětivá.

Dentista Žurovský

Příspěvek#32 » pát 11. říj 2024, 01:19

Akorat je dobre nahradit sice elegantni drevenou pazbicku, gumovou Pachmayr. V 357 temer nutnost :) jinak po 50 ranach se muze stat ze jeden pak neudrzi v ruce vecer lzici :)

Jarda.Jezek

Příspěvek#33 » pát 11. říj 2024, 05:44

Jeronimo, jestli to máš podobně, jako já, tak tě tahle debata asi moc k revolverům neposune, protože ony jsou z pohledu pistoláře dost na jedno brdo. Motivaci nehledej nasílu, když není, tak není, třeba jednou přijde a pak to poznáš. Do té doby pokračuj jako doteď, zkus si, co ti přijde samo pod ruku. Až dostaneš absťák, že si potřebuješ vystřelit z revolveru a není kolem nikdo, kdo by ti ho půjčil, je pravá chvíle si ho koupit. V tu chvíli budeš i vědět, který to má být a proč.

Murphy

Příspěvek#34 » pát 11. říj 2024, 06:40

Redsnake píše:Jo a jestli bych si něco vážně přál, tak je to Schofield v .45 Colt, ale pořád jsem se nějak nepřenesl přes tu sebevědomou cenovku za repliku..

Jo to ma byt .45?
Tak to jsem naletel, kdyz jsem koupil 4.5...
https://www.streleckyraj.cz/vzduchovy-r ... abolo.html
:shock:

Střelec

Příspěvek#35 » pát 11. říj 2024, 06:46

Mě se třeba revolvery líbí, ale to je tak všechno. Z pistole prostě nastřílím líp. Třeba jeden můj kolega, velice dobrý mířenkář (z pistole) vystřídal několik různých revolverů, různé střelivo a nikdy se ani nepřiblížil tomu, co umí s pistolí, až to nakonec vzdal.
Když se vrátím k tématu, tak se mi velice líbí produkce Colt a SW do 70. let, měl jsem vedle sebe Python z nové a uloženku staré produkce a co se kvality výroby, časování atd. týče, tak ten starší vedl na celé čáře a nakonec jsem ho koupil, protože Python se mi vždycky líbil a chtěl jsem ho, nicméně ho skoro nepoužívám, revolvery mě nebaví,ale držím si ho protože je to pěkná strojařina.
Nicméně pokud se budeme bavit o mém nejoblíbenějším revolveru, tak je to starý vergl od Rossi, zpracování špatné, časování válce v háji (nedostupné ND), prostě krám, ale zdědil jsem ho po otci, který ho koupil v devadesátkách a je to první "pořádná" krátká, ze které jsme střílel, racionalita v tom není, jen nostalgie a památka.

Redsnake

Příspěvek#36 » pát 11. říj 2024, 06:48

Musim se durazne ohradit, ze jsou revolvery na jedno brdo :lol:
Copak vy pistolari mate perkusni pistole? Mate bezne revolvery ktere zvladaji pistolove i revolverove strelivo? Mate revolvery ktere zvladaji dokonce puskove strelivo?
Gripy delite tak mozna na m,l,xl nebo cislujete cislicemi, kdezto revolvery znaji veci jako bisley, birdhead.
A co teprve zvuky ktere revolvery vydavaji. Pistole umi tak “slam” ale u takovy singl action 1873 kdyz pri natahovani kohoutu hlaskuje c-o-l-t, to je tezko prekonatelne…

Kdepak, revolvery nejsou na jedno brdo, ani nuda. Jen dnes kazdy chce byt John Wick a mit idealne ve zbrani 30+1.

oldglock

Příspěvek#37 » pát 11. říj 2024, 07:03

Musím se důrazně ohradit :-) Perkusní pistole jsou zcela běžná věc, ale vím, jak to myslíš.... :-)
Každopádně jsem časem přilnul k těm SA revolverům, jelikož jsou pro mě prostě krásné. Mám je hlavně pro potěchu oka a občasné střílení. Rád si přebíjím různé laborace v různých rážích.
Jinak ten Colt Detectvive ..... je to moc krásná zbraň, měl jsem dva v naprosto perfektním stavu a to byla příčina, že mi z toho prostě bylo líto střílet. Ale na 25m se s tím nastřílet dalo slušně. Tyhle revolvery jsou však především na nošení a tam bys asi určitě sehnal lepší ohledně parametrů (rozměry a hmotnost).....

DesertEagle

Příspěvek#38 » pát 11. říj 2024, 07:33

Ano, je to tak. Proto jeden detective, chiefs, atd je sbírka a jiný kus je občasné střílení. Střílet ze sbírkovek bohužel nejde.

