Pistollo 77°

Samonabíjecí pušky
Murphy

Příspěvek#31 » úte 10. pro 2024, 20:09

Za kolimator?

Taky by mne zajimalo, co je ten USB - A port vpravo pred zasobnikem... Mozna se to nenatahuje, ale nabiji? 8-)

Erix

Příspěvek#32 » úte 10. pro 2024, 20:13

Nebo cuknout, pažbou dozadu? Každopádně to bude "bezpečnostní prvek", nemuselo by to být ani samonabíjecí, ale to asi je. :) Mimochodem, vadilo by vám u podobné hračky kapacita 6-10 nábojů max?

CzechJoker

Příspěvek#33 » úte 10. pro 2024, 21:59

Na tu pažbu jsem myslel, ale píšou, že je tuším třípolohová a nemám pocit, že by to bylo nějak napojené na závěr. Na co má USB nevím, ale z fotek v časopise jsem nebyl chytrý a nic, za co by se dalo cuknout, jsem tam neviděl.
Závěr je dynamický, takže to bude při střelbě milé a pohodlné jako Evo. Ten závěr je tomu z Eva hodně podobný, pokud není stejný. Proto bych čekal, že to bude řešené na podobném principu.
Ovšem zásobníky z G17 zabudované do krabičky z 3D tiskárny, to je majstrštyk. Předpokládám, že to sežere i klasické 32rd, ale na druhou stranu já asi nejsem cílovka, takže mě to mrzet nemusí. Nicméně jsem fakt zvědavý na reálné zkušenosti.

MojeTikka

Příspěvek#34 » stř 11. pro 2024, 05:52

Neni ten USB na nabijeni clanku kolimatoru?

Murphy

Příspěvek#35 » stř 11. pro 2024, 07:34

Tak jsem si to prohledl na PC misto na mobilu, prohlizec zvetsil na maximalnich 500 % a jeste pridal 200 % magnifier z windows.

USB - kdyby to bylo na nabijeni, nebude to A, ale B, C, pripadne mini nebo micro. Kazdopadne pri vetsim zvetseni je tam videt cislo zbrane, takze jen okenko pro kontrolu.

Vetsi okenko pod kolimatorem bude vyhozi, kolimator vypada v jednom kuse skoro az dolu k luciku a na prave strane je ten dil oslabeny velkym vyrezem pro vyhozi okenko, takze za kolimator asi taky ne?

Jako pumpa to nevypada.

Na pazbe jsou dve patentky po stranach. Jestli to neni na remen, tak by to mohla byt pojistka nastaveni delky pazby a pak by zbyvala ta zubata packa na predni strane botky pazby. Ale ze by nekdo udelal takove dlouhe tahlo na natahovani vnitrkem?

Pred kolimatorem je zvrchu nejaka packa, ale to asi bude na rozborku.

Mozna by se dalo hadat z obrazku, kde to je rozebrane. Ty vnitrnosti uplne dole - je tam neco jako kolibka. Tak ze by se to prece jen nabijelo zatazenim predpazbi dopredu? To by ale pri strelbe hrozilo, ze si zatahnu a ...

Tak jestli se to nenatahuje nejakym specialnim klickem, jako nastenne hodiny, tak fakt nevim. 8-)

ondra009

Příspěvek#36 » stř 11. pro 2024, 08:18

CzechJoker: Na strankach pisou: "Dynamicky deleny zaver, castecne brzdeny." At uz to znamena co chce.

Na pohledu zhora tohle vypada jako natahovaci paka:

pistollo.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#37 » stř 11. pro 2024, 09:49

Já vidím výkopnou natahovací páku nad hlavní. Proužkovaná část se asi zamáčkne dolů, přední část se zvedne a vyklopí se vzhůru. Pak se zepředu tlačí vzad směrem ke kolimátoru, čímž se posouvá táhlo pod kolimátor a jeho tlakem závorník vzad. Po uvolnění napínací páky se nárazem táhla v přední poloze napínací páka zase zavře.

Jen hádám podle obrázků na webu.

Jako umělecký design asi přijatelné, jako bojové nářadí to bude asi naprd. I z mnoha dalších důvodů.

https://pistollo.com/#gid=2&pid=11

Béďa

Příspěvek#38 » stř 11. pro 2024, 14:05

to Joker,.trochu lépe je na tom SR. Aspoň se snaží odbormy obsah zachovat.

Právě v SR je podrobný článek i s vysvětlením řady výše uvedených nejasností...
Systém je lever blowback action v zásadě je to systém maďarských samopalu z WWII, pony lehké části závěru je přenášen na těžší část pomocí páky, tím dochází k dalšímu absorbování energie.
Zbraň se údajně chová extrémně klidně, chystá se i sportovní verze.

Ten USB bude mít asi souvislost s elektronickým zabezpečením, kdy zbraň nevystřelí bez rozpoznání majitele.
Zaměření je na dle mě čistě na městskou dobře vydělávající vrstvu co si jde po práci zastřílet a kolegy a nemůže mít obyčejné Evo, nemá.ani ambice na nic jiného než si zastřílet jako relax, zbraň má být zároveň bezpečná při domácím skladování pokud tam jsou třeba adeti...

Cilovka co řeší HD pomocí dlouhé zbraně není v hledáčku autora.

Dle mě by mohla být zajímavá sportovní verze pokud se bude chovat jak říká SR článek , a zbraň bude očištěná od bezpečnostních elektronických fičur a účel překoná design...třeba natahování zbraně...na IPSC to opravdu není.
Ale z pohledu business to může dávat smysl, movitý majitel si koupí dráhou hračku a když zjistí že se dá ve střelbě i závodit náhodnému mi společnost dražší, nebezpečnější a více nebezpečné vypadající sportovní speciál, samozřejmě s individuální barevnou úpravou a spoustou nezbytných doplňků....

gunman

Příspěvek#39 » stř 11. pro 2024, 14:23

Cílovka budou majitelé nového Jaguáru :-)

CzechJoker

Příspěvek#40 » stř 11. pro 2024, 15:13

Amen!

Spirpin

Příspěvek#41 » čtv 12. pro 2024, 17:18

Fotka v SR:
Pistollo.pdf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

janpolasek

Příspěvek#42 » čtv 12. pro 2024, 20:27

Tak ta cena je uplný nesmysl.. Design je subjektivní, ale mně se to nelíbí. Před deseti lety jsem si koupil CZ-858 za 7000 Kč, a ta mně vydrží do smrti :-)

Střelec

Příspěvek#43 » čtv 12. pro 2024, 21:19

Je vidět, že reklama funguje, nikdo to neviděl na živo, neví se, jak to funguje, ale už to zde "na odborném fóru" má 3 strany. Navíc se mě už na to ptalo pár lajků, co o tom "slyšeli", přitom zbraním nehoví.
Naposledy upravil(a) Střelec dne čtv 12. pro 2024, 21:20, celkem upraveno 1 x.

gunman

Příspěvek#44 » čtv 12. pro 2024, 21:20

Za 7000 vystřílenou pušku, která byla 4x v opravárenským závodu?

Gimpel

Příspěvek#45 » čtv 12. pro 2024, 22:45

Zjistiti jsem chtěl, o jaké převratné důležitosti se zde tak intenzivně bubnuje.
Působí na mne dojmem hodně laciné, povrchní dětské hračky.
Možná si ji přeci jen odpustím :D :mrgreen: :D .
Ovšem zas takový luxus a ta exklusivita, že :twisted: .

Zpět na