Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- fixfokus
- Serz
- fejfarz
- LRRTM1
Příspěvek#589 » úte 22. dub 2014, 07:11
Dovolím si malé upřesnění: 85ka má zprava obládání pojistky a záchytu závěru. U některých verzí se dá otočit i vypouštění zásobníku (ale to jde nejspíš i u některých verzí CZ75). Jako levák můžu říct, že jediné, co by mi dělalo u CZ75 problém, je právě to ovládání pojistky. Jinak záchyt závěru i zásobníku ovládám z levé strany. Ten zásobník mi snad přijde i příjemnější. Takže z mého pohledu je 85ka zajímavá jen pro leváka, co chce používat pojistku (třeba na soutěže, kde bude začínat s nabitou a zajištěnou zbraní).
- Xerxes
- Athyrus
Příspěvek#591 » ned 27. dub 2014, 00:05
Zdravím, vyřídil jsem si ZP a poohlížím se po nějaké té zbrani. Na nošení a mířenku. Nechci si kupovat pro začátek novou což není v mých finančních možnostech a vzhledem k tomu, že začínám tak to ani není to pravé ořechové než příjdu na to která zbraň mi bude vyhovovat. A u nové zbraně bych dost prodělal když bych se ji zbavoval což u použité už tak nehrozi více méně. Zaujala mě CZ100. Líbí se mi jak po stránce designu tak i co se týče provedení a parametrů (váha, velikost, ráže). A CZ 75 mi příjde taky dobrá a dá se říct že je to klasika. Poraďte co by bylo lepší, popřípadě i nějakou jinou. Každá rada vítána a budu za ni moc vděčný. Díky 

- johnnyjak
Příspěvek#593 » ned 27. dub 2014, 18:02
Z těchto dvou bych rozhodně bral pětasedmdesátku. Něco o jejích kvalitách oproti CZ100 napoví i rozšířenost mezi střelci. Skryté nošení pistole rozměrů a hmotnosti CZ75 je ale pro hodně lidí nepohodlné.
Mimochodem: máme tu jedno vlákno, kde už spousta lidí řešilo podobné problémy. To znamená, že máš k dispozici 40 stran inspirace
viewtopic.php?f=33&t=119
Mimochodem: máme tu jedno vlákno, kde už spousta lidí řešilo podobné problémy. To znamená, že máš k dispozici 40 stran inspirace

- attim
Příspěvek#594 » ned 27. dub 2014, 20:24
Zkusim tady popsat svuj pohled na vec jako zacatecnik. ZP budu mit v ruce cca za 2 tydny spolecne s prvnim NP. Krome pripravy na strelnici a zkousek jsem mel v ruce ledacos, od ruznych variant CZ75 pres Glocky, nekolik pistoli SigSauer, jednu STI (model si nepamatuju) a Bernandelli Practical, dale nekolik revolveru vcetne S&W v razi .500 Magnum. Ze vsech zbrani jsem vystrelil maximalne 30 naboju vyjma CZ, tam jich bylo cca 100. Cili jsem se soustředil spis na drzeni zbrane a manipulaci s ni nez na vysledky strelby. Co mi z toho vychází (a take nejake zakladni premisy, ktere mam):
- do zacatku razi 9mm Luger, pozdeji mam v planu prikoupit .45
- chci pistoli, ne revolver
- nebudu ji nosit, tudiz full size
- pouziti pouze na strelnici pro radost, pocitam cca 500 mesicne
- idealne zelezo, plast jen pokud mi vylozene sedne
- Glock ne proste proto, ze je hnusnej (aneb kdyz za to dam nejake penize, musi se mi to i libit a nejsem profik)
- cenove max cca 22k plus minus, zatim se klonim k novemu kusu, ale pokud bude zrovna k mani pekny kus v komisi, proc neusetrit
Ac to nebude zadne prekvapeni, CZ75 mi v ruce sedi uplne perfektne a stejne tak Bernandelli Practical. SigSauer P226 mi nesedi tak dobre a spolecne s tim STI je cenove mimo realitu. Tu Bernandelli jsem nikde nenasel k prodeji.
Cili resume je v tuto chvili CZ75 SP-01 Shadow nebo Shadow line, trochu poladit design a bude to
Pokud mate nekdo tip na neco jineho, pripadne jste prosli podobnym rozhodovanim jako ja, prosím podelte se.
- do zacatku razi 9mm Luger, pozdeji mam v planu prikoupit .45
- chci pistoli, ne revolver
- nebudu ji nosit, tudiz full size
- pouziti pouze na strelnici pro radost, pocitam cca 500 mesicne
- idealne zelezo, plast jen pokud mi vylozene sedne
- Glock ne proste proto, ze je hnusnej (aneb kdyz za to dam nejake penize, musi se mi to i libit a nejsem profik)
- cenove max cca 22k plus minus, zatim se klonim k novemu kusu, ale pokud bude zrovna k mani pekny kus v komisi, proc neusetrit
Ac to nebude zadne prekvapeni, CZ75 mi v ruce sedi uplne perfektne a stejne tak Bernandelli Practical. SigSauer P226 mi nesedi tak dobre a spolecne s tim STI je cenove mimo realitu. Tu Bernandelli jsem nikde nenasel k prodeji.
Cili resume je v tuto chvili CZ75 SP-01 Shadow nebo Shadow line, trochu poladit design a bude to

- MM
Příspěvek#595 » ned 27. dub 2014, 21:31
Prechadzal som niecim podobnym pred 2 mesiacmi. U mna to nakoniec skoncilo tak ze som si zatial zobral na cvicenie presnejsej strelby .22 (Ruger Mk III) a ako prvu dospelu zbran mam objednanu S&W MP9. Rozhodol som sa pre zbran skor sluzobneho typu - nechcem sice nosit, ale prisla mi to rozumna volba pre pripadnu stresovu situaciu a navyse sa mi paci. Tymto som zacal, a uz teraz mam niekolko tipov na dalsie veci co by som rad mat (napr. CZ P09). Ale vsak do toho trezoru ich vojde 10.
Suhrn - ked sa spatne na to pozeram, prisiel mi ten vyber zbrane ako 'velka vec' - az kym som si neuvedomil ze to nie je rozhodnutie na cely zivot, ze to nebude jedina zbran, a ze sa mi ta vec musi hlavne pacit a sediet na to na co ju chcem (u mna tento kus tiez primarne 'pre radost'). Tak som si par veci pozical, porovnal a bolo. Co pride neskor uvidime. Z mojho pohladu - jedine komentare ktore by ta asi mali zaujimat pri zbrani kupovanej na blbnutie / pre radost su tie o spolahlivosti resp. pripadnych znamych problemoch - vsetko ostatne je o osobnych preferenciach.
Suhrn - ked sa spatne na to pozeram, prisiel mi ten vyber zbrane ako 'velka vec' - az kym som si neuvedomil ze to nie je rozhodnutie na cely zivot, ze to nebude jedina zbran, a ze sa mi ta vec musi hlavne pacit a sediet na to na co ju chcem (u mna tento kus tiez primarne 'pre radost'). Tak som si par veci pozical, porovnal a bolo. Co pride neskor uvidime. Z mojho pohladu - jedine komentare ktore by ta asi mali zaujimat pri zbrani kupovanej na blbnutie / pre radost su tie o spolahlivosti resp. pripadnych znamych problemoch - vsetko ostatne je o osobnych preferenciach.
- Xerxes
Příspěvek#596 » ned 27. dub 2014, 21:54
attim:CZ75 je dobrá volba, sám mám taky jednu a naprostá spokojenost;-)
Jinak sice si psal že plast nechceš, ale měl jsem možnost si bouchnout pár desítek ran ze steyeru M9 a musím říct, že ergonomie je taky super a celkově mě ta zbraň celkem nadchla.
A nad Berettou 92 jsi neuvažoval? Dospělácká devítka která ve stříbrném provedení vypadá zajímavě (ale v ruce jsem ji nikdy nedržel).
Jinak sice si psal že plast nechceš, ale měl jsem možnost si bouchnout pár desítek ran ze steyeru M9 a musím říct, že ergonomie je taky super a celkově mě ta zbraň celkem nadchla.
A nad Berettou 92 jsi neuvažoval? Dospělácká devítka která ve stříbrném provedení vypadá zajímavě (ale v ruce jsem ji nikdy nedržel).
- attim
- Xerxes
Příspěvek#598 » ned 27. dub 2014, 22:18
attim: shodou okolností jsem na ni dnes viděl inzerát na bazar-huntingu za 9000,-
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/86 ... -mm-luger/
P.S. snad mě nikdo nebude obviňovat z toho, že bych s tím prodejcem měl něco společného
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/86 ... -mm-luger/
P.S. snad mě nikdo nebude obviňovat z toho, že bych s tím prodejcem měl něco společného

- Chip
Příspěvek#600 » pon 28. dub 2014, 07:57
Jestli chces zbran na pohodove strileni, Shadow je spravna volba. Sam mam dva, nastrileno z nich tak 75000 a 50000 ran. Je to velka tezka sportovni pistole, bez padove pojistky, ne moc vhodna na denni noseni, ale to ty stejne nechces. Z duvodu snadne dostupnosti nahradnich dilu, servisu, doplnku atd. bych neuvazoval o nicem jinem nez Cz a Glocku, no a pokud toho nechces, je Shadow logicka volba. Pokud jde o Berettu, meli jsme je pet let ve vyzbroji a fakt ji nedoporucuji.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí