Pumpa! Ale která?
- Petzold
Příspěvek#511 » pát 6. pro 2024, 10:51
Tobě ty krátké Aquily v pumpě fungují bez problémů ? To ti závidím.
Rukavice jsou dobré zejména na tréning. kurz apod.
Jinak pokud to Erix myslíš vážně, doporučoval bych možná nejdříve absolvovat kurz, HT, Aegis, NTCS etc. třeba i s půjčenou, abys věděl o čem to je.
Pro tvé potřeby, mírně přes rozpočet, by asi nejblíže byla kombinace Fabarm Martial Ultra Short 14" + pažba Fabarm Tactical+ shell holder (Fabarm dělá sice jen na 4 náboje, ale furt lepší než nic).
Trošku "víc" přes rozpočet by dělal Remington Tac 14 + pažba Magpul SGA+ shell holder (jakýkoliv, třeba MESA).
Rukavice jsou dobré zejména na tréning. kurz apod.
Jinak pokud to Erix myslíš vážně, doporučoval bych možná nejdříve absolvovat kurz, HT, Aegis, NTCS etc. třeba i s půjčenou, abys věděl o čem to je.
Pro tvé potřeby, mírně přes rozpočet, by asi nejblíže byla kombinace Fabarm Martial Ultra Short 14" + pažba Fabarm Tactical+ shell holder (Fabarm dělá sice jen na 4 náboje, ale furt lepší než nic).
Trošku "víc" přes rozpočet by dělal Remington Tac 14 + pažba Magpul SGA+ shell holder (jakýkoliv, třeba MESA).
- MojeTikka
Příspěvek#512 » pát 6. pro 2024, 11:05
Ty brokovy Aguily jsou fakt extremne kratky, ty jsem nikdy nezkousel. Tusim rozbalena hylzna ma mit 50 mm, ja ty kratasy si laduju sam a drabkuju hranu, takze nabojnice je delsi, nez ta s 'kytickou'. Ty chodi dobre. Ja jsem mel na pocatku problem uplne opacnej, ze dlouhy magnumy mely takovy treni mezi hylznou a komorou, ze po vystrelu je vytahovaky nedostaly ven. Vyresilo to az mazani komory. A taky je bezne nestrilim, neni proc. To ty kratasy problem v tomto smeru nemaji nikdy, ani pri suchy komore.
- Erix
Příspěvek#513 » pát 6. pro 2024, 11:09
Tak bez vyzkoušení to nepůjde, spíše jsem to chtěl trochu eliminovat, po čem jít. Koukal jsem na ty Turky, se kterými se pytel roztrhl, a je to samé receiver ALU7075. To už se vážně dnes jede jenom dural? Další věc, na kterou jsem narazil, že je často nabíjení děláno převážně z plastu (myslím ty Turky), pak se to za čas i v hobby použití vyšudlá a díly nejsou nebo se to nevyplatí opravovat. Na ty krátký náboje ani nemyslím, je to fakt kuriozita.
- Erix
Příspěvek#515 » pát 6. pro 2024, 13:41
Ok, díky. No hlavně, aby to alespoň z té slitiny 7075 opravdu bylo. Určitě nečekám, že za málo peněz budu mít případně broknu na dva životy, ale třeba těch 2-3t výstřelů teda očekávám. Ještě jsem byl upozorněn, že nemusí být vše jen čistá pumpa či poloautomat, ale jsou i hybridy umožňující volbu režimu. Pumpu beru jako blbovzdornou, v případě nutnosti lze bez problému přebít, v nouzi zase člověk má prvek navíc co se do bezpečnosti týče a tak v případném konfliktu nevysype více, než je zdrávo + je to taky ekonomické šetřítko (méně se prostřílí)
- v.k.
Příspěvek#516 » pát 6. pro 2024, 15:03
Nekolikrat tu byl zmineny i Akkar Karatay. Zena ho ma od r. 2016, varianta Mariner.
Ten ma telo ze stribrne eloxovaneho EN AW5083 kvuli korozni odolnosti.
A rekl bych ze i zaver bude stejne nebo podobne hydronalium, ze neni ani z duralu, ani z 7075.
Myslim, ze tam bude dulezitejsi ne ten zakladni material, ale prave kvalita anodizace. U toho Marinera se od pocatku trochu stira, ale nepostupuje to nijak rychle.
Ten ma telo ze stribrne eloxovaneho EN AW5083 kvuli korozni odolnosti.
A rekl bych ze i zaver bude stejne nebo podobne hydronalium, ze neni ani z duralu, ani z 7075.
Myslim, ze tam bude dulezitejsi ne ten zakladni material, ale prave kvalita anodizace. U toho Marinera se od pocatku trochu stira, ale nepostupuje to nijak rychle.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- v.k.
Příspěvek#518 » pát 6. pro 2024, 19:17
Erix> jo, za me taky dobry. Celkove s ni moc nestrilime, ma za ty roky nastrileno mozna tak 500-800 ran, ale rekl bych ze je to ok zbran. Letos jsem s ni byl na holubech a mel jsem z ni radost a hubu od ucha k uchu. Brokovnicim nerozumim, ale klidne bych ji k podobnemu obcasnemu blbnuti doporucil.
- ante
- Erix
- Pari777
Příspěvek#522 » ned 8. pro 2024, 20:03
Zdarecranec,ve vedlejším vlákně řeším Akkar,ale ještě jsem objevil tohle
https://zbrane.esako.cz/takticka-opakov ... kli-pa-009
Takhle na obrázku se mi to líbí,ale moc informací od uživatelů jsem nenašel a ani videa na YT nejsou,tak se chci zeptat, jestli má někdo zkušenosti..
Je to úplnej krám,nebo to aspoň třeba 1000 ran vydrží??
Jak píšu vedle,nehodlám s tím nějak výrazně střílet,ale zas nechci šrot,co se rozloží na nanočástice po krabce patron..
Dikydíkydíky
https://zbrane.esako.cz/takticka-opakov ... kli-pa-009
Takhle na obrázku se mi to líbí,ale moc informací od uživatelů jsem nenašel a ani videa na YT nejsou,tak se chci zeptat, jestli má někdo zkušenosti..
Je to úplnej krám,nebo to aspoň třeba 1000 ran vydrží??
Jak píšu vedle,nehodlám s tím nějak výrazně střílet,ale zas nechci šrot,co se rozloží na nanočástice po krabce patron..
Dikydíkydíky
- Béďa
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva