Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- nico
Příspěvek#301 » sob 16. úno 2013, 17:50
Ja ji mam v celokovovem provedeni a nastrilim s ni slusne i na 25 m. Kdyz mam dobrej den, na 10 m pak jednou okousanou dirou. Radeji si ji vyzkousej, ale za sebe muzu doporucit. S normalnim zasobnikem ti asi vyjde malicek pod. S tim velkym zase bacha, pri dorazeni si snadno skripnes kuzi na dlani hlavni ruky.
Nicmene, pokud je tvoji prioritou strelba na 25 m a ne skryte noseni, kup si rozhodne full size.
Teprve ted koukam, ze to Patrik napsal lepe a mene slovy.
Nicmene, pokud je tvoji prioritou strelba na 25 m a ne skryte noseni, kup si rozhodne full size.
Teprve ted koukam, ze to Patrik napsal lepe a mene slovy.
- Bohuliby
Příspěvek#304 » pon 18. úno 2013, 00:39
CZ 75, jedna z nejlepších zbraní, mám jí již od roku 93, spolehlivá, vyměnil jsem pouze mířidla, bez poruchy řadu let, na střelnici schopná. Nosil jsem jí řadu let, ale už ne, bolí záda. Prostě to chce mít větší sortiment zbraní, každá se hodí opravdu na něco jiného. Přeji příjemnou střelbu, nezklame.
- nico
Příspěvek#305 » pon 18. úno 2013, 07:05
Presne jak pise Bohuliby. Mam asi o rok dele petaosmu a zazila totez. Dnes uz ji nenosim zejmena proto, ze na to mam vhodnejsi zbrane a take se tehda jeste vyrabely bez blokace uderniku. Zrovna jsem ji jako darek objednal nove strenky. Zaslouzi si to, protoze dodnes strili perfektne. Tehda jsem si jako "zacatecnik" lepsi zbran nemohl prat a dneska bych si ji jako prvni koupil zase. At ti slouzi k radosti.
- beaver
Příspěvek#309 » pát 22. bře 2013, 07:31
... plus spustíš kohout na ozub (v případě verze BD tak učiníš pomocí dekockeru). Zbraně CZ75 se zpravidla nosí se spuštěným kohoutem, spoušť je pak v režimu DA a má větší odpor. Pojistka se při nošení nepoužívá.
Další možností je nosit bez náboje v komoře. I tento způsob má své zastánce, ale kromě tasení je potřeba nacvičit ještě natažení.
Jediná pojistka (obecně myšleno) je ale tvoje hlava v kombinaci s prstem na/mimo spoušť.
Další možností je nosit bez náboje v komoře. I tento způsob má své zastánce, ale kromě tasení je potřeba nacvičit ještě natažení.
Jediná pojistka (obecně myšleno) je ale tvoje hlava v kombinaci s prstem na/mimo spoušť.
- polorozpadlýpařez
- polorozpadlýpařez
Příspěvek#311 » pát 29. bře 2013, 15:14
polorozpadlýpařez píše:Zdravím pánové.
Chtěl bych poprosit o radu při výběru zbraně do velké ruky.
Po získání zbrojního průkazu bych rád pořídil zbraň, která by byla vhodná ke střelbě na střelnici bez nějakých velkých sportovních ambicí (maximálně časem nějaký LOS), k případné obraně domu a možná časem k příležitostnému nošení. Tedy nejspíš pistoli v ráži 9mm Luger.
Zatím jsem měl možnost vyzkoušet mimo jiné Glock 17 a 19 3.generace, ČZ Phantom a ČZ Duty. Všechny tyto zbraně mi špatně seděli v ruce, jelikož na mě mají příliš úzkou rukojeť a blízko spoušť (mám ruku spíš úzkou s dlouhými prsty). Na glocích mi navíc hodně vadily ty výstupky na prsty. Dále jsou zkoušel klasickou ČZ 75 a ta mi sedí poměrně dobře, ale rukojeť by taky mohla být o něco větší a spoušť o něco dál.
Bylo mi velmi doporučována CZ 75 TS. Ta by mi pravděpodobně seděla výborně, nechci ale jako první zbraň pořizovat sportovní speciál s jednočinnou spouští nepříliš vhodný na případné nošení.
Navíc cenu bych si představoval maximálně do 20K, ale třeba 12K by bylo příjemnější.
Zatím tedy předběžně váhám mezi K100 (tu jsem ale v ruce neměl) a ČZ 75B (nejlépe z druhé ruky málo střílenou).
Jsou nějaké další vhodné možnosti?
Předem děkuji za všechny případné rady a hlavně zkušenosti lidí s velkýma rukama
Tak vyřešeno

ČZ 75B dvacet let stará, vystřeleno 300 ran, ručka Pachmayr, nenošená.
Cena oproti nové poloviční. Neodolal jsem

- Bohuliby
Příspěvek#312 » sob 30. bře 2013, 00:23
Jako první tvoje zbraň je to dobrá volba. Pokud jí budeš opravdu nosit každý den, zjistíš, že je možná trochu těžká a velká a ušetříš na jinou lehčí a ve stejné ráži, jako většina z nás. Rozhodně jí nezatratíš, je to kvalitní zbraň. CZ 75 / 85 / máme skoro všichni a myslím si, že většina by ti poradila totéž.
- fejfarz
- beaver
Příspěvek#314 » sob 30. bře 2013, 12:33
Moje první byla CZ 75 Compact, koupil jsem ji z druhé ruky a jsem spokojen. Teď mám nově Glock 17 - 4 gen. (uvažoval jsem i o G19, na první dojem se mi líp držela, ale když jsem na střelnici zkoušel současně G19 a G17, bylo to jasné). Každopádně číza mi velmi dobře posloužila při začátečnickém "rozkoukávání se". Uvidím, jestli jí pošlu do světa, nebo si jí nechám...
Myslím, že na začátek je 9 mm Luger dobrá volba, protože cena střeliva (beru střelivo z běžné obchodní sítě) je celkem přijatelná - a tím pádem se dá za stejné peníze víc střílet (než např. s 9 mm Br., 7,65 Br. apod.).
Myslím, že na začátek je 9 mm Luger dobrá volba, protože cena střeliva (beru střelivo z běžné obchodní sítě) je celkem přijatelná - a tím pádem se dá za stejné peníze víc střílet (než např. s 9 mm Br., 7,65 Br. apod.).
- Bohuliby
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX