Lze sehnat "low recoil" 9mm na terčovou pro ženu?

Co jinam nepatří...

jack420

Příspěvek#1 » pon 5. srp 2024, 11:28

Ahoj,
Lze sehnat u nás "low recoil" 9mm Luger na terčovou?
Sháním pro ženu, baví jí to, chci aby občas trénovala, ale zpětný ráz jí vždy dost odrazuje.
Zároveň chci aby střílela z 9mm, protože to je to co mám.

Díky

skagerak

Příspěvek#2 » pon 5. srp 2024, 12:10

No prebijeni je idealni...
Ale asi nepřeijis, to by ses asi takto neptal... zkouset různé výrobce a hmotnosti strel

U jiných razi se snad delaji treba "western" laborace u 9mm nepredpokladam

Héfaistos

Příspěvek#3 » pon 5. srp 2024, 17:37

V továrním provedení dost těžko. Přebíjet, jak už bylo řečeno. S rychlým prachem (D032 ap.) jdou udělat navážky "myší prdy", kdy se nábojnice sotva vykulí z výhozního okna...

cipis

Příspěvek#4 » pon 5. srp 2024, 18:40

Tezka celokovova pistole a posilovat ruku.
Nic jineho nema smysl, to je pak lepsi, at si koupi malorazku nebo vzduchovku.
Anebo koupit karabinu s delenym zaverem nebo tu bouchacku z resident evila, ted mi vypadlo, jak se to jmenuje, jak tam zaver nejezdi dozadu.

Erix

Příspěvek#5 » pon 5. srp 2024, 19:47

Zdar, koupil bych něco v 22lr - Ruger Mark, Beretta 71 nebo nějakej revolver 22LR. Je s tím sranda a 22LR je skoro povinnost mít. :)

jack420

Příspěvek#6 » čtv 8. srp 2024, 09:03

Ahoj,
díky za rady, třeba ještě někoho něco napadne.
Ale pro můj případ je stěžejní, že potřebuji aby dotyčná osoba střílela a trénovala s tím co mám, zcela záměrně. Tudíž nákupy 22lr v mém případě není řešení.
Nicméně kdyby někdo další hledal, pokud tu nedá někdo něco lepšího. Tak mi jinde poradili zkusit SB 150 gr subsonic a opravdu je to zatím to nejlepší.

Erix

Příspěvek#7 » čtv 8. srp 2024, 11:23

Tak slabší střelivo to jistě trochu řeší, ale problém je stále, že v 99% případů se stejně nosí nebo používá laborace blízká tovární a tak si bude muset stejně zvyknout na klasický kopanec. Právě proto je lepší začínat na třeba na slabším modelu (22LR) a pak postupně přitvrdit, nebo alespoň časem přidávat i klasickou laboraci 9x19mm ať si zvyká. Vzpomínám, kdy mě nechali bouchnout z 7.62x54 bez varování - kopanec byl nejmenší problém, ale ta prda. :lol:

JZFireworks

Příspěvek#8 » čtv 8. srp 2024, 11:25

Drive jsem zkoušel poměrně dost továrního střeliva, chtěl jsem vědět, co chutná zbrani anebo nechutna :D
Všechny tovární kopou… některé více některé “méně”.
Nejmenší zpětný ráz jsem měl při začátku prebijeni… nábojnice se sotva vykutálela z vyhozniho okna a zpětný ráz byl opravdu minimální :D
Co pořídit tlumič? Sice to bude kopat ale “bez” zvukového projevu + váha lehce zmírní zpětný ráz…

skagerak

Příspěvek#9 » čtv 8. srp 2024, 12:04

@jack420, nenapsal si co mas za zbran

Pokud to není něco hodně máleho tak devítka prostě nebolí... tak má li to být k účelu jaký si naznačil tak strilet tovární a ať si zvykne..

ante

Příspěvek#10 » čtv 8. srp 2024, 12:39

To je jak gumový rukávky v bazénu.

Žádný úlevy. Párkrát si pobrečí a nakonec si zvykne.

xor

Příspěvek#11 » čtv 8. srp 2024, 12:59

Nebo si najde borce, co ji nechá střílet na pohodu s tlumičem. Místo rány jako kráva to práskne a odmění jí hlasitější rozeznělý gong/popper.

ante

Příspěvek#12 » čtv 8. srp 2024, 13:12

Úplně jsem asi nepochopil co má tlumič společného se zpětným rázem a taky taknějak automaticky předpokládám že by měla sluchátka nasazema na obou sleších.

V neposlední řadě bych offtopic podotkl, že jestli by byla kvůli tomu ochotna trejdovat, chyba se stala už někdy dřív a patrně někde jinde.

Sam Jr.

Příspěvek#13 » čtv 8. srp 2024, 13:28

Jak už tu padlo, nechat si od nějakýho přebíječe nadělat čajíčky do začátku - třeba poplastovaný olovo s rychlejším prachem a pak už to bude jedno. Kdybys měl cestu přes Brno, není problém ti něco namačkat.

cipis

Příspěvek#14 » čtv 8. srp 2024, 17:33

Ne ti, ale si ...

Zpět na