PDW 9mm Luger
Samonabíjecí pušky
- Hilly
Příspěvek#16 » čtv 6. bře 2014, 10:42
Nové EVO je za 30t ale použité a i s doplňky jsem viděl třeba za 25t což si myslím že je dobrá cena ... chce to jen počkat na nějaký prodej a jít po tom pak! V této kategorii zbraní se mě líbí jen dvě MP5 a EVO
Jak jsem psal ... na EVO si našetřím a pak uvidím jak to střílí
Jak jsem psal ... na EVO si našetřím a pak uvidím jak to střílí
- Hilly
- tslaby
Příspěvek#19 » sob 26. črc 2014, 18:22
Ja bych mel zase dotaz na JRC, nema ji nekdo ochotny nejlepe z kladenska, Prahy nebo Plzne, kdo by me nechal si ji vyzkouset? Vyhledove do roka planuji nejakou PDW v 9L jako nahradu za SKS (kvuli razi). Evo uz mam vyzkousene a sedi mi dobre, ovsem chci zkusit jeste jine alternativy, jelikoz Evo je na horni hranici, co bych chtel za zbran dat. Az bude k dispozici, chtel bych zkusit i kosu od Highland arms az bude k dispozici. Pripadne bych byl rad za jine alternativy v kategorii zbrani PDW.
- Majkl
Příspěvek#21 » ned 2. lis 2014, 16:07
Nenachází se tady prosím nějaký vlastník Kel-Tec Sub-2000? http://www.keltecweapons.com/our-guns/sub-2000/rifle/
Amíci jí docela chválí. https://www.youtube.com/watch?v=qJ4pCc_cP9A
Navíc je tak strašně ošklivá, až se mi začíná líbit
Majkl
Amíci jí docela chválí. https://www.youtube.com/watch?v=qJ4pCc_cP9A
Navíc je tak strašně ošklivá, až se mi začíná líbit
Majkl
- E-Ryc
Příspěvek#24 » úte 9. pro 2014, 19:50
cmk> kdyz jsem ji zkousel googlit, tady se o ni nekdo vyjadruje dost nepochvalne:
http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f= ... =80#p45591
EDIT:
tohle taky vypada zajimave, ale dostupnost nejspis v nedohlednu
http://www.strelectvi.cz/forum/samonabi ... ml#p377771
http://rozpad.cz/forum/viewtopic.php?f= ... =80#p45591
EDIT:
tohle taky vypada zajimave, ale dostupnost nejspis v nedohlednu
http://www.strelectvi.cz/forum/samonabi ... ml#p377771
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#26 » pát 1. led 2021, 10:36
Potřebuji poradit: vybírám PDW v 9×19 a na výběr mám mezi CSV-9, EVO, Stribogem a teoreticky POF MP5, ale protože plánuji kolimátor, POF je ze hry. Kterou z nich byste mi na základě zkušeností doporučili?
Zatím mi to vychází takto:
CSV-9 se mi vizuálně moc nelíbí, ale oceňuji kompatibilitu se zásobníky Glock (mám jich plnou skříň)
EVO se mi líbí, ale odrazuje mě nová cena a ne vždy dobrá pověst. Výhodou je nízká cena zásobníků.
Stribog je oblíbený, ale na YT se příliš často zmiňují problémy se zásobníky. Nemám rád problémy.
CSV-9 je pro mě nejlevnější, protože nemusím dokupovat žádné zásobníky. EVO a Stribog jsou hezčí, ale mají proprietální zásobníky, v případě Stribogu možná problémové (kovové vývodky prý nic moc neřeší) a drahé.
U Stribogu se moc nevyznám v rozdílu mezi evropskou a americkou verzí. Evropská verze má dělený bržděný polouzamčený závěr, americká dynamický závěr. Co je lepší?
Díky za radu
Zatím mi to vychází takto:
CSV-9 se mi vizuálně moc nelíbí, ale oceňuji kompatibilitu se zásobníky Glock (mám jich plnou skříň)
EVO se mi líbí, ale odrazuje mě nová cena a ne vždy dobrá pověst. Výhodou je nízká cena zásobníků.
Stribog je oblíbený, ale na YT se příliš často zmiňují problémy se zásobníky. Nemám rád problémy.
CSV-9 je pro mě nejlevnější, protože nemusím dokupovat žádné zásobníky. EVO a Stribog jsou hezčí, ale mají proprietální zásobníky, v případě Stribogu možná problémové (kovové vývodky prý nic moc neřeší) a drahé.
U Stribogu se moc nevyznám v rozdílu mezi evropskou a americkou verzí. Evropská verze má dělený bržděný polouzamčený závěr, americká dynamický závěr. Co je lepší?
Díky za radu
- Petzold
Příspěvek#29 » pát 1. led 2021, 11:53
Zásobníky POF jsou jedny z nejlépe zpracovaných plechových zásobníků, co jsem za posledních 30 let viděl, navíc nové origo zásobníky na MP5 se dají v Německu pořád koupit okolo 30 Euro. Na CSV je třeba zásobníky Gen.4 , 33 ranný zásobník stojí 1600, zásobník do Striboga který už konečně za něco stojí, se prodává něco přes litr. U Eva láci zásobníku znevažují jiné vlastnosti.
Tohle kritérium bych možná úplně opustil.
MP5/POF má zdaleka nejlepší chování při střelbě, zatím nikdo nic lepšího nevymyslel. V součtu rozumně osazené zbraně (montáž, railové předpažbí, úprava spouště, případně nová povrchovka) je relativně dražší.
Nejlepší poměr ceny - kvality zpracování/spolehlivosti/chování při střelbě, dává CSV9.
Stribog má výborné spouště, dělený závěr A3 se chováním trochu přibližuje MP5, ale zatím dost kolísá spolehlivost, je to hodně citlivé na kvalitu střeliva a je hooodně velký.
Pokud ale rozhoduje kritérium líbivosti, každá rada je marná.
Tohle kritérium bych možná úplně opustil.
MP5/POF má zdaleka nejlepší chování při střelbě, zatím nikdo nic lepšího nevymyslel. V součtu rozumně osazené zbraně (montáž, railové předpažbí, úprava spouště, případně nová povrchovka) je relativně dražší.
Nejlepší poměr ceny - kvality zpracování/spolehlivosti/chování při střelbě, dává CSV9.
Stribog má výborné spouště, dělený závěr A3 se chováním trochu přibližuje MP5, ale zatím dost kolísá spolehlivost, je to hodně citlivé na kvalitu střeliva a je hooodně velký.
Pokud ale rozhoduje kritérium líbivosti, každá rada je marná.
-
antonspelec - Příspěvky: 1236
- antonspelec
Příspěvek#30 » pát 1. led 2021, 11:57
Davat rady si netroufam, ale mam zkusenost s nekolika kusy EVO a jednim Stribogem.
Na EVO se mi libi jak vypada a jak jsou lacine zasobniky...i kdyz Glock platforma mi prijde univerzalnejsi, protoze to das i do pistole a kapacitne od nejakych 15 az po 100 naboju. Navic se daji poridit korejske KCI za polovinu ceny originalnich. Co mi vsak na EVO nevyhovuje je jeho ergonomie a zejmena chovani pri strelbe...nicmene jak mi bylo receno, to neni chyba, ale vlastnost zbrane dana jeji konstrukci. Z meho pohledu ta zbran nema tu hodnotu, kolik tedka stoji. To uz bych radsi prihodil a koupil neco lepsiho...
Se Stribogem jsem strilel parkrat (ma ho kolega, ktereho obcas potkam na strelnici) a kdyz pominu vzhled zbrane, ktery se mi zoufale nelibi, tak problemem toho konkretniho kusu je spolehlivost. Kolega to shrnul tak, ze “dela mi vic starosti nez prinasi radosti”.
Na EVO se mi libi jak vypada a jak jsou lacine zasobniky...i kdyz Glock platforma mi prijde univerzalnejsi, protoze to das i do pistole a kapacitne od nejakych 15 az po 100 naboju. Navic se daji poridit korejske KCI za polovinu ceny originalnich. Co mi vsak na EVO nevyhovuje je jeho ergonomie a zejmena chovani pri strelbe...nicmene jak mi bylo receno, to neni chyba, ale vlastnost zbrane dana jeji konstrukci. Z meho pohledu ta zbran nema tu hodnotu, kolik tedka stoji. To uz bych radsi prihodil a koupil neco lepsiho...
Se Stribogem jsem strilel parkrat (ma ho kolega, ktereho obcas potkam na strelnici) a kdyz pominu vzhled zbrane, ktery se mi zoufale nelibi, tak problemem toho konkretniho kusu je spolehlivost. Kolega to shrnul tak, ze “dela mi vic starosti nez prinasi radosti”.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí