CSV-9

Samonabíjecí pušky

Erunamo

Příspěvek#46 » stř 7. říj 2015, 17:22

Přijde mi velmi škoda, že CSV má velmi malou propagaci. Myslím, že na trhu je docela hlad po devítkovém kvéru těchto parametrů levnějším než EVO 3 a navíc se zásobníky Glock nebo CZ75.

Style

Příspěvek#47 » stř 7. říj 2015, 18:18

Erunamo: S tím lze jedině souhlasit. Osobně jsem jí objevil náhodu když jsem jel na předvádění jiné značky.

Erunamo

Příspěvek#48 » stř 7. říj 2015, 18:26

Já jsem do googlu napsal jen z hecu (těsně před tím než jsem šel pro EVO 3) karabina 9 Luger a vypadlo na mě CSV-9. No až si jí budu vyzvedávat přeptám se pana Kudláčka proč je zbraň tak málo propagovaná.

petrx

Příspěvek#49 » čtv 8. říj 2015, 05:19

jestli to vyrábí pan Kudláček pod výzkumákem, tak se ničemu nedivím. Je to stará Findorákova konstrukce - dobrá, jednoduchá, ruská škola. Ale jinak tam vládl socializmus.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#50 » pát 9. říj 2015, 07:21

Tak jsem hledal nějaké bližší informace o té poslední verzi, protože ta vypadá už poměrně slušně, ale nikde jsem nic nenašel. Nevíte jak se zhruba pohybuje cena a kde se dá koupit?
Edit: a najde se tu nkdo takový, kdo vyzkoušel jak tu poslední verzi CSV-9, tak i EVO? Zajímalo by mě subjektviní hodnocení rozdílů ergonomie, přesnosti apod.

cipis

Příspěvek#51 » pát 9. říj 2015, 07:41

Předloni na Jolce jsme to měli vedle sebe, CSV-9 bylo uskákané jak koza s trochu silnějšími náboji. Jak je na tom poslední verze, to netuším. Co se týče designu, tak je to hrozné stejně jak ta předchozí verze :D

maravysta

Příspěvek#52 » pát 9. říj 2015, 10:18

Já jsem si se střeleckým kolegou v GC zapůjčil jak EVO tak nejnovější verzi CSV a jednoznačně musím dát palec nahoru CSV. Velice příjemná spoušť oproti EVU, pažba krásně tuhá oproti tomu Evo bylo takové rozviklané. Ergonomie mi také vyhovovala a líbí se mi, že tělo zbraně je z větší části z kovu oproti plastovému EVU. Zbraň je myslím možné zakoupit po domluvě přímo v GC Otrokovice.

pelanj

Příspěvek#53 » pát 9. říj 2015, 11:12

A někde blíže Prahy se koupit nedá?

Bak

Příspěvek#54 » pát 9. říj 2015, 13:52

pelanj - právě ladíme dovoz zbraně do Loun panem ing.Hlavatou z firmy Zbraně na objednávku. Pokud byste měl zájem, mrkněte na www.zbranenaobjednavku.cz
Na stránkách zbraň nemá, ale doveze mi jí dle mnou zvolené konfigurace skoro až "pod nos". Perfektní ;)

pelanj

Příspěvek#55 » pát 9. říj 2015, 14:34

U pana Hlavaty jsem už nakupoval, takže jestli to půjde u něj, tak je to pro mě určitě cesta. NP je na pušku samonabíjecí? Nejvíc se mi asi líbí verze na posledním obrázku. Mohl bych poprosit o kontakt do SZ? Děkuji.

Edit: Už vidím výše - pistole samonabíjecí.
Edit2: Pro jistotu - 33r zásobníky jdou bez problémů?

Carloss

Příspěvek#56 » pát 9. říj 2015, 17:11

To by stálo za to, udělat nějaký setkání s těmito zbraněmi abychom je mohli vošahat a porovnat naživo... U mě přibyl bark9.

Style

Příspěvek#57 » pát 9. říj 2015, 19:06

pelajn: NP je na pistoli
Carloss: Rád se zúčastním i CSV-9

kinght

Příspěvek#58 » ned 11. říj 2015, 18:33

petrx píše:jestli to vyrábí pan Kudláček pod výzkumákem, tak se ničemu nedivím. Je to stará Findorákova konstrukce - dobrá, jednoduchá, ruská škola. Ale jinak tam vládl socializmus.

ano máte pravdu ale jenom s tím výrobcem... výzkumák s tím nemá nic společného a neboštík findorák taky ne zbraň má dynamický závěr - findorákovy kontstrukce byly založeny na konceptu f.a. baryševa (dynamický závěr bržděný převodem přes páku) findorák baryševovu konstrukci zjednodušil a šlo střílet ráže od 9mm luger přes granáty VOG 17 až po ráži 12,7mm v samonabíjecím nebo plně automatickém režimu BEZ odběru prachových plynů s hlavně. Ale tyto konstrukce byly vyráběny někde v 90 letech a uplatnění do sériové výroby moc nemají šlo o to prověřit konstrukci proto zbraně publikované na stránkách firmy jsou čistě jen prototypy a zkušební vzorky....

Ale teď k CSV... zbraň se moc nepropaguje s prostého důvodu... výrobce si chce být natolik jistý konstrukcí a tím že všechno bude fungovat na 100% i po všeljakých úpravách a modifikacích (prodloužení hlavně) že do té doby s tím nějak moc na veřejnost nechce... Někteří znají dobře známé fiasko zbrojovky holice a jejich LM 58 (první reklama jako kráva, nefunkční zbraň, milion reklamací) takže se ani nedivím :)

Jinak sraz CSVčkářů bych bral :-D
Naposledy upravil(a) kinght dne ned 11. říj 2015, 18:44, celkem upraveno 1 x.

Carloss

Příspěvek#59 » ned 11. říj 2015, 18:43

Sraz... Já bych to spíš nazval "sraz alternativních...". Aby nás bylo víc... ;-)

kinght

Příspěvek#60 » ned 11. říj 2015, 18:45

Carloss píše:Sraz... Já bych to spíš nazval "sraz alternativních...". Aby nás bylo víc... ;-)

jasné... jen sem nevěděl jak to pojmenovat :-D

Zpět na