AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- luger9
- kokosak
Příspěvek#3228 » čtv 23. lis 2023, 14:55
Ahoj, mám GIS HP22 a útlum je tam znatelný. Už to někdo zmiňoval a přirovnával k výstřelu s 357 mag. Já s tím naprosto souhlasím i výšleh je téměř na 0 . Mám ho na plynové 16 ¨ , takže mě štve jak je s tím ta puška dlouhá. Kdyby byl zájem rád prodám. Nástřel je tam 100 (max150ran) s Hera arms nemám zkušenosti. Ještě bych doplnil jeden postřeh a to i když je lineární kompenzátor takové těžítko na čumák a logicky by se měla zbraň při střelbě uklidnit. Přijde mi, že je s tím puška o něco neklidnější a je tam cítit lehký nárůst tlaku.
- no_gold
Příspěvek#3229 » čtv 23. lis 2023, 16:59
Mám GIS HP22 na 14" PAR MK3 - pístovce. Jak jsem byl zvyklý mít naprosto čistou pušku i po střelbě, musím teď čistit. Foukání do obličeje je cítit, nicméně nijak neomezuje. CO je ale hlavní, zmizel ten velice nepříjemný ostrý třesk .223 a výstřel je v pohodě i na uzavřené střelnici. To je pro mně hlavní. Nezdá se mně neklidná. Já jsem naprosto spokojen. S .22 LR adaptérem a slabými (podzvukovými)náboji funguje fakt jako tlumič a slyším i dopady střel na terč 

- getsome
Příspěvek#3230 » pát 24. lis 2023, 09:32
luger9 píše:Ahoj, potrebuji na 12,5" AR ustove zarizeni. Vaham mezi GIS HP22 a Hera Arms. Mate nejake zkusenosti, ktere z nich se chova lepe z pohledu komfortu strelby a pripadne moderace zvuku ci utlumu? Diky
Antreg by měl brzo vylézt s vlastním prasetem, ne? Ale asi bude oproti GIS za ranec, jako všechno od Antregu.
- luger9
Příspěvek#3232 » stř 20. pro 2023, 19:15
Otazka k ustovemu zarizeni. 10,5" hlaven, dejme tomu, ze ustove zarizeni Ase Utra, abych tam casem mohl chytit flow through tlumic. Ale...kdyz jako ustove zarizeni pouziju brzdu, tak bude chovani zbrane prijemne, ale na kurzy nemuzu (foukani do stran atd), kdyz pouziju flash hider, tak na kurzech ok, ale zase nezlepsim chovani zbrane (vice ran za sebou, dvojstrel, atd.).
Je smysluplne mit brzdu, na tom na kurzech mit prase? Chapu ze prase zhorsi chovani, ale otazka - zneguje to brzdu uplne? Nebo dejme tomu brzda zmensi zdvih a zpetny raz o 50% oproti flash hideru, prase z toho ubere 10, ale porad brzdy a prase budou o 40% lepsi nez nic?
Na strelnici, kde je problem s hlukem pak misto prasete na borelock nahodim tlumic...
Dava to smysl? Resili byste jinak? Diky
Je smysluplne mit brzdu, na tom na kurzech mit prase? Chapu ze prase zhorsi chovani, ale otazka - zneguje to brzdu uplne? Nebo dejme tomu brzda zmensi zdvih a zpetny raz o 50% oproti flash hideru, prase z toho ubere 10, ale porad brzdy a prase budou o 40% lepsi nez nic?
Na strelnici, kde je problem s hlukem pak misto prasete na borelock nahodim tlumic...
Dava to smysl? Resili byste jinak? Diky
- LordSalix
Příspěvek#3237 » čtv 21. pro 2023, 12:24
Na co přesně se všichni s těma kraťasama s brzdama během kurzů připravujete? Na zombie apokalypsu (na kterou to není moc vhodné), na válku (do které je to taky blbost) nebo na obranu domova (na kterou je to naprosto šílené)? Pokud je to čistě pro zábavu tak chápu, i to je validní důvod.
- nn
Příspěvek#3239 » pát 22. pro 2023, 08:47
Dotaz na zkušenější jedince: výhledově mám v plánu si pořídit AR-15. Předpokládané užití je trénink dynamické střelby a aby byla použitelná (schválně píšu použitelná, ne ideální) na kurzy typu MV201,301, CQB, Vehicle CQB apod. Jaká je maximální vhodná délka hlavně dle vašich zkušeností?
Případně jak v jiném vláknu psal Czech Joker, možná mě bude limitovat moje výška, cca 180 cm...
Případně jak v jiném vláknu psal Czech Joker, možná mě bude limitovat moje výška, cca 180 cm...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí