karabina New Frontier Armory AR-9 9 mm Luger

Samonabíjecí pušky

petrc

Příspěvek#136 » sob 15. úno 2025, 15:12

Mě to taky nepotěšilo ... ale prostě s Hiperfire to nefungovalo, tak co dělat (zkoušel jsem celkem 3 různé Hiperfire spoušťáky a všechny mi to dělaly) .... myslím, že je to způsobeno tvarem kladiva Hiperfire .. na konci je zkosené ... tak při nejakém souběhu různých vůlí to prostě občas nenatáhne .... prostě smůla (jestli se nemýlim 4mike má taky NFAčko s Hiperfire Eclise? a jemu to nezlobí ;) ) ... a nějak jinak radikálně upravovat BCG nebo ten spoušťák ... na to kašlu.

Jacobson

Příspěvek#137 » sob 15. úno 2025, 16:10

Jj, věřím, že ty Hiperfire zlobí. Ale mě to začalo až s výměnou bufferu a jeho pružiny. Do té doby 100% spolehlivost. Jsem si jistý, že závěr jezdí až nadoraz dozadu, takže mi vrtá hlavou, co přesně to může způsobovat. Zkusím různý kombinace pružin bufferu a spoustaku a uvidím co to udělá.

petrc

Příspěvek#138 » sob 15. úno 2025, 16:30

Mě to začalo dělat až po vystřílení tak 4000 nábojů .. .do té doby bez problému ... taky jsem si říkal proč

Hankye

Příspěvek#139 » sob 15. úno 2025, 17:55

Hele když jsem měl vadnou pružinu přerušovače, spíš to poslalo dávku než aby byl nenapnutej spoušťák. Pokud chceš prověřit funkci přerušovače, rozpul to , zmáčkni spoušť, zacvakni kladivo (simulace resetu) a pomaloučku pouštěj spoušť dopředu. Pokud máš vadnou pružinu na přerušovači tak to shodí kladivo. Ideální tu spoušť pouštět odvalováním palce po lučíku, musí to bejt pomalu.

Každopádně abych se vrátil ještě k příspěvku ohledně lightstriku o pár řádků zpátky, bylo to pružinou kladiva.

edit: Když vrátíš zbraň do původního stavu, kdy to mělo bejt ok, tak to maká vpořádku ? Abys vyloučil to, že začal zlobit ten spoušťák náhodně - aby bylo potvrzený, že je to vyloženě pružinou a bufferem?

Jacobson

Příspěvek#140 » sob 15. úno 2025, 19:01

Úplně původně tam byla pruzina i buffer pro ráži 5,56. Úplně si nedělali zle s tím, že by tam dali něco extra pro Lugery. A to jsem nezkoušel. Teď mám v plánu zkoušet různý kombinace pružin.

Jacobson

Příspěvek#141 » stř 19. úno 2025, 17:50

Jestli tady někoho zajímá další dění, tak dnes jsem byl zkoušet na střelnici a zatím to vypadá, že je po problému. Ještě doma jsem vyměnil pruzinu prerusovace, ale to nepomohlo. Dále jsem jednoduše odstranil ty dvě pružiny (viz. foto) a od té doby to chodí zase bez závad. Sice mírně ztvrdla spoušť, ale pořád má příjemný chod. Bez pružin jsem dal už jen cca 40 ran, ale bez jediné závady. Před tím to nikdy tolik nezvládlo, takže věřím, že se to povedlo rozchodit. Počkám, až vyletí dalších pár stovek bez závady a potom budu mít jistotu.

received_558172783424578.jpeg

received_1533159354024432.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

4mike

Příspěvek#142 » stř 19. úno 2025, 18:33

Mmt, u Hiprefire spoustaku obvykle nemam pruzinu kladiva ve zluty barve, zmer mi prumer jejiho dratu
Pokud odstranenim tlacnych pruzin zmizel problem, blbe jsi popsal souvislosti v uvodnim popisu

Jacobson

Příspěvek#143 » stř 19. úno 2025, 18:45

Je to slabší pruzina, se kterou jsem laboroval už dávno a zůstala tam

4mike

Příspěvek#144 » stř 19. úno 2025, 18:52

Aha, jsme doma, vrat tam co patri nebo nejakou origo milspec, tohle mi pripomina ligh sadu od JP,
ty tlacne pruziny ti ji "přetláčí" ikdyz tam mas jen ty lehci, cervene.
Ta flinta ne, ze nenatahovala spoust, pruzina kladiva ty tlacne nebyla schopna pretlacit, musi mit pres 1,1mm

Jacobson

Příspěvek#145 » stř 19. úno 2025, 18:59

Jelikož doteď to fungovalo bez závad a začalo to zlobit až se změnou bufferu a jeho pružiny, šel jsem logicky po tom, co se změnilo. Každopádně jsem rád, že to nejspíš bude jen otázka pružin spoustaku.

4mike

Příspěvek#146 » stř 19. úno 2025, 19:11

Už jsem zažil i experta, co konce pružiny kladiva neusadil na kolík spouště
ale až na dno šachty spoušťáku, takže mne tohle nepřekvapí.

Zpět na