Výběr pistole v ráži .22LR
Krátké zbraně .22LR
- Lonestar
Příspěvek#227 » sob 3. pro 2022, 16:00
To-Těžko: Závěr je slitinový, rám (nejspíš) taky...
Dneska jsem byl poprvé vyzkoušet - na 100 ran SB HV tři závady (zaseklý náboj při podávání do komory). Střílí skvěle (nad moje aktuální schopnosti ) - takže plní přesně ta očekávání, která jsem od malorážkové pistole měl. Za mě napoprvé plná spokojenost...
Dneska jsem byl poprvé vyzkoušet - na 100 ran SB HV tři závady (zaseklý náboj při podávání do komory). Střílí skvěle (nad moje aktuální schopnosti ) - takže plní přesně ta očekávání, která jsem od malorážkové pistole měl. Za mě napoprvé plná spokojenost...
- mikymoto
Příspěvek#228 » sob 3. pro 2022, 16:38
Pokud dělá radost, tak gratuluju, ale 3 závady na 100 nábojů je celkem dost. Zkus použít jiné střelivo, zda není problém v této várce. Pokud se bude problém opakovat i u jiných typů střeliva, tak bych to zase až tak dobře nehodnotil.
Za tisíce vystřelených ran znám jedinou závadu - neodpálený náboj. Že by se sekl náboj v průběhu cyklu jsem ještě nezažil.
Za tisíce vystřelených ran znám jedinou závadu - neodpálený náboj. Že by se sekl náboj v průběhu cyklu jsem ještě nezažil.
- Lonestar
Příspěvek#229 » sob 3. pro 2022, 18:17
Zkoušení jiného střeliva mám v plánu - zatím jsem vzal první HV, které byly zrovna v obchodě k dispozici. Ani nevím, jestli všechny tři závady byly na jednom zásobníku (točili jsme dva - jeden střílí, druhý nabíjí).
Na druhou stranu - když jsem byl na předváděčce malorážek v Petřvaldě, tak tam v poslední dny dvoutýdenní akce takhle závadila prakticky každá předváděná zbraň (což vysvětlovali tím, že denně stovky ran a nečistili) - takže tři ze sta mi nepřišlo moc...
Na druhou stranu - když jsem byl na předváděčce malorážek v Petřvaldě, tak tam v poslední dny dvoutýdenní akce takhle závadila prakticky každá předváděná zbraň (což vysvětlovali tím, že denně stovky ran a nečistili) - takže tři ze sta mi nepřišlo moc...
- JirkaCV
- Redsnake
Příspěvek#231 » sob 3. pro 2022, 20:30
To s tou mlsnosti nemusi byt nutne pravda, jen je dobry pristoupit na pravidla hry a kupovat zbrane ktere jsou pro ten naboj primarne konstruovany a ne slitinove pistole v novote za deset tisic.
Porad je to ovsem hracka na strelnici, takze tri zavady na 100 ks naboju mi neprijde jako nic dramatickeho.
Porad je to ovsem hracka na strelnici, takze tri zavady na 100 ks naboju mi neprijde jako nic dramatickeho.
- mikymoto
Příspěvek#232 » sob 3. pro 2022, 20:30
Setkal jsem se s tím, že když jsem hooodně dlouho nečistil, tak se blbě zasouval náboj do komory - za studena to bylo jako tlačit nábojnici do medu. Po pár ranách a zahřátí vše zcela bezproblémů s opakováním efektu "medu" po vychladnutí.
No dej vědět, jak to bude s jiným střelivem. Já sem třebas u Beretty 71 vyzkoušel snad vše co bývalo na pultech a problém byly pouze selhače. U Hämmerli 208S to samý - obě to jsou dnes už babičky, ale jedou bezproblémově.
No dej vědět, jak to bude s jiným střelivem. Já sem třebas u Beretty 71 vyzkoušel snad vše co bývalo na pultech a problém byly pouze selhače. U Hämmerli 208S to samý - obě to jsou dnes už babičky, ale jedou bezproblémově.
- Sobiho
- Sobiho
Příspěvek#237 » čtv 19. led 2023, 09:52
Pokud vím, bylo jich jen pár kusů (cca 5) v Beareka v Praze a nikde jinde v ČR jsem jí zatím neviděl. No a včera jsem jel pracovně okolo Tak jsem to nevydržel. V pondělí přihlásím a pak provětrám.
Na první pohled krásné zpracování, světlovody, do ruky mi sedne. Porovnával jsem s Taurusem TX22 který sice taky seděl, ale zapíchnutí mi s tím šlo hůře. Chod závěru (zvuk, vakl) P322 lepší než s TX22. Cenu jsem tolik neřešil, a vždy jsem chtěl mít nějakého SIGa, tak rozhodnutí bylo jasné. Jediné co jsem ihned vyměnil byl lučík za prohnutý, lépe mi sedí a dělá víc místa v lučíku (je to součástí balení). Zatím jen první suché pocity!
Ceny v přepočtu: USA 8856Kč až 12187Kč, Německo 16537Kč, Švédsko 22158Kč, Beareka 16980Kč takže standardní evropská cena.
https://www.handgunhero.com/compare/sig ... aurus-tx22
Na první pohled krásné zpracování, světlovody, do ruky mi sedne. Porovnával jsem s Taurusem TX22 který sice taky seděl, ale zapíchnutí mi s tím šlo hůře. Chod závěru (zvuk, vakl) P322 lepší než s TX22. Cenu jsem tolik neřešil, a vždy jsem chtěl mít nějakého SIGa, tak rozhodnutí bylo jasné. Jediné co jsem ihned vyměnil byl lučík za prohnutý, lépe mi sedí a dělá víc místa v lučíku (je to součástí balení). Zatím jen první suché pocity!
Ceny v přepočtu: USA 8856Kč až 12187Kč, Německo 16537Kč, Švédsko 22158Kč, Beareka 16980Kč takže standardní evropská cena.
https://www.handgunhero.com/compare/sig ... aurus-tx22
- Sobiho
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva