První dlouhá samonabíjecí puška, co vybrat?

Samonabíjecí pušky
Petzold

Příspěvek#256 » stř 5. pro 2018, 11:59

Tak. Alespoň vycházím z praxe. O úspěšném průběhu varianty, dát na expertizu jen starou hlaveň z AR 15, jsem zatím neslyšel. Což ale neznamená, že by to teoreticky nemohlo jít, nebo to někdo už nevyzkoušel.

Machead

Příspěvek#257 » stř 5. pro 2018, 13:05

K likvidacii starej hlavne a konaniu KEU sa vyjadrit v CR neviem, kedze netusim ako to ma vasa legislativa zmaknute.

Kazdopadne k tej hlavni - pri kupe novej je treba dbat na to, aby mala rovnaku dlzku vedenia plynov. Inak bude potrebne vymenit aj trubicu vedenia plynov v spravnej dlzke, ako aj buffer (zanedbatelna cena oboch).

Steel

Příspěvek#258 » stř 5. pro 2018, 15:19

Jen na doplnění k tomu, jestli je hlaveň Mossbergu nějak ošetřená. Psal jsem jim mail a odepsali toto:

"Thank you for your email. There is no special finish on the barrels of our MMR rifles, for improved accuracy we do not line the barrels. If you have any other questions please let us know.

Sincerely,

Customer Service Team
O.F. Mossberg & Sons, Inc."

tak jen takový update ;)

Machead

Příspěvek#259 » stř 5. pro 2018, 18:01

„For improved accuracy“ by som cital ako „for better margins“.

Nebrat. Nitridacia je zaklad. Chromovanie nemusi byt ale bez nitridacie ani omylom.

Ako som povedal, je z coho vyberat – S&W MP-15, Savage, Colt, Bushmaster, Anderson a ako tak aj ten DPMS.
Ak sa teda bavime o niecom v zaklade za prijatelne peniaze. V top triede je u nas z coho vyberat duplom – Daniel Defense, BCM, JP, 2A Armanent…

Pruziny spuste od JP a daky kolim Holosun a zabavy az az…

Poli

Příspěvek#260 » stř 5. pro 2018, 18:07

Je možné, nebo alespoň bylo možné si do papírů nechat zapsat číslo jiné hlavně a mít tak jen jeden průkaz s různými čísly různých dílů. To v případě už hotové a zaregistrované hlavně nebo jiného dílu, kde nikdo číslo nezmění. V případě "výroby" hlavně puškařem, který hlaveň usadí, provede zkušebnu atd. může na hlaveň napsat jaké číslo chce.
Co se týká balistiky, tak v případě zničení části zbraně po mě vždy chtěli celou zbraň. Logicky proto, že balistické zkoumání se dělá nejen na stopy vývrtu na střele, ale také otisk závěru a dalších částí zbraně na nábojnici. Ta zbraň před zničením celé nebo její části jde na balistiku proto, že se zkoumá, zda se zbraní nebylo někde něco uděláno.
Omlouvám se za OT.

blacknocturno

Příspěvek#261 » stř 5. pro 2018, 18:27

A jaký je problém nechat starou hlaveň prostě v trezoru?!

Kalič

Příspěvek#262 » stř 5. pro 2018, 18:38

Problém může nastat při maximálním naplnění kapacity trezoru. Pochopitelně papírově. Pokud ta hlaveň má svůj vlastní PZ, zabírá vlastně místo jedné plnohodnotné zbrani. A kdo by si chtěl kvůli samotné hlavni pořizovat další trezor, ne?

flame

Příspěvek#263 » stř 5. pro 2018, 19:27

mikymoto

Příspěvek#264 » stř 5. pro 2018, 20:28

Ten test s poblitím zbraně jílovopísčitou sračkou neudělalo ani oslavované AK47, takže bych to nepovažoval za nějakej extra problém.

rumburak18

Příspěvek#265 » stř 5. pro 2018, 20:30

Spolehlivost a mud test, omg ... ten nick ti přidělili modi a už ti zůstal? :-)
Sorry za OT ...

flame

Příspěvek#266 » stř 5. pro 2018, 20:36

Prave ale ''nespolehliva'' ar15 si vedla daleko lepe.

https://www.youtube.com/watch?v=YAneTFiz5WU

rumburak18

Příspěvek#267 » stř 5. pro 2018, 20:48

Mud test je přece loterie, pokaždé to zateče jinam ...

radim78

Příspěvek#268 » stř 5. pro 2018, 20:52

Panove, ctu to tu a nemuzu se zbavit dojmu, ze se to sklouzlo nekam ...
Netusim, zda to novackovi neco rekne.

ADD prvni dlouha - dle gusta kazdeho soudruha a ucelu, na ktery to porizuje.

Tady se hadacka zuzila na vz58 a ARka, ale ony neexistuji jen tyto dve platformy :)

Ja jsem to kdysi vyresil nasledovne - AR15 ceske provenience v akci za rozumny peniz.
Na to puskohled Vortex Viper PST II 1-4x24.

Do pusky jsem v ramci slevove akce koupil obstojny single stage spoustak a kompik Miculek.
Tim se ta puska dostala do stavu, kam vz58 nevytunite. A to ani za jakkoli nemravne penize. :)

To pisu s vedomim, ze mne kamaradi s vz58 a otevrenymi miridly prestrili na zavodech, kdy si vzpomenou...

Vz58 mam v sejfu taky.
Preci jen je to kus historie, navic vcelku zabavny a funkcni. Tunit ho ale nebudu.

Jo a edit - mud testy jsou hovadina. HOWGH Loterie beze smyslu. Maximalne dobre PR.

Zrovna v nedeli jsem spachal stage 1 v Zalanech za krasnych 12%, pac 9 zadrzek mne nepustilo ani na mych obvyklych 50 :) Ty zavady mi vyrobil naprosto blbuvzdorny a nesmrtelny Tavor :) Bylo to puskou? NE! Bylo to prasatkem, ktere novou zbran nepromazalo a navic tam strcilo nevyzkouseny zasobnik...

2s udrzby v BZce a vymena zasobniku a trenink zavodem pokracoval bez jedine technicke epizody.

flame

Příspěvek#269 » stř 5. pro 2018, 21:17

Praveze to zas takova loterie neni. Tech videii je spousta a spolehlivost ak a 58 je jen mytus. Hlavni rozdil je ze ar15 ma minimalni tolerance a je to uzavreny system ak je presny opak.

zarozak

Příspěvek#270 » čtv 6. pro 2018, 05:00

Spolehlivost AK není mýtus,je to naprostá realita a je to vidět i na střelnicích.Nehledě na to,že mu chybí polovina klíčových částí spoušťáku.
Mudtesty jsou samozřejmě kravina,jenom naprostý ignorant by sypal do kweru kýble písku a nořil ho schválně celý do bahna.To neudělá ani pomatený mouřenín někde v africe

Zpět na