Puška Type 56

Samonabíjecí pušky

sonor

Příspěvek#1 » stř 11. srp 2021, 07:41

Zdravím. Přemýšlím o koupi této zbraně. Máte někdo zkušenosti? Podle mne bude lepší koupit novou Čínu, než starý kus.Dík.
Obrázek

Sud

Příspěvek#2 » stř 11. srp 2021, 09:14

https://www.youtube.com/watch?v=eFhIBaB7MRk

hovoří o menší přesnosti i nových kusů.

skagerak

Příspěvek#3 » stř 11. srp 2021, 10:37

S presnosti jsem problem nemel, ale mam tim vystrileno jen desitky ks

Střelec

Příspěvek#4 » stř 11. srp 2021, 11:18

Přesnost na jakou vzdálenost? 30m nebo 300m? To je markant, který je třeba znát.

LukynZ

Příspěvek#5 » stř 11. srp 2021, 11:22

Ta puška stojí 10 tísíc. Máte pocit, že to jde vyrobit a dovézt a prodávat za tu cenu a myslet si, že to je kvalita? Samozřejmě, že sovětské uloženky, co se tu prodávají dráže, jsou kvalitnější. I střílený kus sovětské AKM z bazaru za stejnou cenu bude lepší, protože životnost té zbraně je obrovská...

Sud

Příspěvek#6 » stř 11. srp 2021, 11:50

Střelec: Ve videu říká, že na 50m 1,5-2x horší přesnost, než Rus.

erteple

Příspěvek#7 » stř 11. srp 2021, 12:22

No tak spíš než přesnosti bych se bál té kvality - stejně se s tím bude střílet s čínskými / maďarskými / jinými vojenskými sypačkami, které i se sebelepší hlavní nedosahují nějaké vysoké přesnosti - to je něco, co bude IMO s AK totožné. Spíš jak kvalitní je její chromování? Jak dlouho ale vydrží pružiny, z jakého materiálu je závorník atd?

Atrop

Příspěvek#8 » stř 11. srp 2021, 12:40

Mám verzi bez bodáku a pokud si vybereš dobrý kus, je to za ty prachy dost solidní puška(až na to dřevo, to jsem hned vyměnil)

getsome

Příspěvek#9 » stř 11. srp 2021, 14:09

Sovětské AKM uloženky za 17 a Maďarské AKMS za 15, co má na webu Proammo - nestálo by za to přihodit? Nebo nejsou o tolik lepší? (V AK se nevyznám :))

zarozak

Příspěvek#10 » pát 13. srp 2021, 09:03

Myslim si, ze to bude uplne v pohode. Norinco je tradicni zbrojovka a cinan ma chromovani zmaknute, ostatne dela jej vsude a i tam, kde to neni az tak nutne. Zpracovani povrchu bude urcite lepsi nez u rusa a materialne je na tom rus bezkonkurencne nejlip napric vsemi klony. Rus proste umi kalit uz od dob sudajeva.....nicmene AK neni kver, ktery by zrovna umrel na blateny matros, spis driv shnije od streliva

jarusss

Příspěvek#11 » ned 15. srp 2021, 00:02

ke kvalite obrabeni Rusa malou poznamku, kdyz se bavime o akm. Nedavno jsem musel koupit nove akm ze SSSR,rok 1961, protoze tak nadherne udelanyho kalacha jsem jeste nevidel. Vsechny obrabene plochy nadherne beze stop obrobene, krasne hladke, cerneni i drevo perfektni. kdyz ho polozim vedel aksu 74 z 90. roku, tak se mi chce plakat, o kolik sla kvalita zpracovani do prd.... za 30 let. Ani jsem z nej nevystrelil jak je krasnej. Tedy za me, na cinana pochybne kvality nakaslat, kdyz se daj o trochu draz koupit tak nadherny flinty. Jinak mezi nami - bezne neustrilis do smrti ani jedno.

Dernier

Příspěvek#12 » ned 15. srp 2021, 10:03

Norinco 56 novovyrobu (Torment 2018)jsem vlastnil. Asi po 600-700 ranach ji prodaval. Pouhym okem bylo videt, jak se na zavorniku ohlodavaji uzamykaci zuby. A zapalnik ze strany, kde do nej tluce kladivo, se zacinal rozklepavat do "hribu". I samotne kladivo melo v sobe uz znacny dulek.
Mekka ocel, vsude kam se podivas !!! K te presnosti, ja na ni mel hledi osazeno tak, ze kdyz jsem ho stranove vychylyl, tak melo 1mm vakl. To jsem tedy nasledne vymezil, ale vse ukazuje o hodne tragicke kvalite.
Rozhodne si priplatit a jit do Rusaka. Zde neni co resit.

Střelec

Příspěvek#13 » ned 15. srp 2021, 19:27

jarusss píše: Vsechny obrabene plochy nadherne beze stop obrobene, krasne hladke, cerneni i drevo perfektni.

V dílně mám na zdi tovární řez polského AK, které před lety prodával ZS za cca 2500 Kč a když pominu, že je dřevo bouchané, tak zpracování také naprosto ukázkové. Oproti AKSU, které jsem kdysi chvíli měl v semi, tak se to kvalitou zpracování nedalo porovnat.

getsome

Příspěvek#14 » pon 16. srp 2021, 12:29

Taky pamatuju, když čepované stálo 18,- Holt dneska je moderní Polák novovýroba za 20 a Saiga MK za 30 :)

Zpět na