Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- Pupak
Příspěvek#407 » pát 11. bře 2016, 01:39
Perlan nemá žádnou pevnost, protrhne se i při minimálním namáhání, navíc je poměrně tenkej. Na trn bych ho rozhodně nedal a ani pro ostatní čištění v něm nevidím žádnou výhodu proti normálním bavlněnejm hadrům, kterejch koupíš třeba v Dimatexu desetikilovej balík za 180 kaček, což je pro mě zásoba na pár let:
http://www.dimatex.cz/cistici-hadry/esh ... I-HADRY-BT
http://www.dimatex.cz/cistici-hadry/esh ... I-HADRY-BT
- kolombo
- Rough boy
Příspěvek#410 » pát 11. bře 2016, 12:49
Koukám, že jsem v tomhle docela za socku
, používám nastříhaný čtverečky z bavlněnýho trička a místo protahovacího trnu neořezanou kulatou obyčejnou tužku. Jde to trochu ztuha oproti trnu(člověk si musí ozkoušet jaká velikost čtverečku ještě projde a jaká jde moc volně) ale díky tomu mám lepší výsledky, než když jsem měl půjčený nějaký proshot patche a trn od kamaráda. Používám to na čištění ráže 9mm Luger, .380Auto a .38spl. Tu poslední střílím i olovem a i na to finální dopucování drážkované hlavně po olovu to funguje. A u glocků je polygon s tvrdochromem pak krásně lesklý, že i psí koule jsou proti tomu jen matový póvl
Čtverečky stříhám od oka, pro protahování na mokro stříhám malinko větší (napuštěný čistidlem mají menší tření) a na vytření do sucha pak o něco menší.

Čtverečky stříhám od oka, pro protahování na mokro stříhám malinko větší (napuštěný čistidlem mají menší tření) a na vytření do sucha pak o něco menší.
- RomanB74
Příspěvek#411 » pát 11. bře 2016, 13:11
> Rough boy: jev naprosto přirozený, kdysi jsem to taky prožíval "na úrovni". Dnes si vystačím s uchošťourama, hajzlákem, hlavňovým plastovým kartáčem a Jarem, hadrem z vyřazeného trička a motorovým olejem.
Zdánlivě prasárna, ale zbraně mám čistý, s lehkým olejovým filmem, bez rezu, vždy připravené k použití.
Zdánlivě prasárna, ale zbraně mám čistý, s lehkým olejovým filmem, bez rezu, vždy připravené k použití.
- Pupak
Příspěvek#412 » pát 11. bře 2016, 13:40
Jestli je to moje nebo cizí vyhozený tričko je samozřejmě jedno, taky je pochopitelně používám, ale bohužel množství vyřazenýho oblečení u nás nepokreje spotřebu hadrů pro údržbu baráku, zahradní techniky, vozidel, pucování kvérů a všeho dalšího. Tak si holt za pár kaček koupím cizí vyhozený trička, jestli to je nebo není na úrovni je mi fakt fuk 

- Sedmej
- Pupak
Příspěvek#414 » pát 11. bře 2016, 14:02
Dokud má na náboje, tak mu snad i na kus hadru zbude, pokud na ně nemá, nemusí čistit 
...už se nám zase debata sune směrem, jestli kvér vyčistím za korunu nebo za tři poté, co jsem prohnal laufem tisícovku...chtěl jsem hlavně říct, že Perlan je na nějaký intenzivní mechanický čištění na prd.

...už se nám zase debata sune směrem, jestli kvér vyčistím za korunu nebo za tři poté, co jsem prohnal laufem tisícovku...chtěl jsem hlavně říct, že Perlan je na nějaký intenzivní mechanický čištění na prd.
- ravo001
Příspěvek#415 » pát 11. bře 2016, 14:19
Já jsem ženě zabavil uchoštoury a pak takový čtverečky, který používá na čištění a odmašťování isopropylem atd když si dělá umělý nehty. Má toho celou roli, je to něco jako slisovaná vata nebo tak, ale odličovák to není (ten jsem taky zkoušel a pouštěl moc chlupy atd.). Tyto čtverečky pěkně čistí, pevné jsou dost a nepouští vlákna...nevím kde to kupovat ani hledat, žena vždycky místo jedné role kupuje rovnou dvě 

- Rough boy
Příspěvek#416 » pát 11. bře 2016, 14:41
RomanB74: Já na tenhle systém najel ještě, než jsem se rozhoupal ke koupi fabrickýho čištění a nějak toho ani nelituju. Navíc třeba motorový olej, oproti zázračným vodičkám 16 funkcí in one kde je namíchané rozpouštědlo rovnou s mazivem, není těkavý a najdeš ho ve zbrani i po půl roce. A dokáže to umazat i s prstem v nose. Což se o těch vodičkách, co po týdnu marně hledáš, říct nedá.
- tomas fuk
- radimnet
Příspěvek#419 » sob 12. bře 2016, 19:07
Rough boy: Nazdar nic si s toho nedělej že čistíš starým tričkem
Já čistím starýma vytahanýma trenkama
je to dost kvalitní matroš
ještě si kupuju ty tyčinky na čištění uší a úplně to stačí. Ze začátku jsem taky "bláznil" abych měl to nejlepší ale trenky jsou trenky 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí