Grand Power STRIBOG S9

Samonabíjecí pušky

xor

Příspěvek#241 » ned 10. lis 2024, 16:16

Vystříleno z SP9A3G dalších cca 1000 různých nábojů. Zbraň osazená dodaným kompenzátorem je úplně spolehlivá s klasickým střelivem 115/124gr a závěr zůstává zachycený vzadu. S tlumičem závěr vzadu nezůstává téměř nikdy s jakýmkoliv střelivem. Nemám žádnou teorii proč to tak je. Subsonic 150gr přebíjí spolehlivě, 140gr velmi nespolehlivé. Střílíte někdo Fiocchi Subsonic 10,25g?

Střelba s tlumičem brutálně špiní jak zbraň, tak vnitřek zásobníku. Lower stačí vyfoukat kompresorem, ale zásobníky je potřeba otevřít, vyčistit a taky lehce namazat. Velmi se mi neosvědčil grafitový olej, zásobníky podávaly velmi špatně. CPL ok, Brunox strašne smrdí. Zásobníky preferuju Glock, KCI nemá tak hladký vnitřek a už je kupovat nebudu.

Porovnání s CZ EVO je nebe a dudy. Pěkné ovládací prvky Eva úplně zabíjí (ve srovnání se Stribogem) brutální zpětný ráz. Stribog se kontroluje daleko snadněji. Podobně i Schmeisser AR15-9, navíc archaické ovládání, výhoda je délka a univerzálnost platformy. Osadit osmipalcovou SP9 svítilnou jde, ale chce to trochu hrajkání.

Ad resin - mám z něj montáž svítilny a nemůžu ten materiál na takový účel doporučit (nedělal bych z toho ani předpažbí, to se mi osvědčilo z PC CF). Při převozu spadl batoh se zbraní a montáž se ulomila, má to vlastnosti podobné sklu.

Lunreal

Příspěvek#242 » čtv 14. lis 2024, 11:01

Na menší díly jako jsou držáky bych to asi taky nedával, ale u toho velkého tlustostěnného dílu, když je to udělané z tough resinu, tak to má docela dobré vlastnosti, zkoušel jsem to rozbít větším kladivem a vydrželo to několik silnějších ran než to křuplo. Ale měl jsem i malý díl ala ten džák jak říkáš a ten se odlomil výrazně jednodušeji.

Zpět na