První dlouhá samonabíjecí puška, co vybrat?
Samonabíjecí pušky
- Petzold
- Machead
Příspěvek#257 » stř 5. pro 2018, 13:05
K likvidacii starej hlavne a konaniu KEU sa vyjadrit v CR neviem, kedze netusim ako to ma vasa legislativa zmaknute.
Kazdopadne k tej hlavni - pri kupe novej je treba dbat na to, aby mala rovnaku dlzku vedenia plynov. Inak bude potrebne vymenit aj trubicu vedenia plynov v spravnej dlzke, ako aj buffer (zanedbatelna cena oboch).
Kazdopadne k tej hlavni - pri kupe novej je treba dbat na to, aby mala rovnaku dlzku vedenia plynov. Inak bude potrebne vymenit aj trubicu vedenia plynov v spravnej dlzke, ako aj buffer (zanedbatelna cena oboch).
- Steel
Příspěvek#258 » stř 5. pro 2018, 15:19
Jen na doplnění k tomu, jestli je hlaveň Mossbergu nějak ošetřená. Psal jsem jim mail a odepsali toto:
"Thank you for your email. There is no special finish on the barrels of our MMR rifles, for improved accuracy we do not line the barrels. If you have any other questions please let us know.
Sincerely,
Customer Service Team
O.F. Mossberg & Sons, Inc."
tak jen takový update
"Thank you for your email. There is no special finish on the barrels of our MMR rifles, for improved accuracy we do not line the barrels. If you have any other questions please let us know.
Sincerely,
Customer Service Team
O.F. Mossberg & Sons, Inc."
tak jen takový update

- Machead
Příspěvek#259 » stř 5. pro 2018, 18:01
„For improved accuracy“ by som cital ako „for better margins“.
Nebrat. Nitridacia je zaklad. Chromovanie nemusi byt ale bez nitridacie ani omylom.
Ako som povedal, je z coho vyberat – S&W MP-15, Savage, Colt, Bushmaster, Anderson a ako tak aj ten DPMS.
Ak sa teda bavime o niecom v zaklade za prijatelne peniaze. V top triede je u nas z coho vyberat duplom – Daniel Defense, BCM, JP, 2A Armanent…
Pruziny spuste od JP a daky kolim Holosun a zabavy az az…
Nebrat. Nitridacia je zaklad. Chromovanie nemusi byt ale bez nitridacie ani omylom.
Ako som povedal, je z coho vyberat – S&W MP-15, Savage, Colt, Bushmaster, Anderson a ako tak aj ten DPMS.
Ak sa teda bavime o niecom v zaklade za prijatelne peniaze. V top triede je u nas z coho vyberat duplom – Daniel Defense, BCM, JP, 2A Armanent…
Pruziny spuste od JP a daky kolim Holosun a zabavy az az…
- Poli
Příspěvek#260 » stř 5. pro 2018, 18:07
Je možné, nebo alespoň bylo možné si do papírů nechat zapsat číslo jiné hlavně a mít tak jen jeden průkaz s různými čísly různých dílů. To v případě už hotové a zaregistrované hlavně nebo jiného dílu, kde nikdo číslo nezmění. V případě "výroby" hlavně puškařem, který hlaveň usadí, provede zkušebnu atd. může na hlaveň napsat jaké číslo chce.
Co se týká balistiky, tak v případě zničení části zbraně po mě vždy chtěli celou zbraň. Logicky proto, že balistické zkoumání se dělá nejen na stopy vývrtu na střele, ale také otisk závěru a dalších částí zbraně na nábojnici. Ta zbraň před zničením celé nebo její části jde na balistiku proto, že se zkoumá, zda se zbraní nebylo někde něco uděláno.
Omlouvám se za OT.
Co se týká balistiky, tak v případě zničení části zbraně po mě vždy chtěli celou zbraň. Logicky proto, že balistické zkoumání se dělá nejen na stopy vývrtu na střele, ale také otisk závěru a dalších částí zbraně na nábojnici. Ta zbraň před zničením celé nebo její části jde na balistiku proto, že se zkoumá, zda se zbraní nebylo někde něco uděláno.
Omlouvám se za OT.
- Kalič
- flame
Příspěvek#263 » stř 5. pro 2018, 19:27
Spolehlivost vz58 https://www.youtube.com/watch?v=f3kComQz40o
Problematicnost m16 ve vietnamu https://www.youtube.com/watch?v=NYar4Zf8jH8
Problematicnost m16 ve vietnamu https://www.youtube.com/watch?v=NYar4Zf8jH8
- radim78
Příspěvek#268 » stř 5. pro 2018, 20:52
Panove, ctu to tu a nemuzu se zbavit dojmu, ze se to sklouzlo nekam ...
Netusim, zda to novackovi neco rekne.
ADD prvni dlouha - dle gusta kazdeho soudruha a ucelu, na ktery to porizuje.
Tady se hadacka zuzila na vz58 a ARka, ale ony neexistuji jen tyto dve platformy
Ja jsem to kdysi vyresil nasledovne - AR15 ceske provenience v akci za rozumny peniz.
Na to puskohled Vortex Viper PST II 1-4x24.
Do pusky jsem v ramci slevove akce koupil obstojny single stage spoustak a kompik Miculek.
Tim se ta puska dostala do stavu, kam vz58 nevytunite. A to ani za jakkoli nemravne penize.
To pisu s vedomim, ze mne kamaradi s vz58 a otevrenymi miridly prestrili na zavodech, kdy si vzpomenou...
Vz58 mam v sejfu taky.
Preci jen je to kus historie, navic vcelku zabavny a funkcni. Tunit ho ale nebudu.
Jo a edit - mud testy jsou hovadina. HOWGH Loterie beze smyslu. Maximalne dobre PR.
Zrovna v nedeli jsem spachal stage 1 v Zalanech za krasnych 12%, pac 9 zadrzek mne nepustilo ani na mych obvyklych 50
Ty zavady mi vyrobil naprosto blbuvzdorny a nesmrtelny Tavor
Bylo to puskou? NE! Bylo to prasatkem, ktere novou zbran nepromazalo a navic tam strcilo nevyzkouseny zasobnik...
2s udrzby v BZce a vymena zasobniku a trenink zavodem pokracoval bez jedine technicke epizody.
Netusim, zda to novackovi neco rekne.
ADD prvni dlouha - dle gusta kazdeho soudruha a ucelu, na ktery to porizuje.
Tady se hadacka zuzila na vz58 a ARka, ale ony neexistuji jen tyto dve platformy

