Reloading tracker

Co jinam nepatří...

Hankye

Příspěvek#91 » pát 31. led 2025, 13:27

To je škoda ale chápu, že aby to chodilo tak to má svý limitace. Já v těch záznamech se snažím bejt dost obezřetnej, protože člověk nikdy neví, jestli mu neskřížej cestu OČTŘ. Jinak to je super lukrativní ale tohle je bohužel pro nás citlivá záležitost

Redsnake

Příspěvek#92 » pát 31. led 2025, 13:31

Nu, snažím se tím naznačit, že pokud si založíš anonymní e-mail a pod jeho registrací si povedeš svou evidenci, tak to reálně nemá kdo jak spojit s konkrétním člověkem.

Redsnake

Příspěvek#93 » pát 31. led 2025, 13:36

Hankye píše:To je škoda ale chápu, že aby to chodilo tak to má svý limitace. Já v těch záznamech se snažím bejt dost obezřetnej, protože člověk nikdy neví, jestli mu neskřížej cestu OČTŘ. Jinak to je super lukrativní ale tohle je bohužel pro nás citlivá záležitost

Jinak kdybyste se rozhodli, že to přeci jen vyzkoušíte rád vám připravím statistiky a grafy na míru dle požadavků a po konzultaci s vámi. Mám více lidí kteří sdílení lisu zmiňovali a zřejmě byste nebyli jediní kdo to využije.

Hankye

Příspěvek#94 » pát 31. led 2025, 13:47

Díky, popřemýšlím o tom

Redsnake

Příspěvek#95 » pon 3. úno 2025, 10:07

Shooting Companion 1.1.9 ke stažení

https://www.reloading-tracker.cz/downlo ... _1.1.9.apk

Přidal jsem možnost obnovení stavu tažením dolů na dashboardu

Na obrazovce favorite cartridge screen se správně aktualizuje stav tlačítka pro přidání nového náboje při přepínání mezi záložkami přebíjené/Tovární

Po zadání záznamu do střeleckého deníku nebyly správně aktualizován počet nábojů skladem.

Při zadávání záznamu do střeleckého deníku je přidán "helper" s údajem o dostupném množství vybraných nábojů

Přepracovaný výpočet MOA přesnosti

Při zadávání referenční vzdálenosti na terči jsem změnil ukazatel na cross

Přidán posuvník pro nastavení velikosti bodu zásahu aby lépe odpovídaly díře v terči

Při editaci zásahu je přidán offset 40px, takže pokud přenáším zásah, lépe vidím díru v terči a dokážu to přesněji usadit než když jsem si tam zavazel prstem.

Velikost bodů zásahu se správně propisuje do anotovaného obrázku.

Redsnake

Příspěvek#96 » pon 3. úno 2025, 12:40

upraveno měření, přidán Mean Point of Impact, Min a Max MOA

Obrázek

Redsnake

Příspěvek#97 » pát 7. úno 2025, 08:11

Mám rozpracovanou takovou věc, abych mohl zobrazovat různé statistiky o přebíjení, tak potřebuji nějakým způsobem agregovat data o tom přebíjení, to dá rozum.

Přistoupil jsem k tomu tedy tak, že pokaždé když dojde k přidání přebíjených nábojů, automaticky se o tom vytvoří záznam. Ten záznam je možno v podstatě kompletně ignorovat a nebo, protože představuje jednu přebíjecí seanci konkrétního náboje si k němu přidat poznámku.
Obrázek

A protože už máme ty záznamy, tak je můžeme nějak graficky interpretovat, takže zde půjde vidět spotřebu komponent a další detaily. Lze přeskládat grafy, nastavit časové rozpětí dat atd. Pro singl přebíječe asi takovej gimmick, smysl to začne dávat v momentě když si řekneme, že řada lidí sdílí lis a zde budou tedy mít dokonalý přehled o tom, kdo kolik spotřeboval komponent.
Obrázek

No a jak jsem mluvil o možnosti přidat poznámku k jednotlivému přebíjecímu záznamu, tak tady se nám to při hoveru myši propíše.
Obrázek

Je to zatím jen koncept se kterým si teď hraju ve vývojovém prostředí, kdyby k tomu třeba měl někdo nějaký nápad nebo připomínku, tak sem s tím.

Redsnake

Příspěvek#98 » pon 10. úno 2025, 21:22

Přepsal jsem sekci nastavení takže nyní jdou uživatelské aktivity, kalibry i střelnice přidávat, editovat i mazat

Obrázek

Redsnake

Příspěvek#99 » pon 17. úno 2025, 15:25

Nějakou dobu o mě a projektu nebylo slyšet - pracoval jsem na těch statistikách, přiznám se, že jsem s tím bojoval víc než bylo zdrávo a stále je to jen takovej zkušební provoz kdy budu sbírat poznatky co by se mi líbilo tam zobrazovat za data a jak je interpretovat.

Aktuálně je tam několik druhů grafů, není problém to rozšířit o další ale vypíchl bych třeba přehled nábojů dle názvu, což umožní jasný přehled o spotřebovaných komponentách při sdílení lisu.

Grafy lze různě upravovat, editovat které náboje se v grafu zobrazují, měnit zobrazení na několik druhů grafů, přesouvat jejich pozice atd.

Aktuálně je to dostupné pouze z této adresy https://www.reloading-tracker.cz/reloading/statistics, jak jsem psal - je to testovací režim, takže jsem nedělal ani proklik do menu zatím.

Takže rekapitulace - každé navýšení skladové zásoby přebíjených nábojů při kterém dochází k odečítání komponent ze skladu vytváří záznam a ten je poté interpretován v grafech.

