Výběr pušky v ráži .223 Rem
Samonabíjecí pušky
- Phoenix
- Quirinus
Příspěvek#167 » stř 24. říj 2018, 07:18
Nějakou dobu už se Savage Arms MSR-15 Recon střílím a zatím jsem narazil jen na jednu "vadu".
Kvůli designovému výstupku na loweru na ni nejdou použít vychytávky na prodloužené ovládání záchytu závěru (např. BAD od Magpul), tento nedostatek jsem vyřešil sám pomocí dremelu.
Jen chápu, že to není řešení pro každého.
Nemám vystříleno moc, odhadem do 2000 ran, ale závadu neznám a to jsem s ní byl i na kurzech na Olešku, kde jsme v tom písku simulovali střelbu pod autem a kompík všechen bordel foukal na mě, takže jsem z pušky doma vyklepal celé pískoviště.
Před nedávnem jsem si stáhnul appku Range Buddy a dal tam k vyhodnocení terč z nastřelování puškohledu. Střílel jsem na 50m ze stolu, pušku podloženou taškou, 55gr GGG, 5 ran, Group size byla 0,88 MOA. Nejsem žádný super střelec, spíš naopak.
Hodně bižuterie jsem na pušce obměnil, ne proto, že by to bylo potřeba, ale prostě proto, že jsem chtěl. Spoušť jsem nejdřív vylepšil JP pružinama za pár korun a věřím, že 90 % lidí by se s takovou plně spokojilo. Já ji ale nakonec vyměnil za Hiperfire. Dále - oboustranná 60 stupňová pojistka, prodloužený záchyt závěru, kompík, charging handle od BCM, pistolová ručka, pažba, přední ručka, těžší buffer - toto všechno je jen otázka vkusu a mého vnitřního pocitu.
)

Nemám vystříleno moc, odhadem do 2000 ran, ale závadu neznám a to jsem s ní byl i na kurzech na Olešku, kde jsme v tom písku simulovali střelbu pod autem a kompík všechen bordel foukal na mě, takže jsem z pušky doma vyklepal celé pískoviště.
Před nedávnem jsem si stáhnul appku Range Buddy a dal tam k vyhodnocení terč z nastřelování puškohledu. Střílel jsem na 50m ze stolu, pušku podloženou taškou, 55gr GGG, 5 ran, Group size byla 0,88 MOA. Nejsem žádný super střelec, spíš naopak.
Hodně bižuterie jsem na pušce obměnil, ne proto, že by to bylo potřeba, ale prostě proto, že jsem chtěl. Spoušť jsem nejdřív vylepšil JP pružinama za pár korun a věřím, že 90 % lidí by se s takovou plně spokojilo. Já ji ale nakonec vyměnil za Hiperfire. Dále - oboustranná 60 stupňová pojistka, prodloužený záchyt závěru, kompík, charging handle od BCM, pistolová ručka, pažba, přední ručka, těžší buffer - toto všechno je jen otázka vkusu a mého vnitřního pocitu.

- Tommy00
- Phoenix
Příspěvek#169 » stř 24. říj 2018, 19:13
Ten Ruger MPR myslím za cca 31. 000 celkem stojí , slušné předpažbí,kompík..jen ta spoušť nic moc...Já si to dovedu představit s jiným spoušťákem tak jak to je.... Když odečtu cenu toho předpažbí a kompíku, tak je to někde kolem cca 24000... A má to silnější hlaveň, než některé ,,patrol rifle,, Hlaveň je pokud se nepletu kovaná hlaveň z chrom molybdenové oceli...
- Phoenix
- Phoenix
- Petzold
Příspěvek#175 » čtv 25. říj 2018, 08:35
Rugera trošku deklasuje použití "politicko korektního " NFA provedení odfrézovaného nosiče závěru s odhaleným zápalníkem. (non-shrouded bolt) Ta puška funguje, střílí, ale zápalník dostává výrazně větší záhul a to i radiálně, tudíž se občas zbytečně "vysírá". Nový sice stojí jen pár stovek, ale někomu to může pak případně rozladit den 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí