AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha
Samonabíjecí pušky
- Sam Jr.
Příspěvek#994 » čtv 5. zář 2024, 07:57
Obavam se, ze bez specialniho vybaveni to zevnitř neroznýtuješ. Proto jsou lišty pro dodatečnou montáž na šrouby.. Dělal jsem to svépomocí na AKM. I když jsem opravdu 3x měřil a až pak vrtal, tak mi stejně ujela o nějakou desetinku mm rovnoběžnost s horní hranou rámu a 1 šroub s mi s něčím uvnitř potkal, tak sem mu musel lehce stáhnout hlavu (šrouby jdou zevnitř, závity jsou v liště). Na kolimátor ale dobrý 

- Erix
Příspěvek#995 » čtv 5. zář 2024, 09:40
Zdar, na to bude určitě šablona, pokud ne, tak bych si ji vyrobil, nebo to nechal udělat u puškaře. Nějaký obrázky (pouze pro informaci):
https://lh6.googleusercontent.com/proxy ... U-92g79rnA (bacha jsou tam kóty pro frézovaný a lisovaný tělo).

Někde byly i origo plánky, ale nevím kde, sám jsem to toto nezkoušel.
https://lh6.googleusercontent.com/proxy ... U-92g79rnA (bacha jsou tam kóty pro frézovaný a lisovaný tělo).

Někde byly i origo plánky, ale nevím kde, sám jsem to toto nezkoušel.

- Erix
Příspěvek#1001 » sob 28. zář 2024, 18:12
Jj, je to investiční záležitost, pár let zpátky byly do 20t Kč. Problém je spíše čím krmit, plechovky jsou rozebrány, zásoby nulové a nové v nedohlednu. Takže buď něco 7.62, jak mi bylo dobře doporučeno, nebo zkoušet jestli někdo konečně přiveze to Palmetto AKV v 9 mm. 

- LordSalix
Příspěvek#1002 » sob 28. zář 2024, 19:52
Já jsem AKSU měl a mám "AK105" (zkrácené BSR). A kdybych dneska kupoval kratší AK, asi bych chtěl M92. Protože nové 5.45 nejsou (barnauly) a střílet starý korozivní shit už se mi moc nechce. Tím spíše, že na krátké pušce chci mít průtokový tlumič v ceně pušky a do té jeho vnitřní sítě plivat ty sračky nechci.
No a taky z krátké hlavně je 7.62 vhodnější, je to cca jako blackout. A taky na to jsou krásné zásobníky na 20 ran, které se hodí do batohu. Na 5.45 nic na trhu není. Jsou to drobnosti, ale nasčítá se to. V 9mm občas vídám nějaké saigy, ale taky je to drahé.
Na FB jsem nedávno narazil na firmu, která chce palmetto v ČR rozjet, myslím, že říkali příští rok. Tak je zkus kontaktovat - www.romandefense.cz
No a taky z krátké hlavně je 7.62 vhodnější, je to cca jako blackout. A taky na to jsou krásné zásobníky na 20 ran, které se hodí do batohu. Na 5.45 nic na trhu není. Jsou to drobnosti, ale nasčítá se to. V 9mm občas vídám nějaké saigy, ale taky je to drahé.
Na FB jsem nedávno narazil na firmu, která chce palmetto v ČR rozjet, myslím, že říkali příští rok. Tak je zkus kontaktovat - www.romandefense.cz
- Střelec
- LordSalix
Příspěvek#1004 » ned 29. zář 2024, 11:00
Ano já sám taky koupil AKSU za 20 a prodal za 40, ale po válce se může stát, že Ukrajina kompletně přejde na AR-15 a tady navezou plné vagony vystřílených šrotů po 10 000. AKSU je tam hojné. Kdo ho chce hned, tak si ho koupí za cenu na trhu, ale jako investice to nebude.
- Erix
Příspěvek#1005 » ned 29. zář 2024, 15:09
Na tom něco bude. Tak jako nějak nespěchám, rád bych se dočkal třeba toho Palmetta. Již před rokem mě kdosi odepsal, že to chce zkusit dovážet a zatím nic. Polákům už se to podařilo, ale nyní jsou vyprodaní. Pokud se cenovka při dovozu udrží na max 35t Kč, tak to má relativně šanci prorazit.
Dle videí na YT to střílí celkem dobře, někde bylo i srovnání s CZ Evo.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí