MP5 original i klony

Samonabíjecí pušky

Gimpel

Příspěvek#181 » stř 29. led 2025, 22:25

Walt : žil jsem v omylu, že POF = aktuálně do 26 tisíc korun.

Střelec

Příspěvek#182 » čtv 30. led 2025, 07:39

Walt píše:

Jak jsem již zde psal, spíš šlo o marketingovou akci na uvolnění skladů - viděl jsem z této várky kusy vyrobené dlouho po roce 93.

Klicky

Příspěvek#183 » čtv 30. led 2025, 09:36

Tak jsem byl o víkendu v Liberci nastřelit svoji POFku a byl jsem přijemně překvapenej. Jo je pravda, že má tendenci trochu "hopsat" při výstřelu, ale zpětný ráz mi přijde charakteristikou dost podobný ARku, takový jemný postrčení do ramene.

Gimpel

Příspěvek#184 » pát 31. led 2025, 18:06

Zřejmě se nedozvím, co a zda vůbec společného mají současný HK s POF.

Asi tomuto nerozumíte rovněž. Odmítám draze platiti, jen za jakékoliv značení na dvou jinak identických zbraních, že objasniti věc třeba mi. Stále ještě říci nemohu, že si tento klenot co nepotřebuji koupím. Líbí se mi však nesmírně.
Stejně nekupuji (za raketu) atraktivní PPK, s všelijakou dobovou symbolikou, co ji tak oceňujeme všichni, se vztahem k historii.

===============================================================

Začarovaný kruh, uzel gordický a Rubicon.
Když jsem minule opustíl web tento, z MGF kasetky pustím kulturu musického charakteru, že musiku přímo to.
Okamžitě však slyším zhudebněný atentát, na Reichsprotektor Herr Heydrich, že H. Vyčítal - Greenhorns. Se z těch bouchaček, tajných služeb a nejen četníků nedostanu nikdá, naštěstí.

P.S. : interpunkci by měli zrušiti, alespoň pro mne :D, kdo to má stále loviti :(.
(stejně i to nejspíš dělám špatně již)

DesertEagle

Příspěvek#185 » sob 1. úno 2025, 14:48

.. možná to bude tím, že vzhledem ke tvému zvanění už ti nikdo nechce odpovídat ...

Nevím co znamená podle tebe dobová symbolika, pokud myslíš Party Leader, tak tam stejně aukční ceny přesahují výši tvého ročního příjmu. Jinak i bežné PPK with box jdou pěkně nahoru což mi kouzlí usměv na tváři.

Héfaistos

Příspěvek#186 » sob 1. úno 2025, 16:19

Gimpel píše:Zřejmě se nedozvím, co a zda vůbec společného mají současný HK s POF...

Sorry za OT, ale pokud se hodláš vyjadřovat jako hotentot a budeš mít příspěvky plné debilního a neužitečného balastu, časem si tě dá do blokovaných úplně každý (já tak už udělal). Takže si můžeš vybrat jestli psát normálně a věcně, nebo tu být za exota který je každému, s prominutím, "u prdele". Taky bych se moc nedivil, kdyby jsi za ty svoje kecy dostal zase ban...

A abych nebyl jen OT - o té POF od ZS jsem krátce i zauvažoval, když teď naposledy vyběhly, (přece jen, je to ohledně 9mm karabin naprostá klasika), ale přeci jen asi zůstanu u (relativně) moderní produkce, na níž si můžu navěsit různé serepetičky jako ručky, baterky, lasery, optiku atp. Nejvíc mě totiž, jak jsem zjistil, baví "ladění" zbraně - jak už potom dosáhne finální podoby a jen střílí a střílí, tak už je to trochu nuda. No a MP5 je ohledně ladění a navěšování kontroverzne užitečného balastu na tom ne zrovna oprimálně. ;-)

DesertEagle

Příspěvek#187 » sob 1. úno 2025, 18:37

Samozřejmě tohle je díky bohu volba každého soudruha. Origo HK za 85 plus 18 si dovolit můžu, přesto mi to cenově smysl nedává. Vzal jsem si do ruky HK i POV a pečlivě zkoumal rozdíly, nepřijde mi to strašné vzhledově ani střelecky. Líbí se mi nekonečné množstvi ND i když HK Parts je nepochopitně ve státech. Současně se mi líbí tuhý a nezničitelný polymerový lower i pohové páskování dvojřadáku. Tuním rád, ale tady to beru jako legendu, která je krásná v originále. Mám tuhle hračku opravdu rád.

Klicky

Příspěvek#188 » sob 1. úno 2025, 20:33

Jo dostat sem něco od HK Parts to je porod, přitom tam mají takovejch parádních věcí.

Oni jsou aftermarket a holt Americkej trh je velkej takže se tam takovej podnik uživí spíš než tady v Evropě...

DesertEagle

Příspěvek#189 » úte 11. úno 2025, 17:13

Po předchozím kousku, kde me baví ten polymer lower mi dnes na stole přístála standard semíčková POVka. Nejsem tuner to je známý fakt, přesto ten železný bazmek čučící z ručky je opravdu hroznej. Co tam kluci dáváte, čím to nahrazujete ? Browlnels má sice za pár kaček, ale se třema polohama, což mi přijde nelogický, když to u semíčka prostě není. Dík za případné inspirace.

DesertEagle

Příspěvek#190 » stř 12. úno 2025, 11:14

Recenzent YT mluví o Maglulu, ale nic podobného nikde nenacházím. Co je tohle za předpažbí. Kdo zná, kdo ví pls ?

Obrázek

alabaj

Příspěvek#191 » čtv 20. úno 2025, 15:39

Sháním info, neví někdo jak je to s náhradním zámkem a se zamykacími úhly jako je 70, 100, 80, 120 a podobně ? Jaký je ten správný úhel uzamčení pro klasickou MP5 , tedy bez používání tlumiče a podobně ?

Petzold

Příspěvek#192 » čtv 20. úno 2025, 16:35

Jednak to žádný zámek nemá a co jako myslíš tím úhlem ? Co vůči čemu ?

alabaj

Příspěvek#193 » čtv 20. úno 2025, 16:52

Myslel jsem tyto, viz foto - jseu k prodeji v různých uhlech, tento na fotu je ve 100 ( tedy k uzamčení válečků )
Obrázek

Petzold

Příspěvek#194 » čtv 20. úno 2025, 17:36

Jo tohle nazývají zámkem. Na běžnou kovadlinu MP5 je to úplně zbytečné, ta sežere všechny gramáže střel, pokud si to tedy někdo nepřebije na ševelení větříku. Co se týká použití tlumiče, tak systém funkce není nijak ovlivňován množstvím a tlakem plynů.

Walt

Příspěvek#195 » čtv 20. úno 2025, 17:52

Standardni MP5 i MP5K maji uzamykaci dil 100°
Pokud je na MP5K tlumic, dava se dil 80°

Zpět na