MP5 original i klony
Samonabíjecí pušky
- mission

- 

Glock_Gaston - Příspěvky: 11

- Glock_Gaston

Příspěvek#228 » čtv 7. srp 2025, 21:41
@mission 
můj komentář je na klony převážně z POF (Pákistán), mám ale zkušenosti byť výrazně menší s MKE (Turecko) a doma kdysi dávno ve službě sme měli i originál Němce, ale je pravda že ty nikdo moc nepoužíval už tenkrát. Co se týká stavu toho kterého - průřez od novovýroby - osobně jsem byl v POF až po naprosto neznámo jak moc olétané kusy. K G3 (co prosím znamená dtto?) - tam jsem opravdu problém nikdy se spolehlivostí nezažil...

můj komentář je na klony převážně z POF (Pákistán), mám ale zkušenosti byť výrazně menší s MKE (Turecko) a doma kdysi dávno ve službě sme měli i originál Němce, ale je pravda že ty nikdo moc nepoužíval už tenkrát. Co se týká stavu toho kterého - průřez od novovýroby - osobně jsem byl v POF až po naprosto neznámo jak moc olétané kusy. K G3 (co prosím znamená dtto?) - tam jsem opravdu problém nikdy se spolehlivostí nezažil...
- DesertEagle

- DesertEagle

Příspěvek#230 » pát 8. srp 2025, 11:26
Jsme na diskuzním foru, pokud hrotíš tykání potom sem nechod. Provozuju POV i HK original. HK má lepší povrchové zpracování, jinak ve funci není rozdíl. Tedy mimo ceny, tam "jistý" rozdil je 
 Jinak staré kusy z roku 92 jsou stejně smontované ještě z HK dílů viz např. lower, kde je to naprosto evidentní. 
Ty s tím možná někde šlapeš ulici, my z toho i střílíme

Ty s tím možná někde šlapeš ulici, my z toho i střílíme
- 

Glock_Gaston - Příspěvky: 11

- Glock_Gaston

Příspěvek#231 » pát 8. srp 2025, 14:37
@DesertEagle 
Tvoje máma šlape ulici

Já jsem popsal svoje reálné zkušenosti, kdy prostě POF nebylo opakovaně spolehlivé a to zejména ve full auto. To je fakt, který jsem zažil a nic na tom nezměníš. A když je to tvoje MP5 tak úžasně geniálně spolehlivé tak proč si v něm vyměnil veškerá střeva ? To si tady totiž někde vypisoval..

Tvoje máma šlape ulici
Já jsem popsal svoje reálné zkušenosti, kdy prostě POF nebylo opakovaně spolehlivé a to zejména ve full auto. To je fakt, který jsem zažil a nic na tom nezměníš. A když je to tvoje MP5 tak úžasně geniálně spolehlivé tak proč si v něm vyměnil veškerá střeva ? To si tady totiž někde vypisoval..
- Béďa

Příspěvek#232 » pát 8. srp 2025, 16:37
Mám SP5 a ke to moje nejspolehlivější zbraň, ta moje schroupla od nepovedených prebijenek po po 158grn, komolý kužel SB v subsoniku, JHP+plP několika výrobců různé pomíchané .
Za mě zbraň pro shit day. Nevím s jakou sloužíš, ale je otázka kolik toho má za sebou.

Za mě zbraň pro shit day. Nevím s jakou sloužíš, ale je otázka kolik toho má za sebou.
- 

Radola Gajda - Příspěvky: 13

- Radola Gajda

Příspěvek#234 » pát 8. srp 2025, 17:18
@DesertEagle 
Počet příspěvků přeci nic neznamená, nebo se budeme posuzovat podle kvantity? Místo věcných argumentů jsi začal s vyvoláváním konfliktů ty, a když neumíš odpovědět proč jsi měnil díly v POF produkci za Německé tak hned vyhrožuješ banem? Tak jaká je to potom diskuze. Názory které se nám nehodí tak zakážeme to už tu bylo. Ještě si dovolím citaci: "Jsme na diskuzním foru, pokud hrotíš tykání potom sem nechod"

Počet příspěvků přeci nic neznamená, nebo se budeme posuzovat podle kvantity? Místo věcných argumentů jsi začal s vyvoláváním konfliktů ty, a když neumíš odpovědět proč jsi měnil díly v POF produkci za Německé tak hned vyhrožuješ banem? Tak jaká je to potom diskuze. Názory které se nám nehodí tak zakážeme to už tu bylo. Ještě si dovolím citaci: "Jsme na diskuzním foru, pokud hrotíš tykání potom sem nechod"
- Erix

- Erix

Příspěvek#238 » sob 9. srp 2025, 06:41
Klid, prostě se potkali dva uživatelé s odlišnou zkušeností. Někdo má holt štěstí a tak trefil kus "ze středeční produkce po obědě", jiný má kus "z pátku", kdy výstupní kontrola byla doma.  Co se týče výměny dílů, tak bych řekl, že to bylo asi jen z důvodu pracovních, vyzkoušet kompatibilitu, více to "poněmečtit" případně trochu vice slícovat.

- DesertEagle

- DesertEagle

Příspěvek#239 » sob 9. srp 2025, 10:50
At si každý koupí co chce, EVO ve slevě, Brena, zbrane z Brazilského pralesa, Stinger či sto jiných semi hraček. MP5 je používána pro svojí extrémní spolehlivost 50 roků složkami celé planety. Proto když někdo napíše "tohle je zbran co ve fullu moc nefunguje" je těžké nereagovat. Je to jako napsat, že legenda VW 110 kW nejezdí. Snad jedina mikro výtka, uplně nové kusy občas nechtěly podat první náboj. Absence střelecké pohotovosti ? To je všechno jen věci zvyku. Práve z důvodu nekonečných diskuzí jsem se vysypal i do origoše, chtěl jsem mít srovnání. Zásadní rozdíl ? Povrchovka.

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí