revolver Smith & Wesson 357 Magnum Model 581

Krátké vícehlavňové zbraně

Allesh1980

Příspěvek#1 » pon 15. srp 2016, 23:47

Zdravím, co si myslíte o tomto revolveru a jaká je běžná cena tohoto revolveru. Nemůžu o něm pořádně nic najít. Děkuji

MM

Příspěvek#2 » úte 16. srp 2016, 08:01

Klasicky 4" sluzobny revolver (ekvivalent 586ky lisiaci sa mieridlami). Pokial chces velku vec na nosenie - pripadne spolahlivu vec do sufliku, je super. Na blbnutie na strelnici - ak sa ti takato zbran paci, takisto. Mieridla - su primarne urcene na nosenie, nie na sportovu strelbu, ale da sa s nimi pri dobrom svetle velmi slusne strielat aj na 25m. Ja som si musku zvyraznil cervenou reflexnou modelarskou farbou, dost to pomahalo pri prenasani. Lkovy ram, hmotnost dost velka na to aby spatny raz .357cky bol v pohode (gumovy Hogue grip je fajn, drevene "Magna" uz horsie). Mechanizmus je ako mi bolo predvedene mozne velmi pekne vyladit na hladky chod (nebol problem na 10-15m vsetko nasypat do 10ky).
Mal som repasovany kus so sedym (fosfatovanie?) obnovenym povrchom - pred cca 2,5 rokmi boli tu na trhu. Nesetril som ho a za ten cas co som ho nosil sa len minimalne olestil. Pustil som ho ja blbec do sveta lebo som kupil GP100ku a zacali mi vadit tie mieridla. Plus som pri pokusoch o velmi rychlu DA strelbu zistil ze dokazem "seknut" spustovy mechanizmus (to ale bola ako sa neskor ukazalo chyba medzi zbranou a zemou :D).

Takze - spolahliva tazka zabran co ma svoje caro a sub-optimalne mieridla na mierenu strelbu. Ceny boli vtedy za cca 11k CZK tie repasovane kusy. Co sledujem v bazaroch byvaju viac ci menej osuchane podla stavu od 7-8k CZK nahor. Ak chces SW a pekny kus na mierenu strelbu s tym ze z toho nebudes lomit 100ky .357ciek do tyzdna, pouvazuj ci nechces nejake Kcko (panzer.cz ma momentalne niekolko SW 19-tiek). Ak chces vela strielat na kratsie vzdialenosti / nevadia tie mieridla a vaha / skontrolujes ze je v rozumnom stave - pokojne ho zober. Pokial myslis ten kus co je momentalne na hunting-shop-e, zvonku vyzera dost pekne, nebyt niekde v Pardubiciach,idem sa nan pozriet :twisted:.

Allesh1980

Příspěvek#3 » úte 16. srp 2016, 21:06

Děkuji za vyčerpávající odpověď

pelanj

Příspěvek#4 » čtv 18. srp 2016, 21:08

Teď je měl ZS za necelých 7 tisíc. Za ty prachy super zbraň a mě prostě sedí ta mířidla. Mechanicky super, můj kus je akorát ošoupaný od nošení belgickou justiční stráží:)

S tímhle revolverem na 25 m nastřílím absolutně nejlíp ze všeho, co jsem kdy měl v ruce. Hlavně kvůli mířidlům, protože jsou prostě akorát na moje oko:)

Zpět na