Nové malorážky CZUB: CZ 457

Dlouhé zbraně .22LR
EmielRegis89

Příspěvek#496 » čtv 29. srp 2024, 10:25

Sklon lišty je fajn "kdyby náhodou" ale většinou se bez něj dá obejít když má sklo slušný rozsah. Zvážil bych možná nějakou prodlouženou alternativu lišty, třeba Area 419. Proč zrovna tohle sklo? V téhle cenové kategorii už se dá něco s tubusem 34mm. Doporučuju zjistit jestli v okolí někdo nemá podobnou sestavu, případně zajít na nějaké MaO, podívat, vyzkoušet...Sestava může vypadat pěkně na papíře ale když si za to člověk lehne tak realita je pak úplně jiná.

koudynet

Příspěvek#497 » čtv 29. srp 2024, 11:05

EmielRegis89 píše:Sklon lišty je fajn "kdyby náhodou" ale většinou se bez něj dá obejít když má sklo slušný rozsah. Zvážil bych možná nějakou prodlouženou alternativu lišty, třeba Area 419. Proč zrovna tohle sklo? V téhle cenové kategorii už se dá něco s tubusem 34mm. Doporučuju zjistit jestli v okolí někdo nemá podobnou sestavu, případně zajít na nějaké MaO, podívat, vyzkoušet...Sestava může vypadat pěkně na papíře ale když si za to člověk lehne tak realita je pak úplně jiná.

Podařilo se mi optiku sehnat za cca 50% ceny v novém stavu proto jsem zvolil meoptu, jinak by to můj favorit nebyl.

matkoo

Příspěvek#498 » pát 30. srp 2024, 21:06

koudynet píše:Chlapi, můžete mi prosím poradit. Po měsících vybírání jsem se ale rozhodl pro CZ 457 LRP.

Mozno blbost ale ak mas moznost skontroluj si skorej pazbu aby ty sedela presne
20 hlaven varmint a mach komora ok osobne by som siel do syntetiky a dokupil pazbu od vitrixu

Helldiver

Příspěvek#499 » pon 23. zář 2024, 14:55

Dobrý den, mél bych dotaz na ty kteří měnili pružinu spouště. Vyklepl jsem čep, vyndal starou pružinu a protože novou ještě nemám cvičně jsem zkoušel jak bude čep pasovat zpátky. Přitom jsem zjistil že jeden konec čepu dám do jedné díry holou rukou,do druhé ho holou rukou nedostanu. Dával jsem ho opačným směrem než jsem ho vytloukal.Druhý konec nejde rukou ani do jedné díry. Nepamatujete si náhodou jak jste instalovali čep zpátky, jestli jste to měli taky tak. Mám obavu aby až ho naklepnu zpět neměla spoušť vůli a nezpůsobovala nějaké problémy. Díky.

Triplehead

Příspěvek#500 » pon 23. zář 2024, 16:09

Ahoj, já mám MTR a ten čep mi přišel jako srolovaný kus plíšku. Ven jde celkem dobře ale zpátky jsem ho musel namlátit. Jednu stranu bylo potřeba lehce vzít šmirglem, aby mi alespoň trochu stál kolmo v dírce.
Žádný následný problém jsem nezaznamenal.

Helldiver

Příspěvek#501 » pon 23. zář 2024, 16:18

Toto je LRP a čep je plná kulatina. Tak jsem zvědavý až to sestavím načisto jestli tam ta vůle bude. Díky za odpověď.

matkoo

Příspěvek#502 » pon 23. zář 2024, 21:34

pilnik aby som spravil hranu a potom zalisoval stolarskov svorkov

petr.spiller

Příspěvek#503 » čtv 14. lis 2024, 21:46

Ahoj,
rozhodl jsem se pořídit svou první malorajdu a to právě CZ 457 - synth., varmint, 20", non-match. A teď tedy blbá otázka...lze se v ČR dostat k nějaké lepší hlavní jako je např. Lilja.

kolemjdoucí

Příspěvek#504 » čtv 14. lis 2024, 22:53

Úplně nerozumím, proč jsi nezačal s match komorou, když ti jde o přesnost.

Gimpel

Příspěvek#505 » čtv 14. lis 2024, 23:21

..... ,,tedy blbá otázka" ......

Kdybych takovouto pro mne absurditu řešil, ptal bych se puškařů.
Někteří jsou nesmírně šikovní. Mají hlavňoviny. Co nemají, alespoň některý z ciziny opatřiti dokáže. Samotná výroba laufu tohoto charakteru, by neměl být problém pro žádného se soustruhem.

Nebo jsem něco hrubě nepochopil a blbou odpověď poskytl?

petr.spiller

Příspěvek#506 » pát 15. lis 2024, 16:14

kolemjdoucí píše:Úplně nerozumím, proč jsi nezačal s match komorou, když ti jde o přesnost.

Protože Match mi jako první vstup do malorážkové světa prostě nepřijde jako dobrý nápad. Zatím pouze kloužu po povrchu, ale už na mě vyskákaly na YT videa, kde velmi kladně hodnotí 457 jako solidní základ pro další tuning. Bohužel jsou to američtí střelci, kteří nemají problém koupit si prakticky cokoliv. A protože jsem exot, který chce taky ladit, tak mě zajímá dostupnost laufů, které by měly být lepší než je produkce CZUB. Samozřejmě v rámci rozumných mezí, cílem není pořídit si hlaveň za $$$$$, se kterou střílí olympionici.

tomas fuk

Příspěvek#507 » pát 15. lis 2024, 17:30

Kup pusku s match komorou. Cenovy rozdil 2 tisice je nepodstatny. A pokud chces tunit, tak si kup v USA tady tohle. https://www.youtube.com/watch?v=j30Et5KOky8
Je to takova blbost, ale kdyz najdes ty spravne naboje a doladis to tady timhle, tak muze jit cela Lilja do pr.dele. Sam jsem to ted realizoval a rozdil je tam hned poznat. Ne, ze by ta puska nestrilela v tovarnim setu vytecne, prave naopak a pokoril jsem spoustu Anci a na bedne stal hodnekrat. Ale po vyladeni Headspace na konkretni naboj ta puska strili o poznani lip.

kolemjdoucí

Příspěvek#508 » pát 15. lis 2024, 19:58

petr.spiller píše:
kolemjdoucí píše:Úplně nerozumím, proč jsi nezačal s match komorou, když ti jde o přesnost.

Protože Match mi jako první vstup do malorážkové světa prostě nepřijde jako dobrý nápad.
...

Můžeš to rozvést? Nenapadá mě, proč to není dobrý nápad.

petr.spiller

Příspěvek#509 » pát 15. lis 2024, 20:51

Protože se pro to prvotní blbnutí bojím kompatibility Match komory se střelivem? Subsoniky budou fungovat? Nějaké levné střelivo, které používáme při dětském dni na střelnici a nemám úplně kontrolu nad tím, co je to zač bude fungovat?

311_Mart

Příspěvek#510 » sob 16. lis 2024, 08:20

Nejlevnější SB (Club i staré Standard) bere Match komora bez problémů. Nebere CCI Stinger a hliníkové sušilky. Běžné střelivo ano. Momentálně střílím RWS Subsonic HP a chodí překvapivě dobře.

Zpět na