Lucansky Arms Stinger

Samonabíjecí pušky
DesertEagle

Příspěvek#226 » pon 22. zář 2025, 11:34

Pěkně udělané blbuvzdorné video. Díky za něj s ním to dá kutil v kuchyni paneláku. Jen malá technická ... delší dobu nechápu s jakým nářadím někteří puškaři pracují. Místo vyražeče tyčka od čištění, imbus market za 8.50kč. Mám rád pěkné nářadí, rád kupuju nářadí, tak tohle uplně nechápu :-)

Lhazebur

Příspěvek#227 » stř 26. lis 2025, 08:15

Ahoj,
máte na Stingeru někdo nějakou úsťovku? A jakou? Přemýšlel jsem o G.I.S. HP9, ale jsem levák a mám info, že mi to bude dost "foukat" do obličeje. Máte s tím někdo zkušenost? Bohužel to nemám kde vyzkoušet...
Díky

skvorfi

Příspěvek#228 » čtv 27. lis 2025, 12:11

Stingera máš už delší do u nebo dorazil nějak teď? Já stále čekám, termín měl být říjen, pak listopad, teď přelom listopad - prosinec...
O tom GISu taky přemýšlím, ale zatím nemám na co nasadit a nejsem levák.

Lhazebur

Příspěvek#229 » čtv 27. lis 2025, 14:11

Mám ho hned od začátku. Neměl jsem ho ani objednaný, ale u nás v obchodě ho měli normálně skladem...

skvorfi

Příspěvek#230 » sob 29. lis 2025, 15:54

Tak to jste měli celkem dobrý. Teď to vypadá, že se na Stingera už jen čeká a čeká a čeká se na termín, který zas bude přeložen...

Blacky

Příspěvek#231 » sob 29. lis 2025, 19:14

Něco jako bájný Perun???? :lol: :lol:

skvorfi

Příspěvek#232 » ned 30. lis 2025, 11:02

JJ, přesně ten Perun mě napadl taky:-). Ale toho jsem zas v obchodě koupil celkem snadno já, nicméně jsem musel ustoupit z preferované délky hlavně. Chtěl jsem 12,5" a mám 14,5".
Ale Perun alespoň dodržel ceny. Mám info už od dvou prodejců, že cena Stingera - 25500, za kterou máme od konce léta předobjednaného, prý ze strany výrobce nebude dodržena... Jestliže to výrobce pošle k prodejcům a původní cenu předobjednávek 25500 nedodrží a budou za něj chtít těch cca 28900, koupím právě Peruna AR9, který se na trh chystá. Buď ještě do konce roku nebo začátkem příštího. Nejde ani tak o peníze, ale o princip garance cen předobjednaných kusů. A věřím, že s Perunem AR9 budu spokojený stejně, jako s Perunem AR15. K tomu ještě využiju těch 5 zásobník do Glocka, které se mi doma válí i když už Glocka dlouho nemám a nebudu muset dokupovat zásobníky pro EVO3, které pasují do Stingera...

Jarda.Jezek

Příspěvek#233 » ned 30. lis 2025, 16:32

Tedy, perun 9 je možná skvělá zbraň, ale vůbec to není alternativa ke stingeru. Je výrazně těžší, nemá natahovací páku i vpředu ani žádný způsob brždění. Samozřejmě, má zase něco jiného, o tom žádná, ale není to ani zdaleka podobné. Ledaže by někdo, kdo čeká na stingera, zapomněl, proč na něj čeká, a místo stingera koupil jakékoliv cokoliv.
Ačkoliv já už na něj přestal čekat taky. V mezidobí jsem usoudil, že ho nepotřebuji natolik, abych nadále dlel v očekávání.

Héfaistos

Příspěvek#234 » ned 30. lis 2025, 17:19

Mám takový dojem (hraničící z jistotou ;-) ), že Perun 9 = Pro Arms PDW 9 = Haken AR9X. Vše jsou to takřka shodné skládačky - je to shodný upper a lower (+vnitřnosti), nakupované od jednoho dodavatele. Mám totiž ProArms a měl jsem možnost porovnat s Hakenem - stejné flinty.

Stinger je přeci jen něco jiného a má mmj. (alespoň za mě) kultivovanější zpětný ráz jak ty skládačky na platformě AR9...

altra

Příspěvek#235 » pon 1. pro 2025, 22:16

STINGER 9 bude dodán 16.12-18.12

NotAVAP

Příspěvek#236 » pon 1. pro 2025, 22:42

Pánové, měli jste někdo v ruce Stingera vedle Striboga SP9A3? Chci si příští rok (nebo dřív, když vyhraju euromiliony :lol: ) pořídit nějakou PCC do 30 tis. a zatím se lámu právě mezi 8" Stingerem a 8" Stribogem.

Chci na to hodit tlumič a pro Striboga jsem našel moc pěkný SR rozšíření od KDG, které se dá importovat s doplňky od HB Industries. U Striboga si úplně nejsem jistý kvalitou zásobníků (vyřešili už ty problémy konečně? Teď jsem opět zaznamenal nějaké zmínky o tom, že už zlobí i ty zahnuté). U Stingera zase nevím jestli věřit turecké produkci a jestli vůbec bude spolehlivé to wolframové brždění závěru / jestli bude vhodné pro použití tlumiče. :-?

Jestli máte nějaké chytré řeči, tak šup sem s nimi, rád si klidně poslechnu, že jsem blbec a mám si radši koupit POFku. :D
Foto rozšíření od KDG pro Striboga SP9A3:
KDG1.png

KDG2.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

skvorfi

Příspěvek#237 » úte 2. pro 2025, 08:17

altra píše:STINGER 9 bude dodán 16.12-18.12

Tak že snad už po páté posunutý termín - opět...
Má už někdo z majitelů nastříleno aspoň 3 - 5 tis? Nějak si lámu hlavu s tím, jestli se vyplatí vůbec na toto čekat? Nakonec dojdu k závěru, že to taky asi nepotrebuju a vykašlu se na to...

Prcek

Příspěvek#238 » úte 2. pro 2025, 12:27

2NotAVAP: Striboga s jejich zásobníky jsem měl několik let, vývodky praskly myslím 5-6x, řešeno reklamací. Pak stojíš na startu závodu a čekáš, kdy to přijde, nic moc pocit. Poslední zásobníky (mluvím jen o zahnutých) byly z neprůhledného plastu, ale zase pak není vidět, kolik je tam nábojů. Nicméně do prodeje pušky držely. Puška jako taková měla po cca 5tis ranách 0 závad. Teď mám opět Striboga, ale na Glock zásobníky, asi 1000 ran bez jediné závady, nedám na něj dopustit. Nechal jsem si jen upravit spoušť a je to znát i když z výroby je už dost dobrá.

skvorfi

Příspěvek#239 » úte 2. pro 2025, 19:37

Měl jsem vedle sebe Striboga a Stingera.
S oběma jsem na 50m trefoval naprosto v pohodě z ruky BAL. plat. Stribog měl z výroby mnohem lepší spoušť, jinak pocitově střelba velmi podobná. S oběma se mi střílelo parádně. Vystřelil jsem z každého asi 4 zásobníky, tedy nic moc, vše bez závad. Střílel jsem vše svými prebijenymi.

Zpět na