CZ 858
Samonabíjecí pušky
- mikymoto
Příspěvek#301 » čtv 23. lis 2017, 00:18
Zjednodušeně - co se vyrábělo a prodávalo v cenách cca 6-12 tisíc jsou všechno překopávky původně samočinnejch 58ček. Můžou tvrdit, že to bylo z nepoužitých NZ dílů, ale stejně je to dle hrozící změny legislativy stále překopávka sapočinné zbraně.
Z hlavy co si vzpomenu to chrlily hlavně CZ UB, Novohradský, Perun, Antreg, Hermex, Zelený sport a další.
Opravdu se vyrábějí i nové (již z výroby samonabíjecí) v rážích 5,56 a 7,62 - ovšem s cenou 25-30 tisíc.
Jakou verzi koupit si musíš vybrat sám - témat k SA58 je tu hodně a informací v nich je dostatek, jen to chce číst.
Z hlavy co si vzpomenu to chrlily hlavně CZ UB, Novohradský, Perun, Antreg, Hermex, Zelený sport a další.
Opravdu se vyrábějí i nové (již z výroby samonabíjecí) v rážích 5,56 a 7,62 - ovšem s cenou 25-30 tisíc.
Jakou verzi koupit si musíš vybrat sám - témat k SA58 je tu hodně a informací v nich je dostatek, jen to chce číst.
- Biggles
Příspěvek#303 » čtv 23. lis 2017, 06:12
Nepoužitý z NZ dílů je vůbec pěknej blábol. Ty zbraně se točily - útvary-VOP-sklady. Takže procentuálně je naprosto nestřílenejch mezi civilama úplný minimum. Teda pardon, vlastně každá, která dostala novej lak a odfrézovali jí značky
Nicméně na funkci kropičky to nemá takřka žádnej vliv.
- mikymoto
Příspěvek#304 » čtv 23. lis 2017, 09:46
Však jsem taky napsal "můžou tvrdit" - a oni to často tvrdili. To že jim to nemusíme věřit je věc druhá. Já jsem na doporučení vzal Antreg a musím říct, že kromě hnusný dřevotřísky, mírného otlaku na čele komory a uloupnutýho laku v místě oka na popruh vypadá jak funglovka. Měl jsem na výběr ze 3 kusů a nebylo jak vybírat - vypadaly všechny stejně dobře.
A ano souhlasím - na funkci vzhled vliv nemá. Když jsem si mohl vybrat, tak jsem ale šel do kusů, které se mi líbili i vzhledově.
A ano souhlasím - na funkci vzhled vliv nemá. Když jsem si mohl vybrat, tak jsem ale šel do kusů, které se mi líbili i vzhledově.
- jhora
Příspěvek#305 » čtv 23. lis 2017, 11:24
Taky mám ANTREG, byl 3x ve VOZ, má malé otlaky od závěru a je trochu znát opotřebení na ústí hlavně, nicméně funguje bez závad a střílí přesně (tj. stejně jako Tactical či jiná samonabíjecí kosa, možná dokonce líp). Tj. souhlasím s tím, že je jedno, jestli to byly nové díly, když je to poctivě udělané, tak starší díly nemají na funkci zásadní vliv.
- Letec 12
Příspěvek#306 » čtv 23. lis 2017, 18:36
mikymoto píše:Zjednodušeně - co se vyrábělo a prodávalo v cenách cca 6-12 tisíc jsou všechno překopávky původně samočinnejch 58ček. Můžou tvrdit...
Podle tvé rétoriky by nebyla pro legální držitele "klonů a napodobenin" naprosto žádná šance, protože všechny zajímavé zbraně, AK, M-16, nebo Sa58, byť třeba jen ideově, nebo nějakou částí, vychází z vojenské předlohy.
Mé dva 858 zakoupené před deseti lety byly nové, bez jediné stopy používání na všech kluzných plochách a bez viojenských značek. Pro výrobce platí předpis na předchozí straně: Konkrtně že zbraň, podle zákona, nebyla před uvedením na civilní trh vojenskou. Pokud teď kupujete odpad, který má dokonce vojenské značky a někdo ho na poslední chvíli předělal na samonabíjecí , je to chyba kupujícího. Taková zbraň má smůlu, podobně jako UK59 DP-27 atd. Tam to nikdo neukecá.
Z jakých dílu byly mé zbraně sestaveny je mi fuk. Důležité je co tvrdí výrobce a to, že byla od začátku pouze samonabíjecí (ač to zní divně). A jelikož CZUB stál i za původní zbraní, nemám důvod mu nevěřit a za jeho vyjádření jsem rád. Co to změní na rozhodnutí politiků nevím. Podle hry kterou hraje senát bych řekl, že do roka jsme bez všeho.
- mikymoto
Příspěvek#307 » čtv 23. lis 2017, 19:12
Nechci Ti brát iluze, ale ani 858 není vyrobená jako samonabíjecí - ten proces "výroby" bych nazval spíše kastrací. Každej výrobce to dělal po svým - někdo drasticky, někdo "s citem". A ano, pokud nebudeš kupovat novovýrobu která je nezpochybnitelně čistě samonabíjecí (AK=Saiga, M-16=V-AR, Sa58=58 sporter), tak to bude vždy vojenskej (původně samočinnej) kastrát. Taky ale ty novovýroby nestojí cca 10, ale třeba 25-50 tisíc.
Můžu Ti jen blahopřát k vyjádření Tvého výrobce a přát Ti, aby si to dokázal obhájit, až přijde na lámání chleba.
Můžu Ti jen blahopřát k vyjádření Tvého výrobce a přát Ti, aby si to dokázal obhájit, až přijde na lámání chleba.
- wigum
Příspěvek#308 » čtv 23. lis 2017, 19:27
Letec 12 píše:mikymoto píše:Zjednodušeně - co se vyrábělo a prodávalo v cenách cca 6-12 tisíc jsou všechno překopávky původně samočinnejch 58ček. Můžou tvrdit...
Podle tvé rétoriky by nebyla pro legální držitele "klonů a napodobenin" naprosto žádná šance, protože všechny zajímavé zbraně, AK, M-16, nebo Sa58, byť třeba jen ideově, nebo nějakou částí, vychází z vojenské předlohy.
Mé dva 858 zakoupené před deseti lety byly nové, bez jediné stopy používání na všech kluzných plochách a bez viojenských značek. Pro výrobce platí předpis na předchozí straně: Konkrtně že zbraň, podle zákona, nebyla před uvedením na civilní trh vojenskou. Pokud teď kupujete odpad, který má dokonce vojenské značky a někdo ho na poslední chvíli předělal na samonabíjecí , je to chyba kupujícího. Taková zbraň má smůlu, podobně jako UK59 DP-27 atd. Tam to nikdo neukecá.
Z jakých dílu byly mé zbraně sestaveny je mi fuk. Důležité je co tvrdí výrobce a to, že byla od začátku pouze samonabíjecí (ač to zní divně). A jelikož CZUB stál i za původní zbraní, nemám důvod mu nevěřit a za jeho vyjádření jsem rád. Co to změní na rozhodnutí politiků nevím. Podle hry kterou hraje senát bych řekl, že do roka jsme bez všeho.
Trochu tě opravím, není míněno,že to nemá být vojenská puška, ale že to nemá být předělávka ze samočinné na samonabíjecí. Takže vyhovuje jen klon 58, který je vyrobený od počátku jako nový samonabíjecí.
Podle výkladu se na stávající majitele předělávek bude automaticky vztahovat vyjímka, takže smůlu nemají.
- Biggles
- mrkev
Příspěvek#310 » pát 24. lis 2017, 09:44
Tady ovšem de iure není důležité, kde vzala CZUB "ty nové díly", ale že hotovou 858 jdoucí do prodeje deklaruje výrobce coby už vyrobenou jako samonabíjecí.
V papírech z CZUB od mé 858 není nikde ani zmínka o nějakém "předělávání", žádné přejímací značky na ní taky nejsou a hlavně - koupena byla jako samonabíjecí od výroby, bez ohledu na skutečný stav. Mimochodem, co se stavu mého konkrétního kusu týče - závorník, závora, píst, nosič závorníku, pouzdro závěru i hlaveň a komora nevykazovaly jakékoli známky opotřebení nebo používání. Jediné, co je hnus fialovej, je stav dřevotřísky na nadpažbí, to i na vojně jsem měl lepší pažbení.
V papírech z CZUB od mé 858 není nikde ani zmínka o nějakém "předělávání", žádné přejímací značky na ní taky nejsou a hlavně - koupena byla jako samonabíjecí od výroby, bez ohledu na skutečný stav. Mimochodem, co se stavu mého konkrétního kusu týče - závorník, závora, píst, nosič závorníku, pouzdro závěru i hlaveň a komora nevykazovaly jakékoli známky opotřebení nebo používání. Jediné, co je hnus fialovej, je stav dřevotřísky na nadpažbí, to i na vojně jsem měl lepší pažbení.
- mrkev
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX