Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?
Co jinam nepatří...
- Milanos
Příspěvek#436 » čtv 28. lis 2013, 13:22
Já jsem taky levák
ale naštěstí mi jde celkem obstojně vypouštět zásobník levou rukou.
Naštěstí u Duty to jde lechce přehodit na druhou stranu.
Zatím to ale neřeším budu více trenovat vypouštění levou už teď to jde v pohodě tak myslím že pokud budu trenovat tak to bude ještě lepší.

Naštěstí u Duty to jde lechce přehodit na druhou stranu.
Zatím to ale neřeším budu více trenovat vypouštění levou už teď to jde v pohodě tak myslím že pokud budu trenovat tak to bude ještě lepší.
- fixfokus
Příspěvek#437 » čtv 28. lis 2013, 14:05
Já jsem svou CZ75 koupil z druhé ruky od soukromého prodejce, což má tu výhodu, že můžete před koupí jít na střelnici a vyzkoušet, jak to střílí. Udělal jsem rozborku, zjistil, jaké jsou vůle mez rámem a závěrem, dále vůle mezi hlavní a závěrem (v uzamykacích ozubech). Pak jsem zkusil "nacpat" náboj v "protisměru" do ústí hlavně (nešlo to = správně). Pak jsme vystříleli asi 50 ran pro kontrolu závad (neodpálení, skříplé nábojnice, funkce zásobníku atd. - žádné se nevyskytly) a koukal, jestli střely do terče nelítají bokem (nelítaly). Soustřel jsem jako začátečník nemohl hodnotit, to by musel někdo, kdo má natříleno. Spoušť nijak nedrhla, tak jsem ji koupil (hlavně asi proto, že se mi líbila).
Od té doby jsem vystřílel možná 1000 ran k plné spokojenosti. Není to zas taková věda...
Od té doby jsem vystřílel možná 1000 ran k plné spokojenosti. Není to zas taková věda...

- fejfarz
Příspěvek#438 » čtv 28. lis 2013, 14:09
Jenom k té Duty já jsem si tu pojistku na vypouštění zásobníku dal na pravou stranu , ale pak jsem zjistil , že zbraň nosím na pravém boku , protože jsem pravák a tím se ta pojistka stala přístupná z venku a kdokoliv šikovný by mě mohl nenápadně zásobník uvolnit a bez nábojů je ta zbraň na nic
Tak jsem jí vrátil zase na své původní místo. Omlouvám se za OT ale prostě mě to nedalo reagovat.

-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#441 » pát 29. lis 2013, 01:00
LRRTM: Btw. Jsem taky levák a u většiny zbraní lze pojistku zásobníku přehodit na druhou stranu. Záchyt závěru nepoužívám, kvůli návyku na různé zbraně včetně těch bez potáhnu závěr.
Z toho tvého výběru bych nechtěl nic, 75 leda Shadow nebo TS, K100 mne nějak nenadchla. Obecně čím je zbraň lehčí, tím obtížnější je střelba.
Z toho tvého výběru bych nechtěl nic, 75 leda Shadow nebo TS, K100 mne nějak nenadchla. Obecně čím je zbraň lehčí, tím obtížnější je střelba.
- LRRTM1
Příspěvek#442 » pát 29. lis 2013, 08:24
Rimmer132: děkuju za radu. Koukám, že to tak bude. Ale ono to platí asi všude. Neexistuje univerzální věc, sqělá ve všech ohledech. Vždycky je dělaná pro nějakej účel.
Mimochodem, já pořád tak nějak tíhnu k plasťákům. Ale asi jen proto, že se mi prostě líbí jejich design. Třeba včera jsem si byl ohmatat Walther PPQ a krom toho, že mi pěkně sednul do ruky, tak se mi taky moc líbil... sákryš, když se tak poslouchám, tak si připadám jak ženská v obchodě s kabelkama
Mimochodem, já pořád tak nějak tíhnu k plasťákům. Ale asi jen proto, že se mi prostě líbí jejich design. Třeba včera jsem si byl ohmatat Walther PPQ a krom toho, že mi pěkně sednul do ruky, tak se mi taky moc líbil... sákryš, když se tak poslouchám, tak si připadám jak ženská v obchodě s kabelkama

- Mobster
- Mobster
- LRRTM1
Příspěvek#447 » pát 29. lis 2013, 15:29
Nerad bych tu nějak živil flame, ale docela chápu, když někdo nechce koupit komisní zbraň. Já neznám moc lidí se zbraní, ve zbraních se nevyznám a určitě nepoznám, jestli zbraň nemá nějaký vážný problém. Poznám jen, že střílí nebo ne. A představa, že si s takovouhle znalostí kupuju třeba jeté auto, mě docela děsí...
-
Návštěvník
- Návštěvník
Příspěvek#449 » pát 29. lis 2013, 22:41
LRRTM1: s ojetým autem to tak ovšem je, občas to nepozná ani mechanik. Zbraň je proti tomu pár kusů železa nebo plastu, na kterých není moc co schovat a drobné závady se dají snadno opravit.
Proti novým nic nemám, jen je to otázkách protihodnoty. Pokud stojí např. dlouhá malorážka na plinking osm tisíc a z druhé ruky je občas a za šest a půl, tak se mi ji nevyplatí shánět a pů jdu do obchodu. Pokud stojí nová pistole, která se mi líbí 30, ale z druhé ruky je téměř nejetá za 15, byl bych hloupý.
Edit: Nicméně zpět k tématu, pokud se ti líbí plasty, nejlepší mi přijdou Steyr, K100, Glock a Alfa Defender byla taky ok. Walthery jsou při střelbě nekultivované, Duty taky. Z HK nemám nastříleno opakovaně, abych mohl hodnotit. MP9 jsem střílel jednu, měla ohavnou spoušť a jinak mne nezaujala. PX4 je taky dobrá, ale má stupidně umístěné pojistky. Zatím jsem nedržel v ruce XD(M) resp. originálního Chorvata. Další exotičtější typy neznám.
Proti novým nic nemám, jen je to otázkách protihodnoty. Pokud stojí např. dlouhá malorážka na plinking osm tisíc a z druhé ruky je občas a za šest a půl, tak se mi ji nevyplatí shánět a pů jdu do obchodu. Pokud stojí nová pistole, která se mi líbí 30, ale z druhé ruky je téměř nejetá za 15, byl bych hloupý.
Edit: Nicméně zpět k tématu, pokud se ti líbí plasty, nejlepší mi přijdou Steyr, K100, Glock a Alfa Defender byla taky ok. Walthery jsou při střelbě nekultivované, Duty taky. Z HK nemám nastříleno opakovaně, abych mohl hodnotit. MP9 jsem střílel jednu, měla ohavnou spoušť a jinak mne nezaujala. PX4 je taky dobrá, ale má stupidně umístěné pojistky. Zatím jsem nedržel v ruce XD(M) resp. originálního Chorvata. Další exotičtější typy neznám.
- Bohuliby
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX