karabina New Frontier Armory AR-9 9 mm Luger

Samonabíjecí pušky
4mike

Příspěvek#121 » ned 9. říj 2022, 18:02

Tomak si vyřešil dotaz sám poté co pochopil, že tudy cesta nevede.

DesertEagle

Příspěvek#122 » pon 10. říj 2022, 16:42

... tyhle rady a komentáře přesně potřebuju a tohle jsem i přesně čekal ... :-(

oldglock

Příspěvek#123 » pon 10. říj 2022, 16:54

DE: Mrkni na JMT (James Madison Tactical). Myslím že je i na Brownells.

DesertEagle

Příspěvek#124 » čtv 13. říj 2022, 13:08

Děkuji všem co napsali do SZ.

Hankye

Příspěvek#125 » ned 21. kvě 2023, 20:40

Ahoj vespolek. Mám prosbu. Byl by někdo ochoten na NFA přeměřit mi, o kolik přesahuje čelo závěru úderník v přední poloze? Mám štokový spoušťák a poslední dobou mi dělá docela dost selhačů. Zápalníkový kanál je čistý, zápalník se pohybuje volně. Náboje si přebíjím, zápalka SB 4.4 SP utopená max. 0,1mm pod dno nábojnice. Po přendání do FM AR9 slabě naťuklá zápalka vystřelena, ve zbrani NFA nikoliv. OAL je dostačující, nábojnice jde do komory volně vložit a při otočení svou vahou vypadne - tzn závěr je vždy dovřen.
Myslím, že jsem třeba jen na dolní toleranci toho rozměru a když se ten zápalníkovej kanál trošku zaprasí (mam lineární kompenzátor GIS HP) tak těch pár stovek může chybět. Pokud bude zápalník OK, zkusím nechat vyměnit pružinu kladiva. Nebo pokud máte jiné návrhy, prosím, sem s nimi. Díky

4mike

Příspěvek#126 » ned 21. kvě 2023, 21:29

Hledáš problém, kde nejspíš není, běž po závěrové vůli

Jacobson

Příspěvek#127 » pát 14. úno 2025, 08:23

Ahoj, prosil bych o radu od někoho, kdo se skvěle vyzná v konstrukci AR. Mám NFA AR9 s 12,5" hlavní. Dlouho jsem ji používal v konfiguraci, kde byl nainstalovaný spoustak Hiperfire HIPERTOUCH ECLIPSE, pružina bufferu od JP pro AR-10 carabine a buffer byl hydraulicky s hmotnosti myslím cca 6 OZ.
Zbran fungovala bezvadně. Zrala ruzny typy nábojů a žádná závada. Nedávno jsem si pořídil tlumic a řešil maximální tlumeni zvuku, co vyjde z komory. Jelikož není uzamcen, je potřeba ho pridrzet v přední poloze co nejdéle. Z tohoto důvodu jsem vyměnil buffer i s jeho pružinou. Už jsem se vyprdnul na hydrauliku a sehnal 10 OZ buffer, aby vyšší hmotnost pomohla k pomalejšímu pohybu. Dále jsem použil pružinu pro AR10 rifle s plochym dratem. Tato pruzina měla ten účinek, že její odpor po celé dráze závěru je daleko vyrovnanější. Minula pruzina měla daleko strmejsi nárůst odporu pri jejim stlačení. V porovnání v přední poloze slabší, uprostřed cca stejný a vzadu silnější. Touto sestavou jsem v teorii dosáhl přesně toho, čeho jsem chtěl.
Praxe většinu věcí potvrdila. Zvuk s tlumičem super. Spokojenost se zpětným rázem. Nesmrtelnost pevnyho bufferu oproti hydraulice a i pruzina s plochym dratem by mela vydržet víc, než ta s kulatym. I přes zpomalení závěru se nabojnice vyhazuji daleko a po poslední rane zůstává závěr vždy vzadu, takže se to s tím zpomalením neprehnalo. Jediný problém je, že občas dochází k tomu, že po vystřelu nejde zmáčknout spoušť a je pravděpodobně vypusteny udernik. Novy naboj v komoře je, závěr vypadá, že zajel až nadoraz, ale nejde vystřelit. Děje se tak nepravidelně a někdy třeba jedna z 10, jindy jedna ze 30. Také se to děje nezávisle na použití tlumiče, nebo nábojů běžných či podzvukovych.
Udělal jsem jednu úpravu v bufferu. Štvalo mě, jak závaží uvnitř bufferu chrastí a bylo hodně slyšet pri manipulaci se zbraní, tak jsem do bufferu přidal kus gumy, aby se nehybalo a byl klid. Jestli tohle může způsobovat ty závady? Z jakého důvodu v bufferu bývají ta závaží pohyblivá?
Děkuji za případné rady a postřehy

4mike

Příspěvek#128 » pát 14. úno 2025, 08:51

tahle edice NFA už má externí (AR style) nebo klasický Colt vytahovač ?
(Eony se ty bolty liší geometrií skluzavky, která natahuje kladivo)
A pokud provozuješ AR rifle brko v carbine buffer tube tak:
1/ jsi si zkrátil krok potřebný k natažení, poněvadž ta pružina ve stlačeném stavu je delší a omezí ti chod boltu
2/ kurvíš si to brko, poněvadž jeho design odpovídá použití s dlouhým bufferem v dlouhé buffer tube

DesertEagle

Příspěvek#129 » pát 14. úno 2025, 18:37

Mám svojí NFA v 7" docela rád. Většina experimentů mi nic nepřinesla. Naopak s tlumičem už to dost funí a opakování ani nemluvím. NFA je bohužel jen hračka. Ted tlumím MP5 a to je jiná liga, zbraně jsou na to od počátku stavěné. Sorry, vím, že tohle si číst nechtěl :-)

petrc

Příspěvek#130 » pát 14. úno 2025, 18:57

Asi rok jsem řešil to samé na svojí NFA ... Hiperfire Eclipe ale i 3gun, oba mi po nějaké době začali dělat to samé ... dlouho jsem zkoušel vše možné, od výměn pružin, bufferu až po pujčovaní si BCG/loveru/upperu ... a nic. Nakonec to (alespoň u mě) vyřešila výměna spouště za jinou .. i když mě to štvalo ... ale teď už NFA funguje jak má.
Zkus vyměnit spošť, klidně i za nějakou prach obyčejnou, jestli ti to bude stále dělat nebo ne ...

Béďa

Příspěvek#131 » pát 14. úno 2025, 19:04

Jak píše kolega na tlumení je MP5 lepší, jinak co mám blowback tak používám flow tlumič od BT. Útlum je trochu nižší než u klasiky ale neřeší nic kvůli zpětnému tlaku...

4mike

Příspěvek#132 » pát 14. úno 2025, 19:29

Jacobson píše:Ahoj, prosil bych o radu od někoho, kdo se skvěle vyzná v konstrukci AR.....

Ja to shrnu
Kup si MP5, nebo vyhoď spoušťák za cca 8000
:D :D
Přeber si to sám, já se zdržím a nechám to na odborníky

Jacobson

Příspěvek#133 » pát 14. úno 2025, 19:35

4mike:
1) krok se nezkratil. Při natažení je cítit, že v zadní poloze narazí buffer, ne pruzina, která už leží na sobě.
2) to je možný, ale ty závady s tím nesouvisí.
Jinak je tam tento vytahovac:

received_1188850106154535.jpeg

DesertEagle:
To opravdu ne. O mp5 vůbec nejde. I hračky můžou fungovat správně.

Petrc:
Dobrá rada, to dává smysl a díky. Ale vůbec nepotesila. Spoustak nebyl nejlevnější a s jeho chodem jsem max. spokojenej.
Vrtá mi hlavou, co přesně způsobuje nezachyceni uderniku i přes to, že závěr dojede dozadu až nadoraz.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jacobson

Příspěvek#134 » pát 14. úno 2025, 19:37

4mike píše:
Jacobson píše:Ahoj, prosil bych o radu od někoho, kdo se skvěle vyzná v konstrukci AR.....

Ja to shrnu
Kup si MP5, nebo vyhoď spoušťák za cca 8000
:D :D
Přeber si to sám, já se zdržím a nechám to na odborníky

Jo, to je rada za všechny prachy.
Stejný jako když se někdo ptá: poradíte revolver na obranu? A odpověď: kup si glocka

DesertEagle

Příspěvek#135 » sob 15. úno 2025, 11:09

OK potom jen doporucuju vyzkoušet. Střelecky je stará dobrá empice opravdu dost jinde než tahle hračka amícká :-) NFA při rychlejší střelbě ani nestíhá vyhazovat, empice "vyndá" 13 za vteřinu.

Zpět na