Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR

Tomka

Příspěvek#1606 » ned 6. lis 2016, 16:24

Dobrý den,mám dotaz..K vánocům si chci pořídit Beretka 71..V jednom obchodě (kde už jsem kupoval SKS 45 a byl jsem spokojen) mají beretka za 3600,-Kč píše že v pěkném stavu, nebo v druhém obchodě (kde jsem kupoval TT33 a byl jsem také spokojen) mají beretku za 4650,-Kč a prý perfektní stavy dovezené přímo z itálie (mají je prý i v ZS)..Myslíte že se to vyplatí, když koupím dražší..??Spíš se přikláním koupit levnější a k ní mraky nábojů...Co vy na to??Do čeho by jste šli vy???

Sisa

Příspěvek#1607 » ned 6. lis 2016, 16:35

Zalezi na stavu. Muze to byt nalestena mrtvola, nebo oprejskana luxuska. Kontrola vule ulozeni hlavne, kontrola vule zaveru, to jsou dve nejdulezitejsi vlastnosti. Ja jsem take uvazoval ze vemu oprejskanou levnejsi, hlaven bez hnuti v ulozeni, ale hlaven mela moc koroze. Tak jsem vzal druhou, lehce drazsi, vyborna povrchovka (na zbran 46let starou), ale lehci vule v ulozeni hlavne a zaveru. Ale i tak na 15m se vejdu do 6cm i s ohnutou muskou. Je to proste o stavu te ktere zbrane, na cenu nekoukat.

Tomka

Příspěvek#1608 » ned 6. lis 2016, 17:27

Za těch 3600,-Kč se prodávali do nedávna a nepřišlo mi že by to byly nějaké vraky..Neviděl jste někdo ty beretky co má ZS za 5000,-Kč, je to opravdu taková bomba že je dražší více než o 1000,-Kč???Jak mám zkontrolovat tu hlaveň a závěr???Jinak díky moc za rady...

Espezetka

Příspěvek#1609 » ned 6. lis 2016, 19:00

Někdy ten rozdíl v ceně udělají dřevěné pažbičky.

Tomka

Příspěvek#1610 » ned 6. lis 2016, 20:45

Tohle je bez dřevěných pažbiček..
Tohle je ta dražší:
http://munitop.cz/kratke-zbrane/152-beretta-71.html

A tady mají tu levnější:

http://www.zbrane-reznik.cz/zbrane

Teď babo raď kde jí koupit..Oba jsou tu supr prodejci a mám s nimi jen dobré zkušenosti..

kiv61

Příspěvek#1611 » ned 6. lis 2016, 23:20

Tomka:
Zatím všechny berettky 71 co jsem kdy potkal byly z hlediska funkčnosti v pořádku (nebavme se o ohnutých mouchách a vývodkách zásobníků, to je jiná story)

Některé ostřískané, jiné méně anebo vůbec.
No a jelikož vhled prodává tak od toho se i odvíjí jejich dnešní cena u prodejců.* Více bych v tom nehledal ...

----
*osobně vlastním dvě. Obě hodně "upracované" resp. "unošené" ale střílí pořád jak zamlada. Ono asi ani nejde při této ráži tu pistolku udolat ..
Naposledy upravil(a) kiv61 dne ned 6. lis 2016, 23:21, celkem upraveno 1 x.

mikymoto

Příspěvek#1612 » ned 6. lis 2016, 23:21

Ale vždyk už Ti poradili - ber tu v lepším technickém stavu. Proč by jsi vědomě kupoval pistoli v horším stavu?

Tomka

Příspěvek#1613 » pon 7. lis 2016, 06:56

Nechci kupovat v horším stavu..Ale myslím si že technický stav bude u všech zhruba stejný, jen ta o 1000,-kč bude možná o trochu méně ošoupaná..No a za 1000,-kč můžu mít skoro 700 nábojů..jak mám zkontrolovat vůli uložení hlavně a závěru???Díky moc za radu..

hugofalfar

Příspěvek#1614 » pon 7. lis 2016, 07:09

A novej brynýr za cca 500...

Tomka

Příspěvek#1615 » pon 7. lis 2016, 07:24

Já si právě myslím, jestli to není pořád stejná dodávka, jen si ZS schoval lepší stavy a teď je prodává za draho..Ještě uvidím, domluvím se v obchodě kde mají ty levnější, s tím že tam mají psáno v pěkném stavu, tak se zeptám jestli jsou stavy opravdu pěkné, popřípadě zbraně-řezník berou i od ZS, tak mu můžu říct ať vezme jednu beretku ze ZS za těch 5000,-kč a mrknu na rozdíl...

mikymoto

Příspěvek#1616 » pon 7. lis 2016, 10:20

ZS nakoupí vagon/kontejner/kamion - nechá projít papírovacím procesem v ČR - a vrhne to na trh. Na nějaký schovávání si podle mě nehrajou - už takhle mají sklady nazděné. Dle informací jednoho prodejce (odběratele ZS) je kvalita spíše sestupná (informace stará 2 roky). Nejvíce perfektních kousků bylo z počátku dodávek, pozdější dodávky měli více používané kusy.

Je to pravděpodobně stejné jako s SA58 - zpočátku byly hodně dobré kusy, teď už více jeté (přiznal to sám ZS na svých stránkách, cituji "Pušek vz.58 k přestavbě na samonabíjecí je dostatek, bohužel kvalita bude mít mírně sestupnou tendenci, jelikož koncem listopadu budeme vybírat již z jednou přebraných."). U těch Berett to bude řekl bych podobné.

A ještě k cenám. Cena už není tvořená pokynem centrální moci ale zákonitostmi trhu. Pokud je po něčem hlad, zásob mnoho není a konkurence chybí, tak holt cena stoupá. Když to lidi koupí za cenu 2x vyšší než před 2 roky, tak proč by to prodávali levněji??? ;)

Tomka

Příspěvek#1617 » pon 7. lis 2016, 11:15

Asi máte pravdu..Tak fakt asi dotáhli novou zásilku prý přímo z Itálie v super stavu....

Tomka

Příspěvek#1618 » pon 7. lis 2016, 11:25

Jak mám zkontrolovat tu vůli uložení hlavně a závěru??

mikymoto

Příspěvek#1619 » pon 7. lis 2016, 11:53

Co třeba to vzít do ruky a zkusit? Tady není pořádně jak radit jinak. Prostě s tím zkus zakvedlat a budeš cítit vůle. Porovnáním několika kousků pak snadno najdeš ten, který má tyto vůle nejmenší. Primárně bych hleděl na pevnost uložení hlavně (to zkoušet na pistoli bez závěru) a pak teprve na vůli závěr-tělo.
Žádný rozměry, který máš sledovat nečekej - ber tu která bude kvedlat nejméně (všechny ty pistole jsou strarý a střílený, takže nelze čekat zázraky). Co bych ještě nepodceňoval je kontrola zásobníku (evidentně ožvýkané nebrat) a funkčnost záchytu závěru. Já jsem zkanibalizoval zásobník z původně jiné pistole, neb ta kterou jsem nakonec bral měla problém (nezachytávala závěr). A ještě stav skluzavky (už tu byly informace o pilované skluzavce = problém s přebíjením) a zběžně zkouknout na vytahovač.

Tomka

Příspěvek#1620 » pon 7. lis 2016, 12:09

OK,díky moc..Jo mimo jiné se také plánuji zaměřit i na ten zásobník...

Zpět na