Čištění zbraní

Co jinam nepatří...

vgj

Příspěvek#406 » čtv 10. bře 2016, 22:10

Když už jsme u lékáren a kosmetiky. Doporučuji netkanou textilii z lékárny. Dobře saje, nepouští chlupy..
Obchodní označení Perlan.

Pupak

Příspěvek#407 » pát 11. bře 2016, 01:39

Perlan nemá žádnou pevnost, protrhne se i při minimálním namáhání, navíc je poměrně tenkej. Na trn bych ho rozhodně nedal a ani pro ostatní čištění v něm nevidím žádnou výhodu proti normálním bavlněnejm hadrům, kterejch koupíš třeba v Dimatexu desetikilovej balík za 180 kaček, což je pro mě zásoba na pár let:

http://www.dimatex.cz/cistici-hadry/esh ... I-HADRY-BT

kolombo

Příspěvek#408 » pát 11. bře 2016, 08:02

Normálních bavlněných hadrů mám doma pytel. Stačí když mi doma prohlásí tričko nebo košili za nenositelné. Jen je potřeba dávat pozor na pouštění nití z kraje hadrů.

Sedmej

Příspěvek#409 » pát 11. bře 2016, 08:10

Já než přijdou nové patche, tak stříhám staré povlečení. :-) Takové povlečení na peřinu taky pár čištění vydrží.

Rough boy

Příspěvek#410 » pát 11. bře 2016, 12:49

Koukám, že jsem v tomhle docela za socku :lol: , používám nastříhaný čtverečky z bavlněnýho trička a místo protahovacího trnu neořezanou kulatou obyčejnou tužku. Jde to trochu ztuha oproti trnu(člověk si musí ozkoušet jaká velikost čtverečku ještě projde a jaká jde moc volně) ale díky tomu mám lepší výsledky, než když jsem měl půjčený nějaký proshot patche a trn od kamaráda. Používám to na čištění ráže 9mm Luger, .380Auto a .38spl. Tu poslední střílím i olovem a i na to finální dopucování drážkované hlavně po olovu to funguje. A u glocků je polygon s tvrdochromem pak krásně lesklý, že i psí koule jsou proti tomu jen matový póvl 8-)
Čtverečky stříhám od oka, pro protahování na mokro stříhám malinko větší (napuštěný čistidlem mají menší tření) a na vytření do sucha pak o něco menší.

RomanB74

Příspěvek#411 » pát 11. bře 2016, 13:11

> Rough boy: jev naprosto přirozený, kdysi jsem to taky prožíval "na úrovni". Dnes si vystačím s uchošťourama, hajzlákem, hlavňovým plastovým kartáčem a Jarem, hadrem z vyřazeného trička a motorovým olejem.
Zdánlivě prasárna, ale zbraně mám čistý, s lehkým olejovým filmem, bez rezu, vždy připravené k použití.

Pupak

Příspěvek#412 » pát 11. bře 2016, 13:40

Jestli je to moje nebo cizí vyhozený tričko je samozřejmě jedno, taky je pochopitelně používám, ale bohužel množství vyřazenýho oblečení u nás nepokreje spotřebu hadrů pro údržbu baráku, zahradní techniky, vozidel, pucování kvérů a všeho dalšího. Tak si holt za pár kaček koupím cizí vyhozený trička, jestli to je nebo není na úrovni je mi fakt fuk :-)

Sedmej

Příspěvek#413 » pát 11. bře 2016, 13:44

Pupak: Takže až příště uvidím, jak někdo tahá oblečení z kontejneru pro charitu, bude to asi nějaký zoufalý střelec, kterýmu doma došlo staré oblečení a nutně potřebuje čistit. :-D

Pupak

Příspěvek#414 » pát 11. bře 2016, 14:02

Dokud má na náboje, tak mu snad i na kus hadru zbude, pokud na ně nemá, nemusí čistit :-)

...už se nám zase debata sune směrem, jestli kvér vyčistím za korunu nebo za tři poté, co jsem prohnal laufem tisícovku...chtěl jsem hlavně říct, že Perlan je na nějaký intenzivní mechanický čištění na prd.

ravo001

Příspěvek#415 » pát 11. bře 2016, 14:19

Já jsem ženě zabavil uchoštoury a pak takový čtverečky, který používá na čištění a odmašťování isopropylem atd když si dělá umělý nehty. Má toho celou roli, je to něco jako slisovaná vata nebo tak, ale odličovák to není (ten jsem taky zkoušel a pouštěl moc chlupy atd.). Tyto čtverečky pěkně čistí, pevné jsou dost a nepouští vlákna...nevím kde to kupovat ani hledat, žena vždycky místo jedné role kupuje rovnou dvě :)

Rough boy

Příspěvek#416 » pát 11. bře 2016, 14:41

RomanB74: Já na tenhle systém najel ještě, než jsem se rozhoupal ke koupi fabrickýho čištění a nějak toho ani nelituju. Navíc třeba motorový olej, oproti zázračným vodičkám 16 funkcí in one kde je namíchané rozpouštědlo rovnou s mazivem, není těkavý a najdeš ho ve zbrani i po půl roce. A dokáže to umazat i s prstem v nose. Což se o těch vodičkách, co po týdnu marně hledáš, říct nedá.

Čop

Příspěvek#417 » pát 11. bře 2016, 14:45

tomas fuk

Příspěvek#418 » sob 12. bře 2016, 11:24

Jo, u pistole raze .45 ACP si taky vystacim s uriznutou nasadou varecky, ktera z nevysvetlitelnych duvodu zmizela z kuchyne. Zaroven je to vytloukaci tyc pro pripad uvizle strely v laufu. U pusky se ale uz bez protahovaciho trnu clovek neobejde.

radimnet

Příspěvek#419 » sob 12. bře 2016, 19:07

Rough boy: Nazdar nic si s toho nedělej že čistíš starým tričkem :) Já čistím starýma vytahanýma trenkama :) je to dost kvalitní matroš :) ještě si kupuju ty tyčinky na čištění uší a úplně to stačí. Ze začátku jsem taky "bláznil" abych měl to nejlepší ale trenky jsou trenky :)

tslaby

Příspěvek#420 » ned 13. bře 2016, 21:48

Měl bych dotaz na ty, co střílejí poplastované střely. Setkal jste se někdo s tím, že by byl problém vyčistit po střelbě hlaveň?

Zpět na