SIG SAUER 1911-22
Krátké zbraně .22LR
- jhora
Příspěvek#1 » pon 28. lis 2016, 15:30
Zdravím všechny,
nenašel jsem vlákno k téhle .22 a docela mě zaujala. Jednak tím že mám v plánu pořídit si 1911 plnokrevnou, jednak svou nízkou nákupní cenou v kombinaci s výrobcem. Má ji někdo? Dokáže ji někdo srovnat s ostatními běžnými pistolemi této ráže (třeba oblíbená Beretta 70/71, Ruger SR22, Walther P22 apod., o kterých jsou tu tuny příspěvků)? Žere jen HV, nebo snese i STANDARD střelivo?
Mým cílem je mít něco na dělání dírek do papíru a získávání návyků za rozumnou cenu. A jelikož chci 1911, tak mě láká dělat si návyky na rozměrově téměř identické zbrani.
Předem díky
Základní info jsem čerpal z BVS:http://www.bvs.cz/pistole_sig_191122n_22.html
nenašel jsem vlákno k téhle .22 a docela mě zaujala. Jednak tím že mám v plánu pořídit si 1911 plnokrevnou, jednak svou nízkou nákupní cenou v kombinaci s výrobcem. Má ji někdo? Dokáže ji někdo srovnat s ostatními běžnými pistolemi této ráže (třeba oblíbená Beretta 70/71, Ruger SR22, Walther P22 apod., o kterých jsou tu tuny příspěvků)? Žere jen HV, nebo snese i STANDARD střelivo?
Mým cílem je mít něco na dělání dírek do papíru a získávání návyků za rozumnou cenu. A jelikož chci 1911, tak mě láká dělat si návyky na rozměrově téměř identické zbrani.
Předem díky
Základní info jsem čerpal z BVS:http://www.bvs.cz/pistole_sig_191122n_22.html
- Bob1795
Příspěvek#2 » ned 11. pro 2016, 18:17
Nemuzu nijak strovnavat s ostatnima malorazkama, protoze tato malorazka je ma prvni. Dnes jsem ji byl provetrat na strelnici. Drzi se dobre, strili na flek (to me teda prekvapilo), v podstate zadny zpetny raz (zustava po vystrelu v zamerne). Presto, ze mi prodejce radil davat do zasobniku zezacatku jen pulku (kratke malorazky pry rady neprebiji) tak jsem ladoval zasobnik plny tovarnima S&B za 1,30,- kus a zadny problem. Prebiji uplne normalne. Takze za me dobra volba.
- jhora
- Zeberdee
Příspěvek#6 » čtv 5. led 2017, 11:03
Bob1795 píše:Nemuzu nijak strovnavat s ostatnima malorazkama, protoze tato malorazka je ma prvni. Dnes jsem ji byl provetrat na strelnici. Drzi se dobre, strili na flek (to me teda prekvapilo), v podstate zadny zpetny raz (zustava po vystrelu v zamerne). Presto, ze mi prodejce radil davat do zasobniku zezacatku jen pulku (kratke malorazky pry rady neprebiji) tak jsem ladoval zasobnik plny tovarnima S&B za 1,30,- kus a zadny problem. Prebiji uplne normalne. Takze za me dobra volba.
Krásná pistole, ale ta rozborka je docela masakr ne? Např. oproti berettě 71 apod... nechápu proč tam je ten imbus, když 2 kolíky by museli stačit.
- jhora
- jhora
Příspěvek#10 » pát 6. led 2017, 11:19
No, upřímně - plán je takový, že teď bude Sig, pak se bude šetřit a čekat až
1)ČNB skončí intervence (spadne kurz a měly by se následně zlevnit zbraně z dovozu)
2) Objeví se Mark IV (tu rozborku jsem viděl, je to pistolka jak víno)
3) Našetřím dost na SR1911 a Mark IV a seženu je obě ke koupi
Až dospěju do bodu tři, tak možná Siga pošlu dál, ale to je na dlouho a myslím že mi Sig bude sloužit mnoho měsíců, ne-li rok dva. A během té doby budu mít levné střílení z něčeho co je na úchop a váhu trochu podobné SR1911
A jako bonus si můžu najít/udělat vhodné pouzdro a časem v předstihu zkusit, jak se taková obluda nosí...
1)ČNB skončí intervence (spadne kurz a měly by se následně zlevnit zbraně z dovozu)
2) Objeví se Mark IV (tu rozborku jsem viděl, je to pistolka jak víno)
3) Našetřím dost na SR1911 a Mark IV a seženu je obě ke koupi
Až dospěju do bodu tři, tak možná Siga pošlu dál, ale to je na dlouho a myslím že mi Sig bude sloužit mnoho měsíců, ne-li rok dva. A během té doby budu mít levné střílení z něčeho co je na úchop a váhu trochu podobné SR1911
A jako bonus si můžu najít/udělat vhodné pouzdro a časem v předstihu zkusit, jak se taková obluda nosí...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí