MP5 original i klony

Samonabíjecí pušky
DesertEagle

Příspěvek#226 » čtv 7. srp 2025, 16:33

.. bože, další "zahraniční" odborník. Ani se nedivím, že tohle forum zemřelo. Pro mistra Gastona viz dole (25m), vůbec nevíš o čem plácáš, fullko je geniálně spolehlivé a to na veškeré tovární střelivo !! Mám obavu, že řada místních odborníku nevlastní ZP.

Obrázek

mission

Příspěvek#227 » čtv 7. srp 2025, 16:58

@Gaston

co to bylo prosím tě za klony a měl jsi je alespoň trochu udržovaný / namazaný? Jinak mi tvé konstatování přijde jako JPP, protože to je spolehlivá zbraň i ve FA, dtto G3ka.

Glock_Gaston

Příspěvek#228 » čtv 7. srp 2025, 21:41

@mission

můj komentář je na klony převážně z POF (Pákistán), mám ale zkušenosti byť výrazně menší s MKE (Turecko) a doma kdysi dávno ve službě sme měli i originál Němce, ale je pravda že ty nikdo moc nepoužíval už tenkrát. Co se týká stavu toho kterého - průřez od novovýroby - osobně jsem byl v POF až po naprosto neznámo jak moc olétané kusy. K G3 (co prosím znamená dtto?) - tam jsem opravdu problém nikdy se spolehlivostí nezažil...

Glock_Gaston

Příspěvek#229 » čtv 7. srp 2025, 21:46

@DesertEagle

děkuji za reakci. V první řadě si netykáme. Z pohledu na Vaši reakci tak vidím spoustu děr v papíru a to mi říká jediné - umíte tak akorát dělat spoustu děr do papíru :D :D :D

DesertEagle

Příspěvek#230 » pát 8. srp 2025, 11:26

Jsme na diskuzním foru, pokud hrotíš tykání potom sem nechod. Provozuju POV i HK original. HK má lepší povrchové zpracování, jinak ve funci není rozdíl. Tedy mimo ceny, tam "jistý" rozdil je :-) Jinak staré kusy z roku 92 jsou stejně smontované ještě z HK dílů viz např. lower, kde je to naprosto evidentní.
Ty s tím možná někde šlapeš ulici, my z toho i střílíme :-)

Glock_Gaston

Příspěvek#231 » pát 8. srp 2025, 14:37

@DesertEagle
Tvoje máma šlape ulici :D
Já jsem popsal svoje reálné zkušenosti, kdy prostě POF nebylo opakovaně spolehlivé a to zejména ve full auto. To je fakt, který jsem zažil a nic na tom nezměníš. A když je to tvoje MP5 tak úžasně geniálně spolehlivé tak proč si v něm vyměnil veškerá střeva ? To si tady totiž někde vypisoval..

Béďa

Příspěvek#232 » pát 8. srp 2025, 16:37

Mám SP5 a ke to moje nejspolehlivější zbraň, ta moje schroupla od nepovedených prebijenek po po 158grn, komolý kužel SB v subsoniku, JHP+plP několika výrobců různé pomíchané .

Za mě zbraň pro shit day. Nevím s jakou sloužíš, ale je otázka kolik toho má za sebou.

DesertEagle

Příspěvek#233 » pát 8. srp 2025, 17:02

Glock_Gaston je jen další blázen. Má 5 příspěvků a ihned vyvolává konflikty. Podobné šílence je lepší ignorovat :-) Osobně pána typuji na ostrahu supermarketu :-) Nikdy jsem nebyl zastáncem BANování, ale je pravdou, že podobné pošuky to krotilo.

Radola Gajda

Příspěvek#234 » pát 8. srp 2025, 17:18

@DesertEagle
Počet příspěvků přeci nic neznamená, nebo se budeme posuzovat podle kvantity? Místo věcných argumentů jsi začal s vyvoláváním konfliktů ty, a když neumíš odpovědět proč jsi měnil díly v POF produkci za Německé tak hned vyhrožuješ banem? Tak jaká je to potom diskuze. Názory které se nám nehodí tak zakážeme to už tu bylo. Ještě si dovolím citaci: "Jsme na diskuzním foru, pokud hrotíš tykání potom sem nechod"

Radola Gajda

Příspěvek#235 » pát 8. srp 2025, 17:25

:D :D :D

Erix

Příspěvek#236 » pát 8. srp 2025, 18:49

Třeba si jen kolega vyvyklepal z Pakoše písek ze Sahary, proto ty selhače. Nebo jde o repas z indické městské zbrojní dílny, které se prezentují na Youtube. Mají různá zaměření, na jedné ulici jsou odborníci na AKčka, o kus dál HK, dál Colt a Beretta,... :lol:

DesertEagle

Příspěvek#237 » pát 8. srp 2025, 22:29

... ufff, právě proto tohle forum zemřelo ... :-(

Erix

Příspěvek#238 » sob 9. srp 2025, 06:41

Klid, prostě se potkali dva uživatelé s odlišnou zkušeností. Někdo má holt štěstí a tak trefil kus "ze středeční produkce po obědě", jiný má kus "z pátku", kdy výstupní kontrola byla doma. Co se týče výměny dílů, tak bych řekl, že to bylo asi jen z důvodu pracovních, vyzkoušet kompatibilitu, více to "poněmečtit" případně trochu vice slícovat.

DesertEagle

Příspěvek#239 » sob 9. srp 2025, 10:50

At si každý koupí co chce, EVO ve slevě, Brena, zbrane z Brazilského pralesa, Stinger či sto jiných semi hraček. MP5 je používána pro svojí extrémní spolehlivost 50 roků složkami celé planety. Proto když někdo napíše "tohle je zbran co ve fullu moc nefunguje" je těžké nereagovat. Je to jako napsat, že legenda VW 110 kW nejezdí. Snad jedina mikro výtka, uplně nové kusy občas nechtěly podat první náboj. Absence střelecké pohotovosti ? To je všechno jen věci zvyku. Práve z důvodu nekonečných diskuzí jsem se vysypal i do origoše, chtěl jsem mít srovnání. Zásadní rozdíl ? Povrchovka.

KarelSmid

Příspěvek#240 » ned 10. srp 2025, 20:37

mp5 je klasika. měl jsem evo, csv, teď mám stribog. kdybych kupoval něco nového tak mp5. ze všech zbraní nej projev při střelbě. navíc vypadá skvěle:)

Zpět na