Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- Int1m1thy
- Matt007
Příspěvek#379 » pon 30. zář 2013, 19:01
No to zaleží co na střelnicích mají, ČZ standartně ano, a možná když zkusíš poprosit nějakého střelce tak tě nechá zkusit nějakou svoji zbraň. ČZ 75 kompakt nevlastním, ale něco málo jsem z ní vybouchal a do začátku by to mohla být dobrá volba. Stejně u jedné nezůstaneš
Já nosím Makarov a jsem naprosto spokojený, poctivej sovětskej kus železa a váha kolem 800 g.
Momentálně ale nejsou a kdoví jestli budou.

Já nosím Makarov a jsem naprosto spokojený, poctivej sovětskej kus železa a váha kolem 800 g.
Momentálně ale nejsou a kdoví jestli budou.
- Ikewoo
Příspěvek#380 » pon 30. zář 2013, 19:16
Mě by zajímalo, proč se na tohle téma zakládá dvakrát do roka nové vlákno a v každém se elév dozví jedno a to samé... ale co už.
Klasický postup: Podívej se, co mají střelnice v okolí, osahávej, střílej, srovnávej, udělej zbroják, střílej a srovnávej, vyber a kup svůj první krok vedle, dál zkoušej a časem se k něčemu propracuješ... stejně všechno bude vždycky trochu kompromis a nakonec budeš i zbraně na nošení střídat podle situace a oblečení... Prostě ultimátně poradit nejde a stejně to furt někdo chce.
Ale (abych porušil předchozí, vč. tvého Luger požadavku) já bych vyzkoušel: Maka, CZ82/83, CZ75 Compact, P1, PPQ, PPS, PPK,... víc mě teď nenapadá
Klasický postup: Podívej se, co mají střelnice v okolí, osahávej, střílej, srovnávej, udělej zbroják, střílej a srovnávej, vyber a kup svůj první krok vedle, dál zkoušej a časem se k něčemu propracuješ... stejně všechno bude vždycky trochu kompromis a nakonec budeš i zbraně na nošení střídat podle situace a oblečení... Prostě ultimátně poradit nejde a stejně to furt někdo chce.
Ale (abych porušil předchozí, vč. tvého Luger požadavku) já bych vyzkoušel: Maka, CZ82/83, CZ75 Compact, P1, PPQ, PPS, PPK,... víc mě teď nenapadá

-
Kublajchán - Příspěvky: 171
- Kublajchán
Příspěvek#381 » pon 30. zář 2013, 22:06
Za mě P1 ne (měl jsem ji a mám shodné tělesné parametry jako Warri). Je nehorázně tlustá a bude se boulit i v podpažáku, natož na vnějším opaskovým (o vnitřním nemůže být ani řeč). Jinak Ikewooem vyjmenované zbraně jo. Ještě bych přidal nějaké Beretty (87 cheetech, snad to správně píšu) a origo nebo čínské kopie Sigů.
Co se týče úchopu a pocitu střelby ze zbraně - podle toho se neřiď. Pokud ti to neutrhne ruce nebo nevypadne z ruk, ber to. Člověk si zvykne doslova na všechno. Koukej po rozměrech, hlavně na tloušťku zbraně. A dohledej si, jak je ta zbraň se spolehlivostí. Pochopitelně i vzhled hraje velkou roli (jo, nemáme si se ženskýma co vyčítat
).
Co se týče úchopu a pocitu střelby ze zbraně - podle toho se neřiď. Pokud ti to neutrhne ruce nebo nevypadne z ruk, ber to. Člověk si zvykne doslova na všechno. Koukej po rozměrech, hlavně na tloušťku zbraně. A dohledej si, jak je ta zbraň se spolehlivostí. Pochopitelně i vzhled hraje velkou roli (jo, nemáme si se ženskýma co vyčítat

- Biermann
- Warri
Příspěvek#383 » pon 30. zář 2013, 22:23
Do první zbrane bych určitě jak 20k nedal... Samozřejmě se mi také libily varianty 1911 jako třeba Warthog (strašně se mi libi), ale ta cena je dost odrazujici...
a co Smith & Wesson MP9 Compact?? ten by byl taky v poho ne? možná by mi trošku vadilo že to neni celokov...
a co Smith & Wesson MP9 Compact?? ten by byl taky v poho ne? možná by mi trošku vadilo že to neni celokov...
- Warri
- Int1m1thy
Příspěvek#386 » úte 1. říj 2013, 00:12
on to neni plast jako na kulickovkach.. je to specialni polymer... a neni to tak lehky aby jsi nevedel ze to nemas u sebe...
kdyby nebyli plastaky spolehlivy tak to nema pulka policejniho a vojenskyho sveta
co provede ohnicek plastu
http://leiko.powernet.cz/view.php?nazev ... 2007040011
http://leiko.powernet.cz/view.php?nazev ... 2007040010
Jestli nemas daleko do Plzne tak ted je na Leiku predvadecka sice fullsize ale lepsi nez nic
kdyby nebyli plastaky spolehlivy tak to nema pulka policejniho a vojenskyho sveta

co provede ohnicek plastu
http://leiko.powernet.cz/view.php?nazev ... 2007040011
http://leiko.powernet.cz/view.php?nazev ... 2007040010
Jestli nemas daleko do Plzne tak ted je na Leiku predvadecka sice fullsize ale lepsi nez nic
- vovec
Příspěvek#387 » úte 1. říj 2013, 00:16
No není plast jako plast. Osobně bych na nošení zvážil také třeba něco od Grand Poweru - např. P1. Jde o pěkný a spolehlivý semikompakt s rotačním uzamykáním závěru, dobrou ergonomií zajímavým oblým hledím, které nechytá za oděv. V podstatě jde o malinko zkrácenou K100 což je zbraň, která si začíná získávat velmi dobré jméno. A cenově též velmi slušná. Za cca 15 tis. máš komplet novou zbraň včetně výměnných hřbetů pro ještě lepší volbu ergonomie. Díky rotačnímu uzamykání závěru kope trochu jinak než klasicky uzamykané systémy, ale skoro bych řekl, že měkčeji.
A ačkoli je to plast, není to Glock, tzn. je to docela pěkná zbraň
a navíc je to klasika SA/DA.
Určitě si zkus někde na střelnici nějakou P1 či K100 a uvidíš. Osobně nevím, zda do ní půjdu jako do první zbraně, ale určitě jednu pořídím
A ačkoli je to plast, není to Glock, tzn. je to docela pěkná zbraň

Určitě si zkus někde na střelnici nějakou P1 či K100 a uvidíš. Osobně nevím, zda do ní půjdu jako do první zbraně, ale určitě jednu pořídím

- Warri
- Int1m1thy
Příspěvek#390 » úte 1. říj 2013, 12:35
pokud nechces z nakeho nepochopitleneho neznameho duvodu glocka ale libi se ti M&P9 tak si ji zkus je velice ergonomicka a spolehliva... jak sem psal jestli nemas daleko do Plzne tak na Leiku je v predvadecce ted... CZety novy nemam rad neverim jim... kdyby sis sehnal nakou starou fakt starou tak takovej problem neni stary jsou jeste poctivy 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí