AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha
Samonabíjecí pušky
- Béďa
Příspěvek#1021 » úte 18. úno 2025, 23:29
Hele za mě nemá smysl tunit AK, za kvalitní tuning, třeba to Zenitco, což je top, vyjde jak JP...ohledně toho co vzít ke těžká otázka, pokud opravdu bych chtěl aby to bylo co nejmodernější šel bych do Zástavy nebo Poláka.
Osobně AK v základu doplněny o to co na něm.mohlo být, tj. boční montáž origo optika na AK, origo tlumič.
.Ale mám to jako oldtimer, vedle toho mám moderní Arka.
Osobně AK v základu doplněny o to co na něm.mohlo být, tj. boční montáž origo optika na AK, origo tlumič.
.Ale mám to jako oldtimer, vedle toho mám moderní Arka.
- zarozak
-
ToulavejKocour - Příspěvky: 1
- ToulavejKocour
Příspěvek#1024 » stř 5. bře 2025, 00:35
ladaman píše:
https://www.mwarms.cz/renovovane-krasne ... ak47-akms/
Názor na tohle? Tady sice nedám kolimátor, ale určitě existuje nějaká úprava, aby se nahoru dal dát rail.
Hele.. Tohle jsem asi před rokem koupil. Je to dobrá puška. všechno sedí hezky natěsno a všechno je hezky opracované. Tereza kamerou kontroluje i vnitřky hlavní.. Za tu aktuální cenu na mwarms je to myslím více než férovka.
ALE
Je to prostě AKMS a s tím je třeba počítat. Sklopka je sice efektivní pro přepravu, někomu to připadá i esteticky cool, atd, ale při aktivnějším střílení je to pruda. Blbě to sedí na rameni, nemáš možnost nějaké lícnice, furt se to někde zachytává o ty dva pičince co z toho trčí. S popruhem to funguje tak nějak polovičatě.. Střílet s mířidlama se dá, ale se sklopkou je to o poznání větší pruda a pro efektivní střílení rychle začneš potřebovat nějakou optiku. Kvalitní dust cover s railem od FABu nebo TWS se sehnat dá, ale to je cca 7000,- investice.. Až tě začne srát ta sklopka, tak začneš pokukovat po montáži normální pažby s boční sklopkou a to je zase cca 4000,- investice.. Tozn, ve výsledku jseš někde na cca 26k + optika aby jsi měl z toho střílení fakt dobrej pocit...
Takže, jestli chceš nutně AKčko, tak tohle je kvalitní volba, ale je třeba zvážit kolik do toho budeš ochotný ještě investovat, nebo kolik nepohodlí jseš schopne skounout.
Já osobně jsem do toho šel s tím, že jsem přece klasik estetik a tvrdej jak hřebík z rakve a sklopka mi nevadí a s mířidlama umím, ale po čase jsem to prostě musel upgreadovat abych s tou puškou dokázal fungovat efektivně.
- Erix
Příspěvek#1026 » stř 21. kvě 2025, 14:01
Pozdě řešit, doby kdy i AKSUčka byla pod 20t Kč jsou pryč. Musíme počkat na konec konfliktu UA vs RU a pak možná něco bude, ale osobně bych asi neměl radost ze zbraně, která byla v této válce.
Jinak bych zkusil oslovit ZS, Ironworks, Beareka,..., ti jediní něco dokáží případně, ale časem a legálně, sehnat.
Jinak bych zkusil oslovit ZS, Ironworks, Beareka,..., ti jediní něco dokáží případně, ale časem a legálně, sehnat.
- LukynZ
Příspěvek#1031 » stř 21. kvě 2025, 20:14
Já bych chtěl AK-TR3. V Rusku se v přepočtu z rublů prodává myslím za cca 13000,- U nás byl/je snad za 67000,-. Tohle to ať si někdo strčí do ......
Nicméně možná, až všechno skončí a místo aktivistů budou politici, tak to bude třeba lepší. I když kdo kdy viděl obchodníka zlevňovat, když nemusí...
Nicméně možná, až všechno skončí a místo aktivistů budou politici, tak to bude třeba lepší. I když kdo kdy viděl obchodníka zlevňovat, když nemusí...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí