Jaký je váš oblíbený revolver?

Krátké vícehlavňové zbraně
Héfaistos

Příspěvek#61 » pon 14. říj 2024, 00:30

MM píše:Musim povedat ze ludom s malou rukou trochu zavidim...

Není co. U valné většiny revolverů nemůžu mít velké gumové Hogue gripy, protože jsou naopak paradoxně moc velké a nedosáhnu optimálně na spoušť v DA režimu.

Jinak moje oblíbené revolvery jsou:

1. Colt Anaconda 6'' 44 Magnum (dodnes se mlátím do hlavy, že jsem ho prodal)
2. Colt SAA (M1873) 4.1/2'' 45LC (dodnes se mlátím do hlavy, že jsem ho prodal)
3. Ruger Gp100 357 Magnum nezez - univerzál na to, když si to chci na střelnici prostě jen užít misto tréningu
4. Ruger Super Blackhawk Single-Action nerez 5,5" 44 Magnum - prostě to potřebuji pro návštěvy chiropraktika...
5. Ruger New Model Blackhawk 4.62" 357 Magnum - když chci dotlačit 357 Magnum na komorový tlak více jak 4000 bar... A poté opět navštívit chiropraktika....

Revolvery mám jen na zábavu na střelnici. Doby, kdy jsem si myslel, jaký jsem king a nosil jsem v podpažáku výše zmíněnou Anacondu jsou už (naštěstí) dávno pryč...

Dentista Žurovský

Příspěvek#62 » pon 14. říj 2024, 01:06

Breznev lov Ukrajina 1973 kolt.jpg
Jak uz jsem poznamenal, revolver 357 a vyse, je (krome priserne drahych a ojedinelych velkorazovych pistoli) nejlepsi protiknourovou a protimedvedi volbou. Skandinavske specialni jednotky do divociny nosi pistole Glock 10 auto - ale to je mnohem mene dostupna raze nez 357, ktere se vykonove podoba. A vubec, chce nekdo tvrdit ze je chytrejsi nez soudruh Brežnev ?!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#63 » pon 14. říj 2024, 06:36

Jeronimo píše:Díky za rady, jen se chci ještě zeptat s jakou ráži začít, třeba i z budoucího pohledu na přebíjení? Sjednocujete ráže nebo se Vám to nedaří?

Jsi pistolář. Revolver chceš proto, abys mohl střílet ráži, která se do pistole nevejde? Pokud ano, podívej se, kolik stojí náboj, na kolik tě vyjdou komponenty a hurá do toho.

Nebo chceš revolver kvůli jiné konstrukci mechanismu a do pistolí si Lugery už děláš? Kup si revolver v Lugeru. Je to sice sjednocení, které se revolverářům líbit nebude, ale pro tebe bude nejjednodušší, nejpohodlnější a nejlevnější.

Revolveráři většinou ráže moc nesjednocují. Líbí se jim rozmanitost a střílí relativně málo. Většinou se stejně drží v 357M/38Sp., protože je to novodobě historicky nejrozšířenější revolverová ráže, je v ní největší výběr modelů a je i nejlevnější - do doby, než se začaly dělat válce na Lugery a jiné bezokrajové náboje do pistolí.

Snad jsem se nedotkl moc těch, kteří jsou výjimkami.

Corwin_102

Příspěvek#64 » pon 14. říj 2024, 09:19

Revolvery na bezokrajové nábojnice nejsou zas tak nová myšlenka -
- viz. Colt + SaW M1917 na náboje .45APC - nebyl dostatek pistolí 1911 a tak US zavedlo do služby i revolver - ale kvůli zjednodušení logistiky bylo požadováno použití stejných nábojů. Řešeno to bylo "Céčovými) klipy na tři náboje. Tzn. nabití revolveru = zasunout dva klipy.
Prý byl oblíbený - dobře bylo hodnocené i rychlé nabíjení (rychlonabíječe ještě neexistovaly)...

DesertEagle

Příspěvek#65 » pon 14. říj 2024, 12:31

Už dlouho zvažuju slovit revolver na Lugery. Složitost postupu mě odrazuje. Máte někdo praktické zkušenosti nebo to je jen další kočlopes ?

matyashisko

Příspěvek#66 » pon 14. říj 2024, 17:03

MM píše:Musim povedat ze ludom s malou rukou trochu zavidim. LCR(x) sa mi fakt paci, rovnako ako malicke veci typu SW 36, 37, 60, 340, 360 ... je to male, je to mile, dobre by sa to nosilo, obzvlast tie titanove Air Lite modely v .357 pre masochistov :D.

Ale ja tam proste pracku nenarvem, a ked narvem, tak mi to mlati lucikom do prstu pri spatnom raze ...
Skoda. Najmensie co dokazem rozumne chytit je Ruger SP101. Ale tak do zbierky jedna vec v "J" rame urcite casom pribudne - asi SW 60ka, proste je to klasika.

Inak fyzika sa okaslat neda, proste v malej lahkej veci to bude vzdy zazitok, samozrejme si clovek moze prebit cajicky s ktorymi je to v pohode.

Tak tie Pachmayr Compac gripy prave toto riesia. Prostrednik nemas za lucikom, ale skor pod nim. Ziadne narazy do prostrednika nehrozia, navyse je okolo este guma. S tymto gripom mam aj perfektny dosah na spust a viem si dobre poskladat ruky do pevneho uchopu.

Tu to moze byt vidno:
https://www.strobl.cz/images/eshop/STRO ... 631_L1.JPG

MM

Příspěvek#67 » pon 14. říj 2024, 17:17

Nerozumieme si - u mna je problem je v tom ze mna to mlati do ukazovaku (spustajuceho), proste mam pod lucikom malo miesta :) .

matyashisko

Příspěvek#68 » pon 14. říj 2024, 19:08

Aha! A LCR si mal moznost vyskusat? Miesta okolo spuste ma v luciku hadam este viac ako SP101.

MM

Příspěvek#69 » pon 14. říj 2024, 19:14

Mal, paci sa mi ale nesedel mi ... a ja ako mam velke pracky a dlhe prsty, tak je tam toho proste aj s vacsim gripom privela. Ja tam mam ukazovak pri pevnom uchope narvaty tak, ze spustam az druhym klbom :D. Ale chcel som si ho zase zobrat do ruky (uz je to nejaky ten rok) - ako teraz dotiahli tie 3", to by sa mi pacilo. So SPckom som sa to naucil, zvyknem ho nosievat do lesa ked je prilis horuco na nieco vacsie. Zo snubikov mi kedysi najviac sedela Kckova SW 66ka, ale v ramci fluktiacie a skusania noveho sla do sveta. Ked na nejaku peknu narazim, tak si ju zase v 2.5" zozeniem.

Murphy

Příspěvek#70 » pon 14. říj 2024, 19:20

matyashisko píše:Aha! A LCR si mal moznost vyskusat? Miesta okolo spuste ma v luciku hadam este viac ako SP101.

Potvrzuji.
Sam mam ukazovak tak nejak ohnuty smerem dolu - kdysi jsem ho strcil do tezkych sklenenych dveri nekde ve vestibulu na nam. Republiky tusim.
Treba Arex Delta mne vylozene se standadrni spousti kouse do ukazovacku, jak se mi dostava mezi spicku spouste a lucik.
Ale ten Ruger (v mem pripade KLCR) je naprosto bez problemu.

v.k.

Příspěvek#71 » čtv 17. říj 2024, 22:21

matyashisko píše:v. k. - ake strelivo pouzivas v LCR .38? Pripadne, ako si zvladol tu supu do silnej ruky?

Pre mna SP aj FMJ od SB boli neprijemne. WC sa na zapadnom Slovensku zhanaju tazko - vraj s nimi je LCR na strelbu prijemnejsi.

Raz som skusil aj za valec +P streliva a to som v rukach citil este par dni.

Dal som na LCR aj dlhy Hogue grip - drzi sa s tym vyborne, ale zbran straca na kompaktnosti. Este som s tym gripom nestrielal, tak by som tomu inak podarenemu revolveru s tymto gripom skusil dat este jednu sancu.

Ak mas nejake tipy ako ho co najpohodlnejsie zvladnut, bolo by fajn sa podelit ;)

Ja si do nej prebijim vlastni strelivo, hlavne Wadcuttery 38-148 WC od Ares. Laboruju je malinko slabsi nez ty klasicke S&B, ale ne o moc.
Tu supu jsem zvladl jen castecne a trvalo mi to dlouho. Hlavni je strilet s nim pravidelne. Pokazde s nim ale strilim az na konci dne, pred odchodem ze strelnice, protoze s LCR zvladnu sotva 40 ran a uz se mi malicko trepe ruka. Trvalo mi to asi pul roku nez jsem se s nim naucil. Hlavni je podle me uchop. Ja mam stredni az vetsi ruku a na LCR ani jine snubnose mi nefunguje "ucebnicove polozeny" prst na spousti. Musim mit uplne jiny uchop, kdy mam prostrceny pravy ukazovak (jsem pravak) skoro uplne skrz lucik, opreny o levou ruku na gripu a spoust mackam az tretim clankem praveho ukazovaku. Grip sviram pevne jen levou rukou, pravou mam mnohem volneji. Pak dokazu stagovat spoust naprosto presne, dokazu mit spoust "na hrane" jak dlouho chci. Takhle trefuju na 10m spejli asi trikrat z peti pokusu. Spatne se to vysvetluje, to bys musel videt :)

matyashisko

Příspěvek#72 » pát 18. říj 2024, 20:15

Tak pani, diky, ale toto nedam. Zacat kvoli jednej zbrani prebijat a pol roka to dostavat "do ruky"... tak taky borec zasa nie som :)

