Délka hlavně u revolveru
Krátké vícehlavňové zbraně
- Josef66
Příspěvek#1 » čtv 1. úno 2018, 12:27
Chtel bych se zeptat zkusenejsich strelcu, jesli je nejaky zasadni rozdil mezi delkou dvoupalcove a tripalcove hlavne u revolveru r. 38 Special? Je nejaky rozdil v presnosti pri strelbe? Je mi jasne, ze u kratkych hlavni nejakou extra presnost asi ocekavat nelze.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#4 » sob 25. kvě 2024, 16:06
Trochu to oživím, protože to zrovna řeším. Zvažuji revolver v .44 Mag, nebo .357 Mag. Čtyřiačtyřicítka se dělá s hlavní 2,5", .357 by byl klasický čtyřpalec. Tahle tabulka mi v podstatě říká, že u .44 Mag téměř třetinu rychlosti střely ztratím jenom tím, že budu mít krátký lauf (ve srovnání s referenčním šestipalcem). Výkonově je to sice pořád nad .357, ale bojím se toho, že to bude uskákaný plamenomet...
- Redsnake
Příspěvek#5 » sob 25. kvě 2024, 16:53
Je to samozrejme na kazdem co si vybere, ale .44 v 2,5” mne osobne nedava smysl. Jak sam pises, ztracis znacnou cast vykonu, bude to plamenomet a hlavne to bude kopat jako krava.
Tady zrejme vic nez kdy jindy plati aby sis to nekde pujcil na vyzkouseni, jestli o takovou zbran opravdu stojis.
Tady zrejme vic nez kdy jindy plati aby sis to nekde pujcil na vyzkouseni, jestli o takovou zbran opravdu stojis.
- Cody
Příspěvek#6 » sob 25. kvě 2024, 19:31
Mám LCR v .357 mag. To si vystřelíš dvakrát a pak už nikdy nechceš. Fakt to bolí. Tovární .38 celkem v pohodě, ale pořád to kope, wadcuttery jsou ideální, ale jen na kratší vzdálenosti. Vyměnil jsem původní krátkou gumovou pažbičku ze delší, taky gumovou. Úplně jinak se to drží a chová. A k té přesnosti: když je dobrý den, s vypláznutým jazykem se při střelbě .38 udržím na 25 metrů v černém. Ten revolver to umí, jen střelec se musí fakt hodně snažit. To mně přijde jako solidní přesnost na necelé dva palce laufu. A ještě k tomu kopání: mám taky poctivého rugera čtyřpalec v .357, ale i u něho jsem vyměnil krásné dřevěné střenky za gumové hogue, prostě mě ten zpětný ráz po více ranách bolel. S gumovými v pohodě. Ergo bych se výkonnějšího střeliva u krátkého laufu a tedy nižší hmotnosti bál, ale asi je to dost subjektivní. Lépe vyzkoušet.
- MojeTikka
Příspěvek#7 » sob 25. kvě 2024, 21:16
Mam .357 v 6palci s kompikem a dost lidi uz reklo, ze se jim z toho strili mnohem lip, nez z devitky pistole. Mne ten nazor docela prekvapil, protoze revolver ma jiny uchop, je to proste jina strelba, ale i kdyz jsem vzal na strelnici uplne laiky z pribuzenstva, taky pak radeji sahli po revolveru. Ta delka a kompik delaji svoje.
- MM
Příspěvek#8 » sob 25. kvě 2024, 21:59
Kopanie je fakt subjektivne, ako hovori klasik 'co kdo snese' ... a rucky spominane predrecnikom o par prispevkov naspat su tiez dost faktor co sa tyka pohodlia pri strelbe. Kazdopadne v porovnani s dlhsou hlavnou budu 2.x palcove skutocne "uskakany plamenomet". Ci uz .44ka alebo .357cka - zavisi samozrejme od velkosti / vahy zbrane. Snubik na "L"kovom rame je nieco ineho nez na "J"ckovom.
Nepises naco to chces. Revolvery s kratkou hlavnou su urcene na nosenie ked nemozes mat dlhsiu. 4" je rozumny kompromis. Na presnost a vykon rozhodne 6" (pripadne viac).
A dlhsia zamerna skutocne robi divy - ja som s pribudajucim vekom slepy ako patron, teraz som si po rokoch zohnal konecne pre radost staru 6" 586ku- a nastrielal som s nou ako uz davno nie a to sa zoznamujeme .
Prezradis ktore zbrane su vo vybere?
Nepises naco to chces. Revolvery s kratkou hlavnou su urcene na nosenie ked nemozes mat dlhsiu. 4" je rozumny kompromis. Na presnost a vykon rozhodne 6" (pripadne viac).
A dlhsia zamerna skutocne robi divy - ja som s pribudajucim vekom slepy ako patron, teraz som si po rokoch zohnal konecne pre radost staru 6" 586ku- a nastrielal som s nou ako uz davno nie a to sa zoznamujeme .
Prezradis ktore zbrane su vo vybere?
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#9 » ned 26. kvě 2024, 09:42
Měl jsem SW 64 a vyměnil jsem gumové hodně jeté ručky za krásné dřevěné. A litoval, a to byla .38 Special. Na střelnici jsem si chtěl půjčit GP141, který inzerují a místo něho jsem dostal SP... Taky to bylo nepříjemné.
Ve výběru jsou budgetové Taurusy, do GP141 se mi moc nechce investovat, žádný v bazaru není a nový je za nesmyslnou raketu. Říkal jsem si, že když už i u nás běhají po lesích medvědi, je lepší být připraven.
Ve výběru jsou budgetové Taurusy, do GP141 se mi moc nechce investovat, žádný v bazaru není a nový je za nesmyslnou raketu. Říkal jsem si, že když už i u nás běhají po lesích medvědi, je lepší být připraven.
- MM
Příspěvek#11 » ned 26. kvě 2024, 10:00
GPcko mozem rozhodne doporucit, napriek tomu ze proti SWckam je to proste ingot. Dtto SP - oba mam uz dost dlho a nejakych par tisic maju nalietane (prebijam, nedavam z toho take mnozstvo plnotocnych). Ale siel by som nezavisle od znacky / velkosti ramu do 4" a radsej vymyslal riesenie ako to nosit.
OT: ceny novych revolverov SW / Ruger su momentalne fakt nezmysel, ja uz zhanam len starsie veci od Germanov (eGun / Gunfinder).
OT: ceny novych revolverov SW / Ruger su momentalne fakt nezmysel, ja uz zhanam len starsie veci od Germanov (eGun / Gunfinder).
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#12 » ned 26. kvě 2024, 11:10
Redsnake píše:GPcek je plnej hunting bazar.
Já Taurus měl a fungoval. A hunting bazar je plný starých inzerátů, případně v lokalitách, kde se díky nákladům na cestu cena navyšuje. A takový nadšenec, abych si jen tak udělal 400 km výlet autem, to fakt nejsem.
Pojďme se vrátit k tématu a neřešme pičoviny, které s ním nesouvisí. Řešil jsem poměr délky hlavně s ohledem na pokles V0 s tím, že v případě výkonné ráže ztratím cca 300 m/s, což pokládám za hodně - ztrácím výkon a prach dohoří za ústím hlavně...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí