Výběr pistole v ráži .22LR

Krátké zbraně .22LR
DesertEagle

Příspěvek#361 » úte 24. pro 2024, 18:57

Kdo chce zažít peklo at vyzkouší G44 :-)

JZFireworks

Příspěvek#362 » úte 24. pro 2024, 21:03

G44 Hrozná plastová hračka :-D
Líbila se mi ale malorajda od GrandPower K22 ;)

Piggy

Příspěvek#363 » úte 24. pro 2024, 21:08

Kačena je fajn, ale chce žrát HV.

MM

Příspěvek#364 » úte 24. pro 2024, 21:22

Brat ma TSko a chodi mu bez problemov s normalnymi, co si pamatam slovenske forum, tak sa pouziva takisto s beznymi, HVcka doporucuju na zabeh pripadne ked chce niekto 100% spolahlivost.

JZFireworks

Příspěvek#365 » úte 24. pro 2024, 22:13

Používali jsme klasické SB Club a fungovali :)

Gimpel

Příspěvek#366 » pát 27. pro 2024, 12:30

Walther či Manurhin PPK v .22 LR a kameraman BIS.

Možná, že toto vhodným směrem někoho usměrní, stran selekce krátkých bojových dvaadvacítek. Za mne primárně však Beretty.

Dávno je tomu, co jsem na palebné čáře, hned v sousedním palpostu, opět potkal gigantického prasečkáře, stran výšky to samotné normálního vzrůstu. Poznal mne rovněž (nešlo o domělého TV reportéra, jemuž jsem o pár let předtím, tak ochotně pózoval) = nebyl ochoten se bavit, škoda, moje. Měl některou z předmětných zbraní, blíže neurčeno. Přinesl si mezinárodní pistolák a tři krabičky S&B Standard = skvělé střelivo. Terč situoval na metrů cca dvacet. Ponechal ho tam po celou dobu svého výcviku.
Cvičil vše co jde střílet z stoje bez pohybu a všechny způsoby, kadence střelby a počty vypálených ran (jedna až celé šuple jako z automatu, jako). Necvičil jen otočku, aby nezbořil střelnici a možná ještě ránu od toho prasečího pasu.
Zlomyslně říkal sobě: ,,Ty to budeš míti jako z brokny, využiješ celý papír".
Po stopadesáti ranách si nevzrušeně přivolal terč. Jaký byl můj uctivě obdivný úžas, že pan MISTR kolega má VŠE, jen přesně uprostřed terče. Tam co spojitě, kruhově beznadějně homodějně, total absentoval papírový materiál. Ani JEDNA jen, tomu expertovi neuletěla. Vše nasypal do nádherného kolečka, že průměr bajkundu cca do maximálně sedmi cm. Zádržka ni jedna jen. Asi dobře odladěno do spolehlivosti.

Dobře mi srazil hřebínek. Tehdy a relativně i částečně oprávněně jsem se domníval, že mistrem krátké bojové malorážky jsem sám, tehdy. Díky panu kolegovi však poznal, jak střílí opravdový mistr tohoto charakteru.
Navíc spekuloval, že když takto jejich kameraman Pistolník, co asi operativci, od kterých se střelecké umění skutečně vyžaduje.

Dokud mám milované papíry, dobrovolně nepropaguji nic jiného (toto prosím nepřehlížeti!! ;) ) . Stále totiž nezapomínám tuto citaci:
pavelg :
,,David vyjádřil uspokojení, že zbroják nebude mít ,,nějaký takový"." :(
Ale agitaci v oblasti bojových malorážek, si však rozhodně neodpustím. Navíc takto svým způsobem, vlastně i bojuji za bezpečnost lidu (neprostřelí).

Článek jsem měl konceptuelně připraven, jak se mi však (ne)povedl? posuďte sami.

Již mne psaní nebaví a unavuje, že korektura a editace nebudou.

Gimpel

Příspěvek#367 » pát 27. pro 2024, 22:00

..................... ,,různé Francie železné samonabiječky" ..................

Copak je to za značky ??? :?:
Alespoň dvě, tři......

Abych o něco nepřišel. :idea:
O revolvery zájem téměř nemám, natož velké a těžké.

Najdu je v Žukovi, první, že méně komplexní vydání?

DesertEagle

Příspěvek#368 » sob 28. pro 2024, 10:21

.. moc nechápu proč rejpeš, když víš kulový. Pokud máš ruku děcka, tak si kup revolver lehky a malý :-) Naposledy mi udělaly radost krabicovky od STAR a Unique. Je to podobná koncepce.

Gimpel

Příspěvek#369 » sob 28. pro 2024, 11:03

.................... ,,moc nechápu" ................

Ano to je zjevné.

Ptal jsem se na ty značky ale nechme toho.

Star byli snad Španělé. Unique jsem pozapomněl, to bývala Francie.

DesertEagle

Příspěvek#370 » sob 28. pro 2024, 15:13

Pokud si to nemyslel sarkasticky, potom OK. Baví me .. tedy mimo jiné :-) malé, méně známé značky ve stavu krabice. Bohužel dovoz a to si vozim sám občas vyrovná cenu zbraně :-( obzvlášt pokud to nemá CIPy. Ted koukám po FM, snad to příhozy zvednou, protože řada kolegu CZ bere všechno co je levné. Současně toužím po prvním Automagu, ale to je bohužel už jiný vítr v peněžence.

Gimpel

Příspěvek#371 » sob 28. pro 2024, 15:40

No konečně :) :) .

Zrovna u tebe jsem totiž takovou nesmyslnou reakci nečekal.

Automag ti asi zatopí :( .
Ikdyž býval zde dlouhodobě jeden za pakatel, v .22 WMR. Zcela OK, jen jaksi nebyl CIP, pouze SAAMI. Cosi nesedělo stran rozměrů vývrtu, chči komory.
Ne neříkám, že šlo o první typ, tolik Automag ni zdaleka nerozumím.

Co ti Frantíci, měli krom PPK ještě i jiné bojové, že rozumně malé dvaadvacítky?
To víš, v mojí a pro mne nejlepší ráži světa, bych nejraději měl všechno. Trochu však kecám, nevyužiji hromadu želez a zběratel nejsem (ale fanda, hračička a fanatik bouchačkový ano :) :) ).

Zdržuješ :) , musím obcovati s mojí italskou láskou :) :) .

DesertEagle

Příspěvek#372 » sob 28. pro 2024, 20:37

II. se sehnat dá, ale v naprosté většině s plastovou ručkou. Ve dřevě jsou málo a shánět solo ručky na podobný atyp asi uplně nechci. Frantíci ? Nejsem žádný znalec ani kurátor kvérů. Prostě občas sosnu co mi přijde zajímavé a co se mi prostě líbí. Pokud seš milovník .22 vs .22Mag potom je ideální nějaká stavebnička se dvěma válci jako má např Korth. Ano, jsou užasný.

Gimpel

Příspěvek#373 » ned 29. pro 2024, 16:55

Stejně mi na 99% neporadíš ale zkusiti musím to. Zde poněkud OT. Založit si jen na tuto mlhovinu vlákno, považuji za nesmysl.

Začátkem let 90-tých, jsem v komisi za cca sedum tisíc (tehdy hodně) , viděl pro mne absolut neodolatelnou ,,dvaadvacítku" krátkou. Taková optimální velikost jako Beretta 71, zhruba, možná i kousek víc. Měla kohouta. Černý brynýr co mám rád. Střenky bakelit. Něco správně staršího. Vypadala jako, no trochu, nějaký velkorážový Browning třeba, Colt pocket....., no moc ne a je to dávno. Nesmírně se mi líbila, líbí, chci jí.
Rychle však zjistil, že jde o 6,35 Br a já vůl se tehdy s nezájmem otočil a šel masturbovat na malou Astra Cub v .22 LR.

Dodnes netuším co to bylo a obchod za pár let zanikl. Kdybys tušil děkuji předem a ostatní kolegové samozřejmě také mohou.
Zde se raději trapně vymluvím, že se možná třeba dělala i v .22 LR, aby mne naši ctění velitelé, přímí nadřízení snad nepopravili :) .

+++++++

Nejraději mám .22 LR. Náboje .22 LR jsou dnes přeci i Hyper Velocity, že do sto metrů a nechráněný živý cíl, mají výkonu na rozdávání, tedy u pušek (třeba tlumení škodné, třeba, že).
Kdyby byla nějaká pro mne pořádná pistole, neodmítnu i .22 Short, svoje si zastane a dobře se tlumí.
Tu .22 WMR považuji za dobrou do flinty, pokud se bez ní někdo vážně neobejde, sám nejsem to. Mohla by být, s tou vhodnou střelou dobrá na vesty.

Murphy

Příspěvek#374 » ned 29. pro 2024, 19:42

Vhodne Wmr ma v NAA revolveru 145 J, LR pod 100 J.

Gimpel

Příspěvek#375 » pon 30. pro 2024, 10:52

.......................... ,,LR pod 100 J."

Toto jde překroutit do pistolí :twisted: .

Pokud má .22 LR ta koule, z krátkého laufu devadesát až sto Joule, v čem to proti nechráněnému živému cíli, na kratší vzdálenosti tak omezuje? Dělal jsem kdysi experimenty v oblasti terminální balistiky. Beretta 87bb Cheetah s přehledem probíjela prasečí lebku, s .22 Rex.
Ano vyšší výkon je lepší = větší délka zástřelného kanála.
Ovšem i to co uvádím, si své zastane. Mytický stopefekt (u krátkých) je zároveň dobře komplexní problematika, že teď nechcá se mi do ní pranic. Zároveň by to vykazovalo znaky toho zapovězeného OT.
Navíc potřebuji ,,obtěžovati" samicu........ :)

Zpět na