MM

Příspěvek#73 » pát 18. říj 2024, 20:41

No, pokial skoncis pri jednom revolvere, tak to mozno vyznam nema :D . U niektorych sa ta diagnoza poslednych 10 rokov zhorsuje.

Vaznejsie - pokial chces strielat cokolvek mimo 'budgetovych' razi intenzivnejsie a nie je ti cena nabojov pri zadnej casti tela, tak proste prebijat zacnes. S tou druhou castou suhlasim - lamat nieco cez koleno, ked ti to do ruky nesedi je kravina.

matyashisko

Příspěvek#74 » pát 18. říj 2024, 21:04

Ked mam proste druhu zbran v tejto kategorii, ktora je sice o nieco tazsia, no inak mi plne vyhovuje, tak nie je o com :)

Ale je to skoda, lebo LCRko, hoci pre niekoho skarede, je z mojho pohladu dizajnovo, ergonomicky aj konstrukcne zaujimave. Az na spatny raz je to vydareny maly revolver.

Prebijanie by ma aj zaujimalo, no je to pre mna nateraz privelka, predovsetkym mentalna, investicia. Keby som mal spolahlivy navod, co konkretne si na zaciatok v ramci entry level nakupit pre .38 a 9x19 a na co vsetko si dat pozor, aj sa do toho pustim. Avsak take jednoduche to nebyva :)

MM

Příspěvek#75 » pát 18. říj 2024, 22:42

Asi to bude cele trochu OT - i ked, tyka sa to revolverov ako takych - pretoze len s fabrickym strelivom podla mna clovek o vela prichadza.

Akurat som v ramci nejakej hromadnej objednavky bral do klubu 4x knihu od Petra Leitnera "Prebijeni streliva do kratkych a dlouhych kulovych zbrani". Je to pokladane za klasiku co sa tohto tyka. Pokial sa drzis tabuliek vyrobcu, pouzivas bezne komponenty a ako by moj syn povedal "nerobis brikule", tak je to v podstate len o zdravom rozume a drzani sa navodu. Nie je to atomova fyzika. Ak mas otazky, kludne v inom vlakne, pripadne cez SZ.

Bez prebijania zahadzujes dost dolezitu vyhodu revolveru - funguje bezproblemovo so strelivom roznej sily. Mam na ceste od Germanov S&W 18 (treningova malorazka na sluzobne "K"ckove modely). Spolu s tou S&W 15 co mam - podla mna idealne na zaucenie zaciatocnikov co chcu skusit strelbu - necham ich strelit par valcov .22LR a potom im tam hodim slabe WC .38 cky ... postupne sa to da zosilnovat az zistia ze sa toho netreba bat. Ked vidim ze nezmetkuju, tak im mozem strcit do ruky samonabijaciu zbran, bez toho aby som im daval do zasobnika po jednom naboji.

A dopekla - ved prebijanie je len skladanie naboja z komponent, pokial sa ti nechce odlievat strely (na co sa chystam a tesim, ale uz X rokov to odkladam koli nedostatku casu), mas za zadkom ARES (Nitrianska Streda) ktory vyraba strely vo velmi slusnej kvalite - v tej objednavke bolo 1000+1000 Aresackych WC / SWC striel pre mna.

Znovu - z mojho pohladu je nezmysel zatazovat zbran aj svoje telo pokial to nie je nutne. Udrzovaci trening aby clovek si bol vedomy toho ako sa to sprava beriem, ale aby som daval 100 plnotucnych .357ciek raz za 2 tyzdne, na to som uz trochu stary. Ak mas z toho adrenalin - nech sa paci. Ja uz si aj do tych 1,2kg tazkych Nkovych S&W ciek prebijam Wadcutre co su slabsie nez bezne fabricke strelivo. Naco? Raz za cas si zablbnem dynamiku s plnotucnymi nech citim ako to musim drzat v rukach, ale inak ... staci udrzovacka 1-2 valce na zaver treningu.

Takze - strielaj co ti sedi do ruky a zozen si do toho strelivo co vyhovuje ucelu (a ano, viem prebit .357cky na hrane, ten Ruger SP je asi to najmensie do ktoreho som ich ochotny strcit).

Zpět na