AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- Sobiho
Příspěvek#3451 » čtv 16. led 2025, 20:55
Na Perunu mám x tisíc a možná se i tetelím se... ale ne kvůli videu, ale protože mi vyhovuje, není s tím problém... Pro mne není zbraň o machrování na mudly vedle na stavu, proto to mám asi jinak než ty. Odstřílel jsem s tím na Olešku všechny kurzy bez jediné závady, naopak jsem viděl závadovat "TOP" mazlíky... Sorry jako.
- xxviktor
Příspěvek#3452 » čtv 16. led 2025, 21:36
Já mám dražší zbraň a je mi úplně jedno, kdo s čím střílí. Ale často jsou to právě majitelé těchto levnějších značek, co mají pořád potřebu někomu cpát, jak si koupili tohle a tohle a jak je to lepší, než tyhlety naleštěné bídy. Možná ale jde jen o mou osobní zkušenost. Pokud ti tvá zbraň dělá radost, tak ti to přeji a rozhodně nechci hanit levné značky (ono to je nakonec vždycky hlavně o tom, jak s tím kdo umí). Spíš mi šlo o to "hele, tady v tom videu Perun zase dává na prdel Schmeisseru, který blbec by za to utrácel tolik peněz", což celkem často na různých sockách teďka vidím a video má tak docela velký virální potenciál (pro jistotu to tam autor ještě několikrát zopakuje, jak ta nejhorší puška byla 3x dražší jak ta, kterou by si ten střelec vybral).
Jinak z jiného soudku - narazil jsem na youtube na pěkný 4 dílný seriál, kde si puškař koupil 10 Rugerů AR556 a zkoumá kvalitu jednotlivých pušek. Je to teda delší, ale rozhodně zajímavé (minimálně teda pro mě, protože jsem netušil, co všechno se dá na AR15 měřit a zkoušet).
https://www.youtube.com/watch?v=MtvxqT3 ... ricanRifle
Jinak z jiného soudku - narazil jsem na youtube na pěkný 4 dílný seriál, kde si puškař koupil 10 Rugerů AR556 a zkoumá kvalitu jednotlivých pušek. Je to teda delší, ale rozhodně zajímavé (minimálně teda pro mě, protože jsem netušil, co všechno se dá na AR15 měřit a zkoušet).
https://www.youtube.com/watch?v=MtvxqT3 ... ricanRifle
- LK
Příspěvek#3453 » čtv 16. led 2025, 23:50
Takove ty AR znackove valky. to je normalka, ne? Chci rict, ze to k tomu patri. Na DD se nedava, ze je drahej, ze je to puska v maximalce za 40k a tady je za 50k+. Ale uz se nikdo nediva na to, ze treba IWI Zion a dalsi levnejsi se daj v USA za 700-800 $ a tady se prodavji za 30 000, 32 000,- atp. DD kdyz je o 10k vic....tak je to predrazena vec, kdyz je low cost predrazenej o 10k, tak je to nejlepsi puska na svete. A to jsem cerstvej majitel Ziona, po dlouhe a snad zrale uvaze, kdy jsem koukal i na DD (a DD je lepsi nez Zion). A vubec to (DD) neni spatna puska a cenu za kterou jsem ji mohl mit (nova) by si obhajila.
K tomu testu - asi bylo receno vse. Mne prekvapuje odvaha s takovym materialem vubec jit na verejnost, jako fun video - budiz, jak vazne mineny test to je dost mimo.
K tomu testu - asi bylo receno vse. Mne prekvapuje odvaha s takovym materialem vubec jit na verejnost, jako fun video - budiz, jak vazne mineny test to je dost mimo.
- Mac.42
Příspěvek#3454 » pát 17. led 2025, 01:35
ehm, ještě tak vědět o čem je řeč, když se baví dospělí.
Ona totiž většina dovozců pohříchu nedisponuje teleporty, takže k ceně kterou vidíš na webu prodejce v US je třeba ještě připočíst prodejní daň, vývozní povolení, dopravu, proclení, doměření daně v ČR, zkušebnu... takže dovoz ze států jinak než na černo v kufru znamená, že dolar nakonec vyjde blízko 40,-
Problém DD není předražení na CZ trhu, ale předražení v poměru ke kvalitě - je to prostě flinta srovnatelná s mnoha levnějšíma. Plus tací jako Vavrečka na tom ještě staví vlastní marketing.
Ona totiž většina dovozců pohříchu nedisponuje teleporty, takže k ceně kterou vidíš na webu prodejce v US je třeba ještě připočíst prodejní daň, vývozní povolení, dopravu, proclení, doměření daně v ČR, zkušebnu... takže dovoz ze států jinak než na černo v kufru znamená, že dolar nakonec vyjde blízko 40,-
Problém DD není předražení na CZ trhu, ale předražení v poměru ke kvalitě - je to prostě flinta srovnatelná s mnoha levnějšíma. Plus tací jako Vavrečka na tom ještě staví vlastní marketing.
- Haluziak
Příspěvek#3455 » pát 17. led 2025, 08:19
Mac.42 tak a když teda něco takhle prodražuje obchod směr USA->ČR jak to, že obchod ČR->USA (ano myslím Čekej Závadu) vyjde šull/null nebo dokonce levněji než u nás?
Ad zrovna IWI - nemělo by se to vyrábět v Izraeli? Rychlé měření ukázalo, že cesta lodí kolem Španělska přes Rotterdam do Prahy je cca 5000km, Cesta lodí z TelAvivu do New Yorku je cca 10000km, jak to, že jsou tam ty výrobky levnější než u nás?
AD DD kámoš má MK12, MK18, a pak si pořídil AR9 od Schmeissera a pouze na skopčákovi bylo poznat ty prachy (takový ten pocit, když to chytneš do rukou a řekneš si jo tady to je něco lepšího) navíc oproti Norkovi, Taurusu a ProArms PDW
Ad zrovna IWI - nemělo by se to vyrábět v Izraeli? Rychlé měření ukázalo, že cesta lodí kolem Španělska přes Rotterdam do Prahy je cca 5000km, Cesta lodí z TelAvivu do New Yorku je cca 10000km, jak to, že jsou tam ty výrobky levnější než u nás?
AD DD kámoš má MK12, MK18, a pak si pořídil AR9 od Schmeissera a pouze na skopčákovi bylo poznat ty prachy (takový ten pocit, když to chytneš do rukou a řekneš si jo tady to je něco lepšího) navíc oproti Norkovi, Taurusu a ProArms PDW
- xxviktor
Příspěvek#3456 » pát 17. led 2025, 08:29
DD se často srovnává s BCM. Jenže ty se sem skoro nevozí, zatímco s DDčkama není problém. Přemýšlím, jestli tahleta "nekvalita" není spíš důsledek toho, že je mezi lidmi daleko více DDček než třeba těch BCM, protože já snad u nikoho naživo BCM ještě neviděl, zatímco DDčka lidi celkem mají a bývají i často na střelnicích v rámci nějakých akcí. Mimochodem pokud chce člověk mít v hlavni tvrdochrom, tak nakonec stejně skončí u nějaké takové Ameriky.
- LK
Příspěvek#3457 » pát 17. led 2025, 08:40
Mac.42 píše:ehm, ještě tak vědět o čem je řeč, když se baví dospělí.
Diky, ze jsi to jako dospely clovek vcetne toho povyseneckeho tonu doplnil. Bez toho by jsem vubec nevedel, ze se plati dane, preprava, zkusebny, obchody, personal atp.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#3458 » pát 17. led 2025, 12:05
Hele, byl jsem v pořadníku na Perun a bylo to stejné, jako pořadník na Rolexky. Vzdal jsem to, koupil LDT (levný šmajzr), cenově na úrovni US budgetových pušek. Líbí se mi design DD, líbilo by se mi mít Bren, ale nemám důvod kupovat něco dalšího. Puška funguje.
Před tím jsem měl Armalite Eagle 15, což je reálný lowcost a střílelo to bez problémů. Věřím tomu, že když není skrytá vada v materiálu a nepraská to, tak by to fungovat mělo - viz Norinca, co mají nalítané tisíce ran a bez problémů.
Dělat ramena na někoho, kdo má levnější zbraň, to je ubohé. Ukázaná platí a jestli s tou zbraní umí, je daleko efektivnější, než namachrovaný týpek, co na střelnici přijede v AMG nebo Bambusu, kompletně v multicamu, má flintu za sto litrů, optiku za dalších osmdesát a netrefí ani hovno. A ano, i takové jsem potkal.