V brzké době přidám update, kdy tuto fci půjde v nastavení vypnout, pokud je tedy někdo paranoidní a nechce mít zpětné záznamy o svém přebíjení, bude to možnost.

2025-02-17 15.14.37 localhost f73fd7e1a83e.png

2025-02-17 15.14.52 localhost a25638cbf91d.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Redsnake

Příspěvek#100 » sob 22. úno 2025, 19:13

Pár novinek z projektu

mám rozpracovaný nový formulář pro přidávání přebíjeného náboje. Dosud bylo nutné přepínat mezi kartami jednotlivých komponent aby člověk vydefinoval kalibr, střelu, prach a další. Nyní toto všechno jde z jednoho místa a pohodlně.

Moc by mi pomohlo, kdyby mi někdo chtěl pomoci s testováním, rád zapracuji případné připomínky a návrhy.

Formulář pro přidání přebíjeného náboje BETA
https://youtu.be/bidSOq55W04

Střelecký deník - zobrazení terče dostal upgrade - terč lze zobrazit ve fullscreen modu, zoomovat a tak..
Obrázek

Redsnake

Příspěvek#101 » pát 7. bře 2025, 12:57

Trochu jsem tohle flákno flákal, ne že by nebyly novinky takže udělám takový souhrn.

Na webu - Střelecký deník - zobrazení terče dostal upgrade - terč lze zobrazit ve fullscreen modu, zoomovat a tak..
Obrázek
Fixl jsem takovou drobnost, při zadávání záznamu do střeleckého deníku z aplikace se pak na webu zobrazovalo ID aktivity jako číslo, při zadávání z webu to bylo ok.
Jo a nevím jestli jste si všimli, ale web už neodhlašuje, resp. měl by odhlašovat až třeba po měsíci..
Upravil jsem RT tak, aby bylo možné používat globální kalibry. Takže kalibry již není potřeba uživatelsky definovat, stačí si vybrat z těch co jsou již v aplikaci a teprve pokud něco chybí, tak si to přidat.
V nastavení si lze označit kalibry jako oblíbené, to se pak projeví v jakém pořadí jsou nabízeny ve formulářích
Obrázek
Obrázek

Přepracovaná komponenta který se stará o zobrazování záznamu při navyšování skladové zásoby nábojů, rovnou jde vidět kolik a čeho se odečte při výrobě atd.

Obrázek
Dosud šla skladová zásoba nábojů navyšovat jen z dashboardu, takže jsem přidal možnost navýšení skladové zásoby přímo z přehledů pro tovární a přebíjené náboje. Dává to smysl, protože tady přehledně vidím kolik nábojů je skladem i jaké je teoreticky vyrobitelné množství na základě komponent které jsou skladem. Také je zde vidět možnost zadání měření přesnosti střelby ručně. Dosud se tento údaj do systému dostával pouze při měření přesnosti střelby přes aplikaci a uložení anotovaného terče. Takže pokud třeba máte starší záznamy, které si chcete do systému dopsat, tohle je cesta.
Obrázek

Proběhl upgrade aplikace na verzi 1.2.2 ve které došlo k opravě chyb a to doplnění chybějícího pole pro výběr aktivity při zadávání z detail cartridge screen. Současně jsem přepracoval formuláře pro zadání záznamu do střeleckého deníku, resp jakým způsobem pracovaly s automatickým předvyplněním střelnice na základě polohy.

Nyní se na dashboardu zobrazuje ikonka, která indikuje, jestli je načtena aktuální střelnice. Ta se poté propíše do formuláře.
Obrázek

Redsnake

Příspěvek#102 » ned 9. bře 2025, 12:15

Mám připravenou novou verzi Shooting companionu ve verzi 1.2.3. Je to zatím jen beta a protože tam přibylo dost věcí, tak to potřebuji chvíli testovat.

Z appky jde nově přidávat Kalibry, střelnice, zbraně a aktivity. Střelnice dokonce mají vyhledávání podle názvu v mapách atd, takže by odpadlo složité přepisování souřadnic z map.

Použitím této verze aplikace uživatel nic neriskuje ve smyslu ztráty dat, maximálně některá z nových funkcí nebude fungovat, ve smyslu, že něco nepůjde přidat/smazat.

V takovém případě prosím o nahlášení...

https://www.reloading-tracker.cz/downlo ... 3_beta.apk

Obrázek

Redsnake

Příspěvek#103 » ned 16. bře 2025, 21:26

Ahoj,

na dashboardu máme v grafech nový přehled vystřílených nábojů dle kalibrů. Opět je tam drill down na rozpad dle jednotlivých zbraní.

Obrázek
Obrázek

Redsnake

Příspěvek#104 » pon 7. dub 2025, 11:56

Pokud zadám záznam s aktivním přepínačem "používat uložené hodnoty" tak se střelnice, aktivita a datum uloží do local storage a při dalším zadání jsou předvyplněné.
Pokud tedy někdo chodí stále na tu stejnou střelnici, není potřeba to vyplňovat pořád znova a znova.

Tooltip s otazníkem zobrazí nápovědu, očičko zobrazí uložené hodnoty které se předvyplňují. Vypnutí přepínače hodnoty z localstorage smaže a jede se načisto.

Kdybych náhodou něco rozbil tak se omlouvám a prosím o info.

Obrázek

Redsnake

Příspěvek#105 » pon 7. dub 2025, 12:09

Do okna pro zadání záznamu do střeleckého deníku jsem přidal ještě zobrazení infa pro který náboj se záznam přidává.

image (2).png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na