Funkce revolveru

Krátké vícehlavňové zbraně

Královák

Příspěvek#31 » pon 8. črc 2024, 07:43

Mám dotaz ohledně funkce revolveru Taurus 85ti, zda je normální, když lehce ale opravdu lehce namáčknu spoušť, dojde ihned ke spadnutí aretační páčky dolů tak, že válcem je možné ihned volně otáčet? U druhého revolveru co mám Llama to chvilku trvá než padne aretační páčka a zabírá páka na otáčení. Dále mám dotaz ohledně klíčku na tauruse - u koupeného komisního revolveru nebyl přiložen (ne že bych ho potřeboval, ale mám nutkavou potřebu ho mít kompletní), zda jsou všechny stejné a jde přes dovozce sehnat nebo zda je každý jiný a sehnat tedy nelze.

4mike

Příspěvek#32 » pon 8. črc 2024, 11:29

Královák píše:......... dojde ihned ke spadnutí aretační páčky dolů tak,.......

nedojde ke spadnutí ale stažení cylinder stopu spouští, nikam nic nepadá, je pod pružinou.
Je to tak OK

Královák

Příspěvek#33 » pon 8. črc 2024, 11:43

Já vím, že nepadne, ale znervózňuje mě, že u tak lehkého namáčknutí se hned uvolní u ostatních revolverů co jsem měl, jsem si toho nevšiml - SW 586, rossi 27, Llama comanche.

4mike

Příspěvek#34 » pon 8. črc 2024, 18:43

Mně by znervózňovalo, kdyby tomu tak nebylo

Královák

Příspěvek#35 » úte 9. črc 2024, 06:40

Abych nezůstal nepochopený, tak zeptám blbě - je normální, když lehce namáčknu (skoro bych řekl že se jen opřu prstem o spoušť a dojde okamžitě k "odaretování" válce revolveru a chvilku trvá než se opře páka do výřezů ve válci? Proč to řeším - koupil jsem si z komise svůj dětský sen Taurus 85 titanium a asi nemohu uvěřit, že by byl bez chyby a já měl konečně štěstí.

Grimpo

Příspěvek#36 » pon 22. črc 2024, 21:02

Tak logycki (pokus o vtip), když má dojít k záběru palce co otáčí válcem, tak tento (rozumějme válec), by již neměl býti aretován, aby palec netlačil proti aretaci, né?

Alébrž... bo mačkám spoušť, předpokládám, že prst není tak rychlý (snad s vyjímkou případu Jerryho Miculka), že bych mačkal podruhé dříve, nežli první kule (či střela), dávno již opustila byla hlaveň. Pakliže první kule (či střela) v hlavni již není, pak zcela bohapustě a smrtedlně jedno jest, válec aretován jestiť, čili nikoli. Prostě je to buřt.

Pro lepší pochopení výše uvedeného doporučiji ze dvě ze tři prosseca.

A jako pověstného utopence na dortu bych doporučil k ctěnému prohlédnutí např. notoricky, případně chronicky, známe levorvéry Buldog, kde válec bývá aretován právě a pouze ve chvíli dopadu kohoutu, a to ještě toliko v jednom směru, protože zahloubení pro aretační západku na obvodu válce brání pouze "přetočení" téhož, nikoli "odražení" se a pootočení válce nazpět proti směru otáčení.

Prostě to spolejhá na to, že při zmáčknutí spouště se válec nemůže přetočit a případné nepřesnosti si střela to "srovná" během přechodu z válce do hlavně.

PS: Nepopíjejte, když píšete příspěvky.

Královák

Příspěvek#37 » pon 29. črc 2024, 10:01

To všechno je mně jasné - pouze mě znervoznilo to, že SW 686 se mně to nestávalo, tak jsem se zeptal zda to není problém - u toho revolveru se mně také stane, že aniž bych se dotknul spouště, tak válec jde přetočit rukou o několik komor proti směru otáčení při střelbě než zaklapne západka do výřezu. Je to norma?

4mike

Příspěvek#38 » pon 29. črc 2024, 22:05

Královák píše:..... u toho revolveru se mně také stane, že aniž bych se dotknul spouště,

??

Grimpo

Příspěvek#39 » pon 29. črc 2024, 22:05

Tak to už bych za něco co je v pořádku u moderního revolveru nepovažoval.

Královák

Příspěvek#40 » úte 30. črc 2024, 08:14

For 4Mike - prostě vyndám revolver z pouzdra a bez prstu na spoušti občas - ne pokaždé pootočím válcem proti směru otáčení válce při střelbě, někdy to zafixuje na prvním zářezu ale občas to přeskočí přes jeden někdy až tři zářezy.

4mike

Příspěvek#41 » úte 30. črc 2024, 15:53

Teď nehodlám řešit jestli teď zrovna myslíš Tauruse či Smithe, šel bych po pružině aretace.
U Taura ji najdeš v čepu konzole válce.

Grimpo

Příspěvek#42 » stř 31. črc 2024, 06:20

Před mnoha lety jsem musel vracet do správné polohy jednu dvouramenou pružinku ve spoušťáku u SW Airlite. +P krmivo to vyhodilo ze správné polohy. To mělo ale jiné projevy. Hádám ale, že příčina bude stejná? Prostě i dvoupalcový prcek by měl něco vážit, aby se tam tyhle kratochvíle nestávaly?

Královák

Příspěvek#43 » stř 31. črc 2024, 09:19

Grimpo a 4Mike - díky za rady i trpělivost.

v.k.

Příspěvek#44 » stř 31. črc 2024, 09:42

Královák píše:... u toho revolveru se mně také stane, že aniž bych se dotknul spouště, tak válec jde přetočit rukou o několik komor proti směru otáčení při střelbě než zaklapne západka do výřezu. Je to norma?

Nedeje se ti to pouze po nabiti, nez valec zaaretuje? Napr. u LCR se deje to, ze pokud vracis valec po nabiti do pracovni pozice a pritom jim pootacis po smeru hodinovych rucicek z pohledu strelce (opacne nez je pracovni rotace), tak se valec nezaaretuje a muzes jim tim smerem volne tocit dal a dal. Pri pootoceni zpet pak valec zaaretuje a dal funguje normalne. U 85UL se mi to nedeje, ale neprekvapilo by me stejne chovani.

4mike

Příspěvek#45 » stř 31. črc 2024, 13:58

krom slabý pružinky by mohl "přidrhávat" cylinder stop na nějaký ostřince
(na všech jeho plochách, jež ho vymezují v rámu jsem je vždycky zalešťoval),
každopádně v pozici zaaretováno s válcem nesmí jít otočit bez odaretování přes spoušť.
V ideálním případě cylinder stop zapadá až na dno drážky ve válci.
IMG_20240731_150124~2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na