Čištění zbraní

Co jinam nepatří...
ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#451 » čtv 24. bře 2016, 09:25

Rex: To se mi líbí na BF CLP to uschne. Jenom uplně nemůžu vstřebat a uvěřit že to maže i když to není mastný. Jinak mastná pistole by mě asi hráblo... Bych měl hned mastné všechno oblečení.

Sedmej

Příspěvek#452 » čtv 24. bře 2016, 09:58

já teda také do sucha. jediné zatím u Glocka nestírám tu měděnou pastu z drážek na závěru. a opravdu jen mírně nechávám "mastné" ty kovové části jak po nich lítá závěr.
mírně mastný mám uložený jen nůž, který nepoužiju, jak je rok dlouhej, tak aby byl nějak chráněný proti korozi. ale pistoli s které střílím 1-2 měsíčně nechci mít mastnou na povrchu.

peggy
moderátor

Příspěvek#453 » čtv 24. bře 2016, 10:57

Všechny typy rozpouštědlových zasychavých CLP mám rád a fungují dost dobře, včetně mazání. BF CLP mám rád asi nejméně, smrdí mi a dlouho zasychá. Raději mám Cx Profesional CLP (Gun remedy, CZ for gun), funguje pěkně a zanechává voskovou suchou vrstvu, na které se nechytá prach. Osvědčily se mi i pro nošení jako prevence koroze od potu.