Před tím jsem měl Armalite Eagle 15, což je reálný lowcost a střílelo to bez problémů. Věřím tomu, že když není skrytá vada v materiálu a nepraská to, tak by to fungovat mělo - viz Norinca, co mají nalítané tisíce ran a bez problémů.
Dělat ramena na někoho, kdo má levnější zbraň, to je ubohé. Ukázaná platí a jestli s tou zbraní umí, je daleko efektivnější, než namachrovaný týpek, co na střelnici přijede v AMG nebo Bambusu, kompletně v multicamu, má flintu za sto litrů, optiku za dalších osmdesát a netrefí ani hovno. A ano, i takové jsem potkal.
- Murphy
- Sobiho
Příspěvek#3460 » pát 17. led 2025, 12:49
Já vždy hodnotím poměr kvalita/cena/užitnost... A pro mne Perun má v tomto vyhráno, základ za rozumnou cenu, nastrojil jsem si co chci, s mým nástřelem pár tisíc ročně do papíru je to super, Oleško to přežije a co dál či víc? Na druhou stranu někdo může pustit víc, udělá mu to radost tak proč ne... S jedním borcem jsem si ho prohodil s jeho DD... no a popravdě, já jsem fakt nezaznamenal něco co by bylo "wow" nebo, že by to šlo jinam, no a to samé řekl i kolega... možná až to bude mít za sebou 20k třeba už to bude jinak, ale teď to nepoznám, nebo mi ten rozdíl je jedno, protože je z mého pohledu nepoznatelný. Rozhodují dírky na konci...
- xxviktor
Příspěvek#3461 » pát 17. led 2025, 12:51
CzechJoker píše:Dělat ramena na někoho, kdo má levnější zbraň, to je ubohé.
S tím jsem se nikdy reálně nesetkal. Spíš právě vídám přesný opak - majitelé levných pušek mají často zapotřebí někomu cpát, jak třeba to jeho DD předražený krumpl, ikdyž se jich na jejich názor nikdo neptal. Vživotě jsem snad neviděl, že by se majitel s drahým vybavením choval někde nějak povýšenecky (ale možná mám špatnou sociální bublinu).
- Sobiho
Příspěvek#3462 » pát 17. led 2025, 13:59
Bohužel mám spíše zkušenosti jak psal Czechjoker... namachrovanců s vymazlenou TOPkou jsem viděl spousty, ale nikdy jsem nepoznal namachrovance s lowendem... Asi každý žijeme v jiné sociální bublině. Spíš u těch TOPkařů mám pocit, že musí neustále všem dokazovat, že ty prachy nevyhodili zbytečně, že mají něco lepšího a mají potřebu si to ospravedlňovat a dokazovat... a pak je zvalchuje Pepa se starou 58 na železech
To jsem zažil nedávno na vlastní oči, a pak tak rychle odjíždět RAMa jsem ještě neviděl
Krásný den pánové, a o TOP či LOW to fakt na střelnici není.

Krásný den pánové, a o TOP či LOW to fakt na střelnici není.
- tom
Příspěvek#3463 » pát 17. led 2025, 14:21
Jenom pro zajímavost takhle střílí Perun na 50m s levnejma LOS střelama. Věřím že dražší značky budou mít třeba mnohem kvalitnější závěr se závorníkemy takže se u Peruna přetrhne mnohem dříve, ale hlaveň má Perun dobrou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- mikk
Příspěvek#3465 » pát 17. led 2025, 16:38
Koukám na forum po pár dnech a říkám si, že ten link na video vzbudil docela vášně ohledně AR značek a mentalit držitelů
Díky za vaše komentáře a názory. Test to není úplně profesionální a samozřejmě mohl být mnohem detailnější a lip udělaný, ale osobně si cením že někdo z CZ komunity má chuť vůbec něco o AR natačet, testovat, publikovat a člověk pak není odkázaný jen na en obsah, když tu jsou vesměs hejt názory, že to nelze dokoukat, že je to hodno airsoftu atd...

Díky za vaše komentáře a názory. Test to není úplně profesionální a samozřejmě mohl být mnohem detailnější a lip udělaný, ale osobně si cením že někdo z CZ komunity má chuť vůbec něco o AR natačet, testovat, publikovat a člověk pak není odkázaný jen na en obsah, když tu jsou vesměs hejt názory, že to nelze dokoukat, že je to hodno airsoftu atd...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí