Výběr pistole v ráži .22LR

Krátké zbraně .22LR

Redsnake

Příspěvek#346 » stř 30. říj 2024, 09:09

Asi zbytečně to začíná přecházet do osobního podtónu. Důležité je, že jsi s výběrem své zbraně spokojený. Já třeba .22 lr jako trénink na dospělou pistoli nechápu a proto mi nevadí, že má jiné ovládací prvky a možná i držení než moje dospělé pistole. Ostatně ani nevím, kterou z mých dospělých pistolí bych tím měl imitovat.

Nicméně informace "Většina nabízených modelů je z hlíny." je prostě nepravda.

Mám za to, že až generace MK IV přinesla "inovaci" v podobě hliníkových dílů a to u modelů Ruger Mark IV Lite a Ruger Mark IV 22/45 Lite. U starších modelů, jako jsou Mark I, II a III, jsou díly výhradně z uhlíkové nebo nerezové oceli, a hliníkové komponenty zde nejsou běžné.

DesertEagle

Příspěvek#347 » stř 30. říj 2024, 12:18

Je to tak. Zpracování je naprosto děsivé, alu matros je totální máslíčko. Díly nespasované do plastu. Záměr byl doplnit Ruger sbírku v této řadě, ale nechal jsem to na krámě. Bonbonkem celého bastlu je gold spoušták. Mizerny a hnusný kvér. Jak už jsem psal Hunter navíc s kanylovanou hlavní je pohledově pěkný až pro laiky dramatický vzhledem. Bez rarazních uprav bohužel střelecky skoro nepoužitelný se seriovým spouštákem bohužel. Zde naprosto dokonale sedí navoněná bída.

Redsnake

Příspěvek#348 » stř 30. říj 2024, 13:14

Ja se musim jen smat. Pises o modelu Hunter coz je celonerez a plynule prechazis na hlinikovy material ktery je udajne maslo, pripadne dily nespasovane do plastu, coz je imho “vysadou” rady 22/45. Na me to pusobi, ze jsi ani nevedel co chces koupit.

Shodou nahod je ruger mark x jednou z nejprodavanejsich pistoli celosvetove, holt vsichni jsou blazni a zapomneli se jit poradit na zdejsi forum :lol:

Redsnake

Příspěvek#349 » stř 30. říj 2024, 14:03

DesertEagle píše:Co člověk to názor a je to tak dobře. Marka IV ideálně v nerezu musi mít klaždy pořádný sběratel pěkných kvéru. Je to ozdoba trezorovky, taková moderni "jako" P08 :-) Bohužel střelecky mě absolutně nebaví. Bizardni ergonomie, hrozný spoušták. Občas ho vynesu, dam krabku a trápím se. Na pistoli stejný den vysypu 500 a odcházím s krásným pocitem pořádné sypačky :-)

Ještě v říjnu byl "Mark v nerezu" ozdobou trezorovky :lol:

KapitánPacička

Příspěvek#350 » stř 30. říj 2024, 14:11

Redsnake píše:Btw: to GP designoval jeste Michail Vladimirovič Margolin, ne? :lol:

:lol: at se divam jak muzu, nevidim tam nejak podobnost s Margolinou. Spise bych GP K22 prirovnal ze se inspirovala u Beretty FS92 diky otevrenemu zaveru, takze asi tak.

To uz ten tvuj slavy Ruger, je margoline daleko vic podobnejsi ;) Ale jeste vic je spis podobny "flusbroku" :twisted: :lol:

Moc tomu neverim, ze prijdes s nejakym smysluplnejsim argumentem :D :lol:

Redsnake

Příspěvek#351 » stř 30. říj 2024, 14:25

já žádný argument nepotřebuju, jen tu zatím uvádím na pravou míru nepravdy které se tu objevují ohledně materiálů dané zbraně. Jestli se někomu líbí GP s 8", jeho věc. Ale zřejmě bude existovat objektivní důvod, proč ruger střílí tolik lidí po celém světě a kolik GP. Ostatně i známí kteří v době největší slávy GP koupili, byť třeba v jiné ráži, už od toho dávno utekli.

Nicméně, je opravdu v pořádku, že se každému líbí něco jiného, každý má očividně i jiné nároky na ovládací prvky atd atp. Je fajn tady tu svou pistoli prezentovat, jen mi nedá abych neupozornil na omyly jednoho, který to zřejmě píše z nevědomosti a druhého, který ještě nedávno Ruger označoval za klenot trezorovky.

DesertEagle

Příspěvek#352 » stř 30. říj 2024, 15:57

Kluci vy jste fakt mistři rejpání. Huntera mám protože se mi prostě líbí. Střelecky ho považuji za mrtvý. Je na tom něco špatného ? Možná jsem nepochopil vaše hluboké myšlenky.

Gimpel

Příspěvek#353 » stř 30. říj 2024, 21:37

...... ,, GP dělá devítku a na jejím těle tuhle malorajdu." ......

Přesně antikoncepce ta, co ji tak nesnáším. Značně mi ty malorážkové atrapy velkorážových, uzamčených bouchaček vadí. Ano kupovati naštěstí nemusím je. Kvůli nim však nevznikají pořádné dvaadvacítky.

Únava mi brání toho napsat výrazně více. Ruger a Margolin reprezentují velice populární a přínosné to konstrukce. Navíc ta od imperialistů představuje skvělý základ pro konstrukci integrovaných tlumičů.

shootforfun

Příspěvek#354 » pon 23. pro 2024, 18:35

Pokud by někoho zajímaly praktické zkušenosti s Taurus TX22 Compact:

Taurus TX22 Compact jsem koupil před rokem, po dlouhém pročítání všemožných diskuzí a shlédnutí mnoha videí na YouTube. Tuto pistoli předchází bombastická reklama výrobce ("prodejní bestseller vyráběný v nejmodernější továrně v USA..."), na fórech jsou reakce vesměs pozitivní, i když značka Taurus se v USA netěší přílišné důvěře vzhledem ke kolísavé kvalitě produkce. Nicméně vyhodnotil jsem ji jako dobrou volbu pro zábavné střílení, i když cena na českém trhu není proti konkurenci zrovna nejnižší.
Za tu dobu jsem vystřílel přes 3000 nábojů, vesměs Aguila HV a zbraň šlapala bezvadně. Pak nastal zlom a to doslova. Nejdříve přestal zcela nahodile podávat jeden ze zásobníků, resp. nedovřel se závěr, krátce poté praskl doraz vratné pružiny. Sestava vratné pružiny byla bezplatně v rámci reklamace vyměněna, potíže s jedním zásobníkem trvají a to jsem vyzkoušel snad všechno dostupné střelivo na trhu. Reklamace zásobníku nebyla uznána protože dle tvrzení prodejce "to funguje". Nepomohlo ani důkladné vyčištění a promazání zásobníku. Tahle celoplastová sranda přitom atakuje cenovku 1000,- Kč, čímž dalece předstihuje zavedené značky jako Walther, Glock...

Celkově mne tedy značka Taurus velmi zklamala. Zbraň je sice líbivá, střílelo se z ní pěkně (i když teď je to spíše otrava), ale má konstrukční nebo výrobní neduhy. A to u zbraně nehodlám akceptovat.

LordSalix

Příspěvek#355 » pon 23. pro 2024, 18:45

Většina malorážek jsou hliníkové hračky. Přitom kvalitní malorážka by měla být teoreticky naprosto nesmrtelná. Tohle splňuje podle mě levná Beretta 71 a nebo pistole jako Ruger MkI-IV či 22/45 a podobné (Buckmark). Ty vydrží doslova milion ran a můžou se dědit. Když se to snaží vypadat jako moderní "devítka", tak to na celý život nebude a množná ani do konce záruky.

Gimpel

Příspěvek#356 » pon 23. pro 2024, 20:25

Jen souhlasím, že ani nemám co dodati.

Snad ještě Walther PPK, po odladění do spolehlivosti.

DesertEagle

Příspěvek#357 » úte 24. pro 2024, 00:42

To je dnešní doba. Buckmark je prostě tank, stejně tak mám rád různé Francie železné samonabiječky méně známých značek, případně obří SW revolvery v .22. Jak píše pan kolega, zbraně na mnoho generací. Trešničkou jsou výrobky ještě dědy Williho Kortha, každé vzetí do ruky mi vykouzlí nekonečný úsměv a investičně ceny stále letí nahoru. Současná produkce po akvizi Nighthawk Custom je navoněná bída. Za 6.5 USD prostě čekáš víc. Když vidim Rugera v alu/plastu se zlatým spouštákem, tak bych zvracel a to ze zpracování i materilu.

Héfaistos

Příspěvek#358 » úte 24. pro 2024, 11:30

Tak naštestí ten Ruger krom těch plastově-hliníkových srágor pořád ještě dělá, co se týče pistolí, i poctivé celoocelové "vícegenerační" modely. A celoocelové revolvery v 22LR má tuším v nabídce také, takže to s ním není ještě tak špatné...

MM

Příspěvek#359 » úte 24. pro 2024, 12:24

Ono problem je v tom ze pokial to clovek chce pre 10+ rocne decka ktore zmontraju ze chcu ist strielat, tak vacsinou celoocelovu zbran proste v ruke neudrzia. Ja som prave preto kupoval B71ky.

Takze si povedat ze na co tu zbran kupujem. Presne takto som kupil / predal / zase kupil 10/22 Charger - pretoze s tou 10" hlavnou a v rozumnej pazbe je to idealna karabina pre decka / mladez / damy na zoznamenie so strelbou.
A pridam sa k zastancom GP - K22 TSko ma brat, strielal som z toho a co som to mal v ruke, aj ine kusy K22s / K22 TS od Grand Power, bolo to velmi pekne spracovane, diely dostupne, takze by som sa toho nebal. Prave preto uvazujem ze este kupim GP CP22 "pre zeny a deti".

Ale srdcovku mam S&W 17-6 (ten model uz ma "full underlug" tazku hlaven ako 617ka), mam kus tusim z 1990, co-to ma nastrielane a ten budu po mne dedit :mrgreen: . A nejaky celoocelovy Ruger Mark pripadne revolver "Single Six" tiez este doma pristane, ked narazim na rozumny pouzity - rozborka u starsich modelov mi nevadi, dotunit sa to da ale cena za nove je momentalne pre mna trochu cez ciaru.

Héfaistos

Příspěvek#360 » úte 24. pro 2024, 12:33

Pro děcka dělá třeba zrovna ten Ruger naprosto geniální Bearcat, což není nic jiného jak zmenšenina SAA. A je celoocelový a nezničitelný. Co bych dal za možnost, z něčeho takového jako desetiletý děcko střílet.

Zpět na