Střelivo do plynovky Walther 9mm PA PV 120mg
- Sifilis
Příspěvek#1 » pát 23. bře 2012, 06:51
Dobrý den,
chci se zeptat jak je to se střelivem do plynovky a zda se dopouštím trestného činu tím že bych dovezl střelivo např. ze Slovenska.
Jde mi o to že bych chtěl pepřové nábojé s větším obsahem účinné látky Walther 9mm PA PV 120mg např. tyto protože vím že u nás je vyhláškou omezéné toto množství látky na max. 50mg technického pepře a sehnat jde maximálně 45mg,kdežto na Slovensku mají 120mg technického pepře.
Děkuji za odpověď.
chci se zeptat jak je to se střelivem do plynovky a zda se dopouštím trestného činu tím že bych dovezl střelivo např. ze Slovenska.
Jde mi o to že bych chtěl pepřové nábojé s větším obsahem účinné látky Walther 9mm PA PV 120mg např. tyto
Kód: Vybrat vše
http://www.armpek.sk/naboj-plynovy-walther-9mm-pa-pv-120mg
Děkuji za odpověď.
- E-Ryc
Příspěvek#2 » pát 23. bře 2012, 10:02
Podle http://zbranekvalitne.cz/legislativa/370-2002 §2 odst. 5 nejde o dovolene vyrobni provedeni streliva. Coz znamena, ze podle http://zbranekvalitne.cz/legislativa/119-2002#p4 §4 odst b) 3. jde o strelivo kategorie A (zakazane).
Aby to byl tresny cin, muselo by to byt ve vetsim mnozstvi (ovsem neni receno, co to znamena)
zákon č. 140/1961 Sb.:
§ 279 - Nedovolené ozbrojování
(1) Kdo bez povolení vyrobí, sobě nebo jinému opatří nebo přechovává ... nebo ve větším množství střelivo ... bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
Jinak je to prestupek se sazbou do 50kKc
Aby to byl tresny cin, muselo by to byt ve vetsim mnozstvi (ovsem neni receno, co to znamena)
zákon č. 140/1961 Sb.:
§ 279 - Nedovolené ozbrojování
(1) Kdo bez povolení vyrobí, sobě nebo jinému opatří nebo přechovává ... nebo ve větším množství střelivo ... bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
Jinak je to prestupek se sazbou do 50kKc
- Artifex
- E-Ryc
- Artifex
- Georg
Příspěvek#7 » úte 27. bře 2012, 10:39
"U každé plynovky je třeba trefit obličej aby to mělo kýžený účinek, je jasné, že část se rozptýlí ale to jen znepříjemní život, rozhodně nedonutí přerušit útok."
Osobně jsem viděl video na YouTube, kde simulovali útok nože proti plynovce. Nebylo to náhodně natočené video, ale o pokus s umělým nožem. Obránce se bránil plynovkou zn. Zoraki (ty videa na YouTube byly věnovány této konkrétní plynovce, resp. značce). Útočník se rozběhl se proti muži s plynovkou ze vzdálenosti cca 3 metry, který po něm několikrát vystřelil na hlavu. Po cca 1,5-2 metrech útočník nas..ně zahodil nůž a se slovy "ku..a!" (jednalo se patrně o polské video) se chytil za hlavu a jediné co ho zajímalo bylo jak dostat ten slzák z očí, nosu a pusy
Hodil bych zde odkaz (měl jsem ho v "oblíbených" záložkách), ale bohužel majitel ho již odstranil (pro tyto případy jsem si poté pořídil program na stahování YouTube videí do PC
).
Jinak byl jasně vidět ten oblak slzáku. Celé video trvalo cca 30-45 vteřin, ale bylo docela zajímavé. Viděl jsem už spoustu videí, ale tohle jsem rozhodně za "fejk" nepovažoval.
Osobně jsem viděl video na YouTube, kde simulovali útok nože proti plynovce. Nebylo to náhodně natočené video, ale o pokus s umělým nožem. Obránce se bránil plynovkou zn. Zoraki (ty videa na YouTube byly věnovány této konkrétní plynovce, resp. značce). Útočník se rozběhl se proti muži s plynovkou ze vzdálenosti cca 3 metry, který po něm několikrát vystřelil na hlavu. Po cca 1,5-2 metrech útočník nas..ně zahodil nůž a se slovy "ku..a!" (jednalo se patrně o polské video) se chytil za hlavu a jediné co ho zajímalo bylo jak dostat ten slzák z očí, nosu a pusy

Hodil bych zde odkaz (měl jsem ho v "oblíbených" záložkách), ale bohužel majitel ho již odstranil (pro tyto případy jsem si poté pořídil program na stahování YouTube videí do PC

Jinak byl jasně vidět ten oblak slzáku. Celé video trvalo cca 30-45 vteřin, ale bylo docela zajímavé. Viděl jsem už spoustu videí, ale tohle jsem rozhodně za "fejk" nepovažoval.
- Artifex
- Sifilis
Příspěvek#9 » stř 28. bře 2012, 16:18
Artifex píše:Asi takto: Když to máš napáskované v zásobníku a vypráskáš zásobník do útočícícho... jak Ti kdokoli dokáže, kolik miligramů měla Tvoje nábojka? Jelikož zbraň musíš nosit skrytě tak žádná náhodná prohlídka nehrozí.
Jasně chápu že když to mám napáskované a vytřískám to do vzduchu tak se asi bude těžko dokazovat kolik tam toho bylo. A chlubit se rozhodně nehodlám co tam mám či nemám napáskované.
Má otázka spíš směřovala jinam.
Potřebuji něco rozumného pro ženskou do kabelky a právě uvažuju o Zoraki.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí