Smith Wesson 581 - zasekavanie sa pri rychlej DA strelbe

Krátké vícehlavňové zbraně
MM

Příspěvek#1 » pát 12. pro 2014, 19:49

Zdravim vsetkych, primarne ale spolupacientov s 6rannou diagnozou. Hladam rady k nasledovnej situacii:
S&W 581-1, funguje pekne v SA mode aj pri beznej DA strelbe, ale pri rychlej DA strelbe (myslene 2 a viac ran za sekundu) sa spust niekedy zasekne po 2-3mm pohybu z vychodzej polohy a nie je mozne dokoncit stlacenie. Vacsinou po povoleni a opatovnom stlaceni to funguje dalej normalne ale obcas je to treba viac krat zopakovat. Dnes som ho rozobral a z mojho laickeho pohladu sa to seka medzi spustou a aretaciou valca (suciastka 'cylinder stop'). Vyzera to tak ze niekde je vola - spust sa pri prudkom stlaceni trochu vyosi a nie je schopna pohnut 'cylinder stop'. Toto som aj overil pri otvorenom mechanizme posunutim spuste trochu po osi. Zodpovedalo by tomu aj to ze pri rychlej strelbe ked spustam druhym clankom prstu, zrejme tlak nie je len predno-zadny ale aj trochu doboku.
Co ma prekvapilo je, ze otvor v rame kde je os spuste usadena ma voci nej minimalne 0.2mm volu - cize ak je osa trochu nasikmo, staci prudsie stlacit - a trochu zo strany - a posunie sa to a sekne. Prikladam foto kde sa to seka. Ale mozno sa mylim a primarna pricina je nieco ine.

Stretli ste sa niekto s niecim podobnym ? Napada ma skusit vymedzit spust nejakymi podlozkami zo stran, pripadne vymenit osku. Asi ju hodim k zbrojarovi ale chcem este predtym nazbierat rozumy. Dost ma to hneva lebo mi ta zbran vyslovene sedi do ruky co sa tyka zapichovania a rychleho mierenia ... takze by som ju rad pouzival na akcnejsiu strelbu.

Vdaka za rady

Miro.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

sided
moderátor

Příspěvek#2 » pát 12. pro 2014, 20:11

První možnost co mě napadá je že při rychlé střelbě úplně nepovolíš spoušť a pak se to sekne právě v tom místě který máš ošipkovaný protože zámek válce nestihne vyskočit. Nadměrný vůle jsou taky možnost ale to se podle fotky a popisu těžko určí. Kdyby sis cestu na Vídeň pro změnu střihnul přes Dolní Dvoříště/Linz tak se zastav a kouknem na to. Určitě to dáme snadno dohromady. Ozvi se případně na mail.

MM

Příspěvek#3 » pát 12. pro 2014, 20:42

Tak zrejme je to viacero veci dokopy - neuplnym pustenim spuste to ale nie je - stava sa to aj pri prvom 'vystrele'. Momentalne laborujem s tym ze som dal narychlo vyrobenu podlozku zboku k 'cylinder stop' a vyzera ze sa to trochu zlepsilo. Jasne ze diagnoza takto na dialku je problem - akurat skusam ci sa s tym niekto uz stretol.
Inak vdaka za ponuku osobnej konzultacie - SZ.

4mike

Příspěvek#4 » pon 15. pro 2014, 09:24

velmi pravděpodobně zásah kutila !

tipuju na sleštěný SA ozub spouště nebo sear na kladivu (červené šipky), kdyby to byl cyl. stop, bude se to kousat i v SA režimu, takhle to zakopává vzájemně o ozuby (žluté šipky)
ozuby.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM

Příspěvek#5 » pon 15. pro 2014, 10:02

Ahoj,

vdaka za reakciu, napadnutim kutilom to ale nebolo - problem boli vole. Medzitym som totiz laboroval najprv sam a nasledne absolvoval sedenie na temu 'S&W troubleshooting and tuning - an introduction' so sided (tymto teda este raz verejne dakujem :)).
Uz moje pociatocne pokusy s narychlo vyrabanymi podlozkami pri spusti a premazanim stycnych ploch to zlepsili, tym co tam vlozil on sa to vyriesilo uplne. Ja som s tym doma potom este dost susil, nasledne vcera zobral revolver prevetrat na strelnicu a vypraskal 150 ran. Je to uplne ina zbran. Na detailne docistenie a dolestenie nerovnosti ramu a dielov podla navodu co som dostal som to radsej nechal zbrojarovi. Kazdopadne - uz teraz ziadne problemy, uplne iny chod - ovela prijemnejsia DA a lahucka SA. Pri mierenej strelbe napriek sluzobnym mieridlam na 25m 95 zo 100. Na 15m to chodi jednou vacsou dierou (2 valce = 120 :twisted:). A samozrejme poriadne som otestoval rychlu DA strelbu a zistil ze problem so zbranou je vyrieseny a zostava ten u mna :lol:.

M.

Zpět na