Střelba v těhotenství
Co jinam nepatří...
- garf
Příspěvek#17 » úte 4. čer 2013, 18:14
Není nic jednoduššího, než se při skutečném zájmu o věc zeptat svého gynekologa ,případně porodníka, a nechat soukromé a mírně intimní věci tam ,kam patří-tzn v soukromí....ne na veřejný web ....Ale budiž,to je skutečně Vaše případně každého věc...
Zdvořile si myslím, že otázka byla tak trochu " zbytečná" ŽE ?
, plodová voda, kterou je chráněn plod před mechanickými otřesy=tlumič -byl vývojově po10ti tisíce let nastaven tak na otřesy typu- chůze u ženy nosící plod ... ,
určitě "stvořitel díla"
neměl na mysli rázy akustického tlaku výstřelu .40SW a podobně.. ,kde plodová voda naopak, stejně jako voda obecně ,je nikoli tlumič ,ale na rozdíl od vzduchu rychlý přímý vodič zvuku=škodič= všude, mimo ještě mechanických rázů ....
Jestli střelba , tak vzduchovka neb ,tak max .22Lr dlouhá...
.... prof.Rosina za katedru lékařské fyziky ,biofyziky
-je přímo ten ,kdo Vám případně otázku odpoví nejlépe ...
" schooting firearms with high acoustic press in prenatal time by unzeitik" vyhlásí asi ,jako letošní disertační práci .../pamatuju ho z let 80tých ,jako bodrého asistenta biofyziky vypouštějícího" kontrolní chrousty" ,který by i dnes,jako profesor ,na Vás mohl vyzkoušet i jiné kalibry například vařečku a tepelnou regulaci novorozence vzhledem k počtu vrstev zavinovačky a ročnímu období , jen chudáka dítěte se zeptáte ,až bude mluvit, teda jestli Vás uslyší..
Mimo toho ...
Znám jednu z Dejvic, co se jí po střelbě z krátké při kojení zdrclo mlíko, a s těžkou mastitis po operaci následně skončila na měsíc na JIPU gyn.por kliniky ....
Garf
Zdvořile si myslím, že otázka byla tak trochu " zbytečná" ŽE ?
, plodová voda, kterou je chráněn plod před mechanickými otřesy=tlumič -byl vývojově po10ti tisíce let nastaven tak na otřesy typu- chůze u ženy nosící plod ... ,
určitě "stvořitel díla"

Jestli střelba , tak vzduchovka neb ,tak max .22Lr dlouhá...
.... prof.Rosina za katedru lékařské fyziky ,biofyziky

Mimo toho ...
Znám jednu z Dejvic, co se jí po střelbě z krátké při kojení zdrclo mlíko, a s těžkou mastitis po operaci následně skončila na měsíc na JIPU gyn.por kliniky ....
Garf
- KlokanXM
- Renčí
Příspěvek#20 » čtv 12. zář 2013, 14:45
Ahoj, já to zjišťovala, když jsem byla těhotná sama. Střílela jsem první 2 měsíce, pak se začal vyvíjet sluch a já střílet přestala. Ono vadí i ty otřesy.
Teda přestala jsem střílet na uzavřených střelnicích a z normálních pistolí/pušek. Ale čas od času jsem si šla picnout ven z malorážkové pistole. To se dá úplně v pohodě a střílela jsem tak ještě v 7. měsící. Už jsem nezapla kalhoty, ale pistoli jsem ještě z ruky nedala
Takže takhle se to dá "očůrat". Malorážka nevadí. Není to ani moc velká rána zvukově, ani otřesy. Ale samozřejmě byla jsem takhle jen párkrát. Určitě to není na pravidelné střílení, spíš naopak. Lepší si to těch pár měsíců odpustit.
Ale musím říct, že když jsem se k tomu po tom 3/4 roce vrátila, jsem několik kroků zpět. Svalová paměť dost ochabla
Teda přestala jsem střílet na uzavřených střelnicích a z normálních pistolí/pušek. Ale čas od času jsem si šla picnout ven z malorážkové pistole. To se dá úplně v pohodě a střílela jsem tak ještě v 7. měsící. Už jsem nezapla kalhoty, ale pistoli jsem ještě z ruky nedala

Takže takhle se to dá "očůrat". Malorážka nevadí. Není to ani moc velká rána zvukově, ani otřesy. Ale samozřejmě byla jsem takhle jen párkrát. Určitě to není na pravidelné střílení, spíš naopak. Lepší si to těch pár měsíců odpustit.
Ale musím říct, že když jsem se k tomu po tom 3/4 roce vrátila, jsem několik kroků zpět. Svalová paměť dost ochabla

- ala
Příspěvek#21 » úte 5. srp 2014, 10:40
Ahoj, nevím jestli to pořád řešíš, ale přesto napíšu. Moje maminka byla docela nadšený střelec (brokovnice) a střílet prakticky nepřestala. Nevím, jestli je to důsledek, ale daleko líp slyším vyšší frekvence. Takže ve výsledku mi nevadí stavební práce, nebo střelnice bez sluchátek, ale stačí malé dítě v bazénu na 50 metrů a mne praská hlava....
- Slukař
Příspěvek#22 » sob 9. srp 2014, 13:56
Kdysi jsem viděl epizodu z bořičů mýtů, kde zkoušeli, jestli střela letí obloukem pokud při výstřelu mávnete. Ta buchta, co tam je s Adamem a Jamiem byla zrovna v jináči, takže si navlékla neprůstřelnou vestu aby uklidnila diváky a pak povídala, že při výstřelu dítě koplo. Takže to určitě vnímá. 

- aula
Příspěvek#23 » sob 9. srp 2014, 15:49
Našel jsem vyjádření odborníka, ale je to spíš na dlouhé zbraně, u krátkých nehrozí to zhmoždění: doc. MUDr. A. Pařízek, CSc. Kniha o těhotenství a dítěti, Galén, Praha 2009
http://www.porodnice.cz/tehotenstvi-a-z ... ehotenstvi
Střelba, zejména z dlouhých zbraní (sportovních či loveckých), je nevhodná nejen pro ženy v těhotenství, ale i v době kojení. Zpětný náraz pažbou zbraně může způsobit i rozsáhlé zhmožděniny ramene nebo hrudníku.
http://www.porodnice.cz/tehotenstvi-a-z ... ehotenstvi
- fixfokus
Příspěvek#24 » sob 9. srp 2014, 20:37
Dítě to určitě vnímá, otázkou je, jak moc mu to škodí. Stejně tak vnímá jakýkoli jiný hlasitý zvuk (zatroubení auta, prásknutí dveří...) nebo otřes (zakopnutí matky, drncnutí v autě), a nikdo to neřeší. Dítě je dobře chráněné plodovou vodou, plodovým vakem, dělohou, svalstvem a kůží matky, takže imho střelba z krátkých zbraní, kde je zpětný ráz tlumen pažemi, by v nějaké přiměřené míře neměla škodit. Jo, střelba z dlouhých zbraní už může být trochu jiné kafe...
- fixfokus
- Grasel
- Serz
Příspěvek#29 » ned 24. srp 2014, 18:33
v zasade je dokazane, ze poslech treba klasicke hudby ma na plod pozitivni vliv, naopak metal az tolik ne, se strilenim to bude podobne
pro zajimavost http://www.converter.cz/tabulky/hluk.htm
pro zajimavost http://www.converter.cz/tabulky/hluk.htm
- smety
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony