Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

relaxos

Příspěvek#1141 » stř 9. bře 2016, 20:19

Ahoj,
Tak jsem si taky pořídil Beretku 71, je pěkná a hned jsem si jí oblíbil. Má sice na sobě už nějaký ten šrám ale střílí se s ní dobře.
Chtěl jsem se zeptat na váš názor.
S Beretkou jsem koupil náboje Federal Champion s poměděnou střelou která je HV. Když jsem pak byl na střelnici, někteří střelci mě řekli, že střelivo HV není pro některé pistole ideální a Beretta 71 na ně není stavěná, tak jsem se o nábojích HV snažil najít nějaké informace na netu a tam jsem se dočetl, jestli jsem to dobře pochopil, že náboje HV naberou větší rychlost a tudíž větší zpětný ráz jen u dlouhé zbraně ale u pistole s tak krátkou hlavní střílí HV skoro stejně jako běžné náboje, tudíž by neměly mít vliv na životnost zbraně kvůli většímu zpětnému rázu.
Tak se chci zeptat, jestli bych se měl bát, že používání takového střeliva může Beretce snížit životnost.

mobil-man

Příspěvek#1142 » stř 9. bře 2016, 20:51

HV mají vyšší rychlost a energii, sice to na krátké hlavni asi nemá ten účinek, každopádně v beretě je to znát. Zkoušel jsem páskovat klasické .22 (magtech/SB) a na střídačku s winchester HV HP. Kromě výraznějšího záblesku byl cítit silnější ráz > zbrani to určitě nepřidá na životnosti.

DawiX

Příspěvek#1143 » čtv 10. bře 2016, 21:21

Zdravim,
tak jsem si taky konecne poridil Breberu. Neznate nekdo kdo by delal podobne upravy jako delaji Luxury Guns na slovensku? Podobne jako tady https://www.youtube.com/watch?v=hXPIvnP1kmA Pokud mozno Praha a okoli?

Rex

Příspěvek#1144 » pát 11. bře 2016, 08:40

Nejsou ty pozlacený detaily už trochu moc kýčovitý ?

mikymoto

Příspěvek#1145 » pát 11. bře 2016, 09:58

No každýmu se líbí něco jinýho. Můj názor je takovej, že pokud chceš zlato, tak si na střelnici vem do uší zlatý náušnice po babičce a ostatní budou na tebe na střelnici koukat úplně stejně jako když tam vytáhneš něco podobnýho (zlacenou pistoli). Je to fakt hroznej kýč - horší jsou snad jen celozlacený zbraně mexických mafiánů. :D
Možná najdeš spřízněnou duši, která Ti jí pochválí, ale větší část střelců na Tebe bude koukat skrz prsty.

DawiX

Příspěvek#1146 » pát 11. bře 2016, 14:28

No to pozlaceni samozrejme ne, ale treba nekdo kdo by byl schopnej provest cerakote ramu/zaveru a zaroven hlaven treba pokovit TiN. Jde o koncept, ne o barvu :-) V CR jsem nic nez ProArms nenasel a ty mi prijdou jako uzkoprofilovka na keramicky povrchy

Tom Λ

Příspěvek#1147 » pát 11. bře 2016, 15:41

http://www.4shooters.cz/OPRAVY-A-UPRAVY-ZBRANI-a5_0.htm kamarádům dělal zlatý TiNi i cerakot, doporučuji, jen počítej s tím, že si na to počkáš :-)

DawiX

Příspěvek#1148 » pát 11. bře 2016, 15:51

To je presne ono :) Diky. Jak dlouho cekali? (v ramci tydnu nebo mesicu?)

Tom Λ

Příspěvek#1149 » pát 11. bře 2016, 16:02

Cca 2-3 týdny nitrid, cerakot i dýl

Georg

Příspěvek#1150 » pát 11. bře 2016, 18:31

Nevim proč, ale mě se konkrétně u B71 ta úprava, kterou tady "nahodil" DawiX celkem líbí. Rozhodně nevidím důvod, proč se na to dívat skrz prsty. Spíš mě k ní moc neseděla ta levná plastová krabička. Já osobně, kdybych na to měl, tak si pořídím ještě jednu a asi bych si ji nechal taky tak upravit. Plus bych si na ni vyrobil (nebo nechal vyrobit) pěknou zdobenou darovací dřevěnou krabičku. Ano, je to levná, funkční a spolehlivá zbraň, ale proč by nemohla i pěkně vypadat ?

PB77CZ

Příspěvek#1151 » sob 12. bře 2016, 11:53

Dobrý den ve spolek,
jsem čerstvý držitel ZP a minulý týden jsem si také pořídil jeden kus.

První vlastní zbraň, první zkušenost s nákupem, přihlašováním a dalšími souvislostmi. Atd.

Beretta M71, byla na mém seznamu zbraní, které bych si chtěl postupně pořídit, nejen pro to, že je to nezapomenutelná historická ikona s obrovským příběhem.

Jelikož chci zůstat politicky korektní, nezmíním místo nákupu, ale moje zkušenost je následující:

V pondělí opouštím Břeclavskou PČR s ještě teplým ZP. Určite všichni znáte takovou tu "nadrženost" před nákupem vaší vůbec první zbraně.

Jelikož jsem v ten moment ještě nebyl uplně rozhodnut o modelu mé 9mm, tak jsem začal gůglit B71.
Našel jsem obchod v rozumné dojezdové vzdálenosti, zavolal jsem (měli dvě), jednu zarezervoval a jel jsem.
Neměl jsem vůbec představu, jak má 40 let stará zbraň vypadat.
Jelikož jsem ale byl u velmi uznávaného prodejce (který by určitě neprodával nějakou "vraždu"), nechal jsem si poradit.
Obě otřískané, skoro stejná vůle hlavně, ošoupané kontaktní plochy závěru i zásobníky šly stejně "dobře". Jelikož jsem dostal dobrou cenu, těch "pár" škrábanců mi ani nějak nevadilo. To byla středa a já zrovna začal nějak ráno číst tohle vlákno, na mobilu, příspěvek po příspěvku.
Přikoupil jsem si ještě něco na čištění a 200 american eagle. Fofrem na PČR do Břeclavi, kde dělají ZÁZRAKY NA POČKÁNÍ. Během těch pěti minut, co tiskly (samé ženy) PZ, jsem si rezervoval na ráno střelnici a.........

......, a ve čtvrtek ráno jsem tam těch 200 americkejch orlíků vysypal, jak po másle.
ŽÁDNÁ ZÁVADA, ani zbraň, ani náboj, ani zásobník.

Jsem nad míru spokojenej a určitě mému škaredému káčátku přikoupím hezčí kamarádku ve stejné ráži a určite i B70 v 7.65 protože mi fantasticky padne do ruky.

Sorry za ten román, ale musel jsem to všechno říct :-)

Hezkej den

Sent from my iPhone using Tapatalk

tazi

Příspěvek#1152 » sob 12. bře 2016, 12:58

PB77CZ: však se neomlouvej, myslím že naprosto všichni tady ty pocity chápeme ;)
A Beretta 71 je fakt mazlík. Tak ať dal slouží a dělá radost.

Marty25088

Příspěvek#1153 » sob 12. bře 2016, 14:37

DawiX píše:Zdravim,
tak jsem si taky konecne poridil Breberu. Neznate nekdo kdo by delal podobne upravy jako delaji Luxury Guns na slovensku? Podobne jako tady https://www.youtube.com/watch?v=hXPIvnP1kmA Pokud mozno Praha a okoli?

->
Zdar, zkus http://www.galvanika.cz/chemicke-nikovani.html... ještě jsem tam zbraň nedával, pouze jsem telefonoval. Udělají to na počkání. ,,Černění,, dělají každý čtvrtek nebo středu to už si nepamatuji. Je na tobě, jestli to tam dáš nebo ne... Přeci jenom jde o zbraň (části zbraně), kterou nebudeš mít pod dohledem.... Tohle by se už muselo telefonicky dořešit, ale řekli mi, že zbraně dělají :-D :-D

DawiX

Příspěvek#1154 » ned 13. bře 2016, 19:28

Marty25088 píše:
DawiX píše:Zdravim,

->
Zdar, zkus http://www.galvanika.cz/chemicke-nikovani.html... ještě jsem tam zbraň nedával, pouze jsem telefonoval. Udělají to na počkání. ,,Černění,, dělají každý čtvrtek nebo středu to už si nepamatuji. Je na tobě, jestli to tam dáš nebo ne... Přeci jenom jde o zbraň (části zbraně), kterou nebudeš mít pod dohledem.... Tohle by se už muselo telefonicky dořešit, ale řekli mi, že zbraně dělají :-D :-D

Zdar. Dik za tip. Premyslim o tom, ze nakonec pujdu do grafitovy cerakoty ramu i hlavne (pro-arms) a spoust, zachyt zaveru by mohli byt prave poniklovany, takze si myslim ze problem s hlavnima castma zbrane bez dohledu odpada. Az se k tomu vsemu dostanu a bude to zkompletovany s klinskyho strenkama, nahodim foto :)

PB77CZ

Příspěvek#1155 » stř 23. bře 2016, 21:16

Dobry vecer,

jen takovy maly "follow up".......

re muj predchozi prispevek -

moje osklive kacatko strili prvni ligu - doposud cca 1000-1200 bez jedineho problemu.

Ruzne naboje, ruzny pocet v zasobniku, ruzna kadence strelby, ruznym stylem natahovany zaver, etc., .......

Vazne jsem cetl cele vlakno a snazil jsem vytvorit podminky pro eventualni problemovou situaci - ale v zadnem pripade jsem se nesetkal s jedinym problemem.

Zatim.

Patrik

Zpět na