Ja jsem to kdysi vyresil nasledovne - AR15 ceske provenience v akci za rozumny peniz.
Na to puskohled Vortex Viper PST II 1-4x24.
Do pusky jsem v ramci slevove akce koupil obstojny single stage spoustak a kompik Miculek.
Tim se ta puska dostala do stavu, kam vz58 nevytunite. A to ani za jakkoli nemravne penize.

To pisu s vedomim, ze mne kamaradi s vz58 a otevrenymi miridly prestrili na zavodech, kdy si vzpomenou...
Vz58 mam v sejfu taky.
Preci jen je to kus historie, navic vcelku zabavny a funkcni. Tunit ho ale nebudu.
Jo a edit - mud testy jsou hovadina. HOWGH Loterie beze smyslu. Maximalne dobre PR.
Zrovna v nedeli jsem spachal stage 1 v Zalanech za krasnych 12%, pac 9 zadrzek mne nepustilo ani na mych obvyklych 50

2s udrzby v BZce a vymena zasobniku a trenink zavodem pokracoval bez jedine technicke epizody.
- flame
- zarozak
Příspěvek#270 » čtv 6. pro 2018, 05:00
Spolehlivost AK není mýtus,je to naprostá realita a je to vidět i na střelnicích.Nehledě na to,že mu chybí polovina klíčových částí spoušťáku.
Mudtesty jsou samozřejmě kravina,jenom naprostý ignorant by sypal do kweru kýble písku a nořil ho schválně celý do bahna.To neudělá ani pomatený mouřenín někde v africe
Mudtesty jsou samozřejmě kravina,jenom naprostý ignorant by sypal do kweru kýble písku a nořil ho schválně celý do bahna.To neudělá ani pomatený mouřenín někde v africe
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí