Čištění zbraní

Co jinam nepatří...
Vinohradian

Příspěvek#826 » pát 19. kvě 2017, 23:19

\když se vizuálně i pohmatem opakovaně přesvědčím (i po čištění) že je vybitá, je to stále takový trouble?

jhora

Příspěvek#827 » sob 20. kvě 2017, 10:35

JAsně že ne, ale jednou se nepřesvědčíš a budeš si myslet že jo nebo místo prázdného zásobníku tam dáš omylem naládovaný a problém je na světě. Proč vytvářet prostor pro lidskou chybu, když se dá lauf vyčistit stejně dobře i bez zásobníku ve zbrani.

Miata

Příspěvek#828 » ned 21. kvě 2017, 17:39

Já čistím vše hned na střelnici hadem a dál pak pistoli a UZI doma po cca 300 radách, broknu a ARko pokaždé (Nano Protech Gun)

tifik

Příspěvek#829 » pon 22. kvě 2017, 04:56

Vinohradian: Tys nebyl na zkouškách??

WMartin

Příspěvek#830 » pon 22. kvě 2017, 05:26

Tak já čistím buď hned na střelnici nebo ten večer doma. Ale vždycky po každé střelbě. Cca 150 ranách.
Samozřejmě BEZ zásobníku a zkontrolovanou.
Prostě jí mám rád čistou.

Vinohradian

Příspěvek#831 » pon 22. kvě 2017, 12:36

tifik: Ano, byl a máš pravdu, měla by být vybitá - t.j. bez zásobníku... :arrow:

WalrusInAnus

Příspěvek#832 » čtv 25. kvě 2017, 12:59

Nedávno jsem zkoušel vyčistit závěr v ultrazvuku. Funguje to dobře, ale po dvou několikaminutových cyklech a okamžitém vyšušení fénem se na spodní straně objevily tečky rzi. Je tohle normální? :shock: Kdybych to máčel ve vodě přes noc tak budiž, ale tohle je dost wtf...

mikymoto

Příspěvek#833 » čtv 25. kvě 2017, 14:51

Ocel rezne - nebo taky koroduje :D
Zkus se podívat jak vypadají brzdové kotouče na autě den poté co pršelo. Nebo zkus sáhnout na čestvě opískovaný ocelový díly - do druhýho dne tam bude vyrezlej Tvůj otisk. Holt ocel bez příslušnýho legování nebo povrchový úpravy voxiduje no.

HV

Příspěvek#834 » čtv 25. kvě 2017, 14:53

Oxiduje rychle ale jen povrchově, vezmi olej a je po problému.

WalrusInAnus

Příspěvek#835 » čtv 25. kvě 2017, 15:15

mikymoto píše:Ocel rezne - nebo taky koroduje :D
Zkus se podívat jak vypadají brzdové kotouče na autě den poté co pršelo. Nebo zkus sáhnout na čestvě opískovaný ocelový díly - do druhýho dne tam bude vyrezlej Tvůj otisk. Holt ocel bez příslušnýho legování nebo povrchový úpravy voxiduje no.

Myslíš "...zkoroduje vy tupci!!!!" ? :D

ren

Příspěvek#836 » sob 10. čer 2017, 16:51

Nedávno jsem viděl na youtube video, jak borec po střelbě korozivním střelivem prolévá hlaveň kosy vařící vodou z rychlovarné konvice.

Kód: Vybrat vše

https://www.youtube.com/watch?v=5bf0J6Taue4

Ve vojenské příručce se píše o použití emulze nebo přípravku SOD. Co je přípravek SOD, opravdu netuším. Já, když jsem byl na vojně, tak jsme čistili lauf jenom olejem a je pravda, že jednou jsem to odfláknul a vývrt chytil nádech do rezava. Teď mám něco přes rok zcivilněnou kosu, střílím CIPované vojenské střelivo, po střelbě na střelnici prostříknu lauf WD-40, projedu boresnakem a doma pak použiju vytěráky a Konkor 101. Vývrt zatím OK. Děláte někdo s kosou nějaké větší procedury za účelem odstranění korozivních solí?

tomblaha

Příspěvek#837 » sob 10. čer 2017, 22:07

Já mám AK47 a příležitostně jsem použil horkou vodu se sodou před finálním čištěním....na plynovou trubici a hlaveň...

ren

Příspěvek#838 » sob 10. čer 2017, 22:17

Zeptám se, možná blbě. A proč sodu? Jsou zbytky usazené v hlavni kyselé? Na jednom americkém fóru jsem četl, že je důležitá ta horká voda a vypláchnutí zbytků, jakékoliv další přísady prý jsou fámy.

tomblaha

Příspěvek#839 » sob 10. čer 2017, 22:37

Myslím že soda neublíží.... můžu zkusit jaké Ph má voda co teče z hlavně :)

Igrlik

Příspěvek#840 » pon 12. čer 2017, 09:19

Ruské aj naše vojenské predpisy uvádzajú neutralizačný sódny roztok. Ak sa pozriete na dvojité fľaštičky napríklad už k Mosinke, jedna polovica obsahuje olej, druhá sódny roztok.

Zpět na