Jacobson

Příspěvek#39 » pát 11. říj 2024, 08:48

Můj jasný favorit je SW 460 XVR. Důvodů je hned několik. Je na něm vidět, že je z řady Performance Center. Vůle, hladký chod a perfektní spoušť. Čitelná mířidla se stelovatelnym hledim. Také mi bezvadně sedí ergonomicky.
Pro 460 SW Magnum není problém sehnat komponenty pro prebijeni a prebijenim se z toho stává univerzální nástroj. S plnotucnym strelivem zanechá hluboký dojem jako málokterá zbraň a to jak pro střelce, tak i pro okolí :D Na druhou stranu s náboji vyladenyma na výkon mezi 44 Mag. a 454 Casull, se z toho stává velice příjemná mirenka. Ano, na takovouto masu kovu je třeba mít trochu fyzičku, ale díky dlouhé zamerne a hmotnosti, která pomáhá tlumit drobné chvění při míření a mířila tak jen hladce pluji po terči, se daří na terči najít moc pěkné soustrely.
Po něm následuje SAA 1873 od Uberti v 45LC.
Ten mě dostal svým vzhledem a zvukem. Pokud je někdo alespoň trochu takový zbranovy audiofil jako já, tak mi dá jistě za pravdu, že zvuk protoceni bubnu a natahnuti kohoutu je přímo ikonický :D Spolu se zvuky brokovnice Maverick 88/Mossberg a natazeni závěru systému Kalasnikov, patří mezi moje top 3 zvuky :D
received_1143651923875633.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kiv61

Příspěvek#40 » pát 11. říj 2024, 09:44

Dentista Žurovský píše:Akorat je dobre nahradit sice elegantni drevenou pazbicku, gumovou Pachmayr. V 357 temer nutnost :) jinak po 50 ranach se muze stat ze jeden pak neudrzi v ruce vecer lzici :)

Pravdu díš. Ta origo pažbička je dobrá jen do vitríny :D
Mám jak gumovou tak ještě i velkou dřevěnou. Guma je lepší i když méně stylová.

Jeronimo

Příspěvek#41 » pát 11. říj 2024, 09:45

Redsnake: Já se do toho nenutím, spíš bych si rád pořídil revolver a prostě nevím jaký, tak hledám inspiraci tady. Střelba mě musí bavit a zatím jsem zkoušel 2 Taurusy jeden v 357 ve 4 palci a druhý v 22LR myslím, že to byl typ 970 v 6 palci a pak třetí byl SW v 38 také ve 4 palci. A vzhledem i k ceně náboje mi přišlo, že větší zábava je střílet z pistole.

MM:Co se týče spouště tak je sice revolverová, ale šlo mi o to jestli třeba nějaký výrobce revolveru nemá ty spouště třeba lepší, stejně jako u pistolí nejsou spouště stejné apod. Protože v režimu SA mě to přišlo super, taková sportovní. Kdežto v DA to šlo vše ztuha, bylo to pro mě nepříjemné oproti pistoli. Ale určitě děkuji za rady.

Jak to tak čtu tak ve 2 palci byste doporučili max 38, 357 ve dvoupalci nemá moc smysl, 357 ve 4 palci a 44 v 6 palci.

A pokud bych chtěl nějaký levný malý revolver tak asi byste doporučili Colt Detective. U těch kraťasů mě spíš zajímá jestli se dá s tím trochu vyblbnout na střelnici třeba vystřílet 100 nabojů nebo většinou dáte 2 válce a stačí.

Redsnake

Příspěvek#42 » pát 11. říj 2024, 10:02

jak už tu zaznělo DA spoušt revolveru je prostě DA spoušť revovleru. To chce opravdu asi zkoušet. Pokud jsi měl v ruce jen Taurusy tak by určitě stálo si vyzkoušet něco ze starší produkce Smitha.

Co se ceny střílení týče, pokud to porovnáváš oproti 9luger, tak bude drahé vše, ale revolver má tu krásu, že je úplně úžasný na přebíjení. Dokážeš si nalaborovat náboje jaké potřebuješ a neřešíš samonabíjecí funkci, takže to klidně může být terčovka nebo dělo na poppery, přesně jak potřebuješ.

Já bych 2" jako první revolver nedoporučoval. Ta střelba z toho není příjemná, 100 ran se určitě vystřílet dá, ale klidně se vsadím, že jako začátečník s tím budeš prd trefovat, bude ti to nepříjemné a skončí to v šuplíku nebo prodané.

Mrkni na něco v .357/38. spec 4 palce a výše se stavitelnými mířidly, ideálně renomované značky jako Smith, Colt a další - do patnácti tisíc imho realizovatelné. Ze starší produkce se vyhni taurusům, byť jsou lidi kteří s nimi jsou spokojení, ale je to těžko servisovatelné, nejsou na to díly a nestojí to za ty smutky.

