Puška Type 56
Samonabíjecí pušky
- LukynZ
Příspěvek#5 » stř 11. srp 2021, 11:22
Ta puška stojí 10 tísíc. Máte pocit, že to jde vyrobit a dovézt a prodávat za tu cenu a myslet si, že to je kvalita? Samozřejmě, že sovětské uloženky, co se tu prodávají dráže, jsou kvalitnější. I střílený kus sovětské AKM z bazaru za stejnou cenu bude lepší, protože životnost té zbraně je obrovská...
- erteple
Příspěvek#7 » stř 11. srp 2021, 12:22
No tak spíš než přesnosti bych se bál té kvality - stejně se s tím bude střílet s čínskými / maďarskými / jinými vojenskými sypačkami, které i se sebelepší hlavní nedosahují nějaké vysoké přesnosti - to je něco, co bude IMO s AK totožné. Spíš jak kvalitní je její chromování? Jak dlouho ale vydrží pružiny, z jakého materiálu je závorník atd?
- zarozak
Příspěvek#10 » pát 13. srp 2021, 09:03
Myslim si, ze to bude uplne v pohode. Norinco je tradicni zbrojovka a cinan ma chromovani zmaknute, ostatne dela jej vsude a i tam, kde to neni az tak nutne. Zpracovani povrchu bude urcite lepsi nez u rusa a materialne je na tom rus bezkonkurencne nejlip napric vsemi klony. Rus proste umi kalit uz od dob sudajeva.....nicmene AK neni kver, ktery by zrovna umrel na blateny matros, spis driv shnije od streliva
- jarusss
Příspěvek#11 » ned 15. srp 2021, 00:02
ke kvalite obrabeni Rusa malou poznamku, kdyz se bavime o akm. Nedavno jsem musel koupit nove akm ze SSSR,rok 1961, protoze tak nadherne udelanyho kalacha jsem jeste nevidel. Vsechny obrabene plochy nadherne beze stop obrobene, krasne hladke, cerneni i drevo perfektni. kdyz ho polozim vedel aksu 74 z 90. roku, tak se mi chce plakat, o kolik sla kvalita zpracovani do prd.... za 30 let. Ani jsem z nej nevystrelil jak je krasnej. Tedy za me, na cinana pochybne kvality nakaslat, kdyz se daj o trochu draz koupit tak nadherny flinty. Jinak mezi nami - bezne neustrilis do smrti ani jedno.
- Dernier
Příspěvek#12 » ned 15. srp 2021, 10:03
Norinco 56 novovyrobu (Torment 2018)jsem vlastnil. Asi po 600-700 ranach ji prodaval. Pouhym okem bylo videt, jak se na zavorniku ohlodavaji uzamykaci zuby. A zapalnik ze strany, kde do nej tluce kladivo, se zacinal rozklepavat do "hribu". I samotne kladivo melo v sobe uz znacny dulek.
Mekka ocel, vsude kam se podivas !!! K te presnosti, ja na ni mel hledi osazeno tak, ze kdyz jsem ho stranove vychylyl, tak melo 1mm vakl. To jsem tedy nasledne vymezil, ale vse ukazuje o hodne tragicke kvalite.
Rozhodne si priplatit a jit do Rusaka. Zde neni co resit.
Mekka ocel, vsude kam se podivas !!! K te presnosti, ja na ni mel hledi osazeno tak, ze kdyz jsem ho stranove vychylyl, tak melo 1mm vakl. To jsem tedy nasledne vymezil, ale vse ukazuje o hodne tragicke kvalite.
Rozhodne si priplatit a jit do Rusaka. Zde neni co resit.
- Střelec
Příspěvek#13 » ned 15. srp 2021, 19:27
jarusss píše: Vsechny obrabene plochy nadherne beze stop obrobene, krasne hladke, cerneni i drevo perfektni.
V dílně mám na zdi tovární řez polského AK, které před lety prodával ZS za cca 2500 Kč a když pominu, že je dřevo bouchané, tak zpracování také naprosto ukázkové. Oproti AKSU, které jsem kdysi chvíli měl v semi, tak se to kvalitou zpracování nedalo porovnat.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí