Čištění zbraní

Co jinam nepatří...

tomas fuk

Příspěvek#1771 » pát 4. srp 2023, 18:34

Presne tak. Cistic brzd je na odmastovani uplne nejlepsi. Samosebou ze bez zacetonovy. Pouzivam ho hlavne na vyplaveni bordelu spoustaku v AR-15. Ale i v ostatnich zbrani.

audis

Příspěvek#1772 » pát 4. srp 2023, 18:43

Potvrzuji čistič brzd synonymum odmastovac tržní cena 400 ml od 100 Kč ke koupi kdekoliv.

Střelec

Příspěvek#1773 » pát 4. srp 2023, 20:29

Proč bezacetonový? Líp funguje s acetonem.

tomas fuk

Příspěvek#1774 » sob 5. srp 2023, 05:04

Protoze Aceton je agresivni na plasty.

hardhouse.trip

Příspěvek#1775 » sob 5. srp 2023, 13:00

Tak jsem našel tento. Sice na netu píšou, že je bez acetonu, ale v návodu zas mají prověřte vzájemnou snášenlivost s laky a plasty ..tak pak si vyberte...

Screenshot_20230805_135926_Photos.jpg

Screenshot_20230805_135916_Photos.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Střelec

Příspěvek#1776 » sob 5. srp 2023, 15:02

Když jsem měl ještě AK, tak to jsem tím čistil a neřešil a problém žádný, plastové zbraně moc nevedu, kromě H11.

Jarda89

Příspěvek#1777 » stř 9. srp 2023, 03:31

iloveguns píše:S chromem začnou potíže v okamžiku, kdy se chrom někde odloupne. Stačí mikroskopická prasklinka, a už to pod ní jede jak Pendolíno...

Jo to máš recht... Teď jsem si jedno AKM (je to uloženka, pane! Nastříleno pár ran, pane!) taky pořídil. Buďto byl předchozí majitel čuně a nebo to poláci hodili do skladu špinavý, takže ani chrom není nesmrtelný. Jinak neutralizuje i ballistol ;)
1.jpg

libor007

Příspěvek#1778 » stř 30. srp 2023, 12:17

Pánové, má smysl k ballistolu vzít na mazání namáhaných částí brunox lub&cor? U škorpiona to takto doporučuje návod. Na gustona už ballistol používám, přikoupil bych v případě smysluplnosti jen ten brunox. Možná by byl zároveň vhodnější i na konzervaci...

STALKER

Příspěvek#1779 » stř 30. srp 2023, 15:44

brunox lub&cor je dobrý pokud nechceš aby byla zbran moc mastná a střílíš někde kde je hodně písku a prachu a nepotřebuješ aby se ti na zbran chytal bordel a je dobrý na tlumiče 22lr . Osobně bych balistol nahradil oranžovým brunoxem .

MilanCama

Příspěvek#1780 » sob 2. zář 2023, 21:25

Ahoj,
SA 58 - korozivní vojenské zcivilněné střelivo:

Ihned jak to jde, prostříknu bohatě doma Brunox turbo clean,
vyčistím vše i hlaveň, vlhčenými ubrousky Nivea, zachytí každou špínu a obsahují hodně mýdla na neutralizaci,
po vyschnutí zakonzervuji všechny součásti štětečkem přípravkem Brunox Lub a Cor.
Na plynový kanálek mám plastové štětinky na drátku na čištění anticoro brček. Přesně tam pasují.
Nemám žádnou rez, nikdy a nikde.
Snad Vám to pomůže a budete spokojeni.

hardhouse.trip

Příspěvek#1781 » sob 2. zář 2023, 23:59

Ahoj,

vzhedem k tomu, že už mi dochází Boretech Eliminator, a v garáži se mi válí (už asi 4 roky a stále je tam víc jak půlka balení) tento přípravek na čištění odmašťování jízdního kola, tak se chci zeptat, zda jej můžu použít místo Eliminatoru na čištění hlavně, a nebo ne...