MM

Příspěvek#43 » pát 11. říj 2024, 10:12

Maly revolver je ako ktosi pisal "vyssi divci" hlavne co sa tyka rychlej DA strelby a nestrhnutia. Pokial teda myslis maly celkovo velkostou (napr. "J"ckovy ram, Ruger LCR(x) a podobne). Je to urcene primarne na nosenie, na strelnicu by som bral nieco vacsie (nielen koli hmotnosti a pohodliu, ale aj koli zamernej ... ale tak kazdemu co sa mu paci). Aj ked "Snubik" (s kratkou hlavnou) moze byt aj prirucny plamenomet typu Ruger Alaskan v .454 Casull :D .

Z revolvera s kratkou hlavnou od SW velkosti ramu "K" (napr. SW 66ka - Combat Magnum, vecna klasika), pripadne "L" - 686ky - viz. ten nerez na obrazku sa da strielat uplne v pohode). Zase - vela ludi zabuda na zakladnu vyhodu revolveru. Funkcia zbrane nie je zavisla na sile naboja. Ja si laborujem na blbnutie na strelnici .357 Wadcutre (a navyse z .357ckovych zbrani mozes strielat aj .38 Special, zo .44Magnum .44Special, zo .454Casull .45 LongColt ... ). Plnotucnych strielam nepomerne menej. Na velku ranu mam Ruger GP100, ten nesetrim. Ale celkovo - uz nepotrebujem aby mi to lamalo zapastie, to davam raz za cas 2-3 valce, nech si to obnovim. Kupil som si na stare kolena konecne SW 29 (.44 Magnum)- ale pojde z domu, po 100 ranach som skonstatoval ze sa mi nechce prebijat dalsiu raz a radsej miesto toho nejaku peknu .357 do zbierky.

S DA spustou - stare SWcka ju maju za mna velmi slusnu aj bez nejakeho ladenia, zvykol som si (nemam ziadne ladene sutazne specialy a takisto ziadnu novovyrobu). Takisto som si zvykol na DA v Rugri GP100 (ten ma uz nejakych par tisicov ran za sebou).

Inak pokial ta chyti revolver - tak pocitaj s tym ze zacnes prebijat, jednak koli ladeniu streliva "na mieru" a jednak z financnych dovodov.

Ak chces revolver vyskusat - najdi si nejaky aspon 4", nad kratasom uvazuj neskor (pokial sa vyslovene do niecoho nezalubis).

V prilohe pre inspiraciu nejake klasiky zo 70-80 rokov, SW - ramy "K", "L", "N" (ta krasne modrena-lestena 27cka ma prasacke plastove crienky, ale uz su na ceste z Nemecka originalne drevene).
SWKlasika.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MojeTikka

Příspěvek#44 » pát 11. říj 2024, 10:17

Mam Tauruse 608 .357 v 6,5'' s integrovanym kompikem. Kupoval jsem ho nekdy cca pred petadvaceti lety, jen ze zvedavosti. Vedel jsem, ze to neni SW, ale nemel jsem tehda zkusenost s revolverem a tak jsem nechtel vyhodit balik, kdybych nebyl spokojen. Naopak mne zaujalo tech 8 ran, coz ostatne nemalo lidi na strelnici prekvapilo, pokud si po seste rane sundali sluchatka s tim, ze 'on dostrilel'. Tehda se daly koupit naboje IMI, ktere byly pechovane az po koule a vystrel byl srovnatelny se SelBel .44.

Koupil jsem k nemu tehda i listu, abych na nem mohl mit kolimator - tehdy se s tim zacinalo, roura jak od kamen, ale dobry. Melo to polarizacni filtr, kterej se dal rucne nastavit a tim celkem pekne poresit kontrast sceny proti bodu. Na druhou stranu, po par vystrelech, diky kompiku, nebylo na konci te roury videt ale leutr nic.

Uzil jsem si s nim furu radosti, za ta leta se pouze hned na zacatku stala drobna zavada, ze bubinek spadl z hridelky, tak to v ramci zaruky puskar opravil a od te doby nebyl jedinej problem. Do ruky padne pekne, kdyz mam slabou chvilku, tak ho i nosim v podpazaku misto pistole ve vnitrni Daste. Vim, ze to na noseni neni, vim, ze to neni SW, vim ze je to nerez a ne titan, vim ledacos... ale proste mam z nej radost a neprodal bych ho ani z donuceni.

DesertEagle

Příspěvek#45 » pát 11. říj 2024, 12:10

To MM: konečně někdo s vytříbeným vkusem :-)

Zpět na