Screenshot_20230903_005134_Photos.jpg

Screenshot_20230903_005815_Photos.jpg

Bubenicek

Příspěvek#1782 » ned 3. zář 2023, 15:31

MilanCama píše:Ahoj,
SA 58 - korozivní vojenské zcivilněné střelivo:

Ihned jak to jde, prostříknu bohatě doma Brunox turbo clean,
vyčistím vše i hlaveň, vlhčenými ubrousky Nivea, zachytí každou špínu a obsahují hodně mýdla na neutralizaci,
po vyschnutí zakonzervuji všechny součásti štětečkem přípravkem Brunox Lub a Cor.
Na plynový kanálek mám plastové štětinky na drátku na čištění anticoro brček. Přesně tam pasují.
Nemám žádnou rez, nikdy a nikde.
Snad Vám to pomůže a budete spokojeni.

No vidíš, to já vystřílím vojenské zcivilněné cca 200 kusů a nečistím protože vím že za pár dní nebo do týdne jdu znovu a za zhruba 17 let se mi nestalo že by něco zrezlo. Kdyby to rezlo jak někteří říkáte tak by na frontě nebyla jediná funkční puška a pochybuji že jak dovalčej hned dou čistit pušku. Zkus si vystřelit vojenskejma zcivilněnkama 50 nabojů a nečisti, koukni do pušky za třeba 3 dni a uvidíš co ?? ... Nic, projeď hlaveň boresnakem a uvidíš že je bez rzi. Pokud pušku nevyčistíš a hodiš ji do trezoru tak se do 14 dní nic neděje, při klasickým čištění pak, tam nebude nic. Rez a hloubová koroze, se ti tam udělá až tak po půl roce - tedy tak aby si tam měl vyřrané důlky

jestli chceš vidět víc fotek u zbraní co zrezly ve skladu po nečištění i u naší ČSLA za cca 10 let napiš mi sem a pošlu fota : zbrojirstvi.bubenicek@gmail.com.

ren

Příspěvek#1783 » stř 6. zář 2023, 08:23

Tak to máš nějaký zvláštní protekční kvér. Já jsem se cca před 45 lety jako záklaďák po střelbách vy.ral na sapík a když bylo za 14 dní čištění, v hlavni byla liška a mně lepilo, aby to nikdo nezjistil, protože z toho byly obrovské průšvihy. Naštěstí to šlo vypucovat. Nevím, třeba to byl starý kvér a ta hlaveň měla špatný chrom, ale prostě chytla lišku.

Bubenicek

Příspěvek#1784 » stř 6. zář 2023, 11:37

To ne je to u všech stejný, neříkám že to lišku nechytne po 14 dnech ale jak sem psal, vyterakem to dáš pryč hned, ale určitě ne hloubkovou korozi. V armádě sme jich měli na dílně stovky a každej nečistil jak by měl, hlavně po slepých. Většinou se po střelbách čistilo hned ale na dílnu právě přišli i kusy co nešli ani natáhnout, to si vzal paličku, sklepnout závěr a promazat a fungovalo to dál. Reagoval jsem spíš na to že někteří střílí a než dojdou domu že střelnice tak to mají zrezlé. Stejně tak je to a čištěním, někdo je zvyklej na tenké olej někdo na ten druhej ale ve výsledku je to celkem jedno, hlavně je to mít namazané a hlavně u těch tvrdochromovanejch hlavní je to klasika. Pokud máš hlaveň klasiku bez ochrany tam už ta údržba nutná je

Jarda89

Příspěvek#1785 » ned 10. zář 2023, 15:09

Mám tady malou poznámku k pěně na čištění hlavní od Nanoprotechu. Čistí suprově a i otěr rozpouští slušně. Jenom se s hlavní musí otáčet aby to fungovalo rovnoměrně, protože se pěna rychle rozpadá. Včera jsem to netočil a otěr zůstal na vrchní straně u ústí, jinak je celý vývrt jak nový.
IMG_20230910_143750.jpg

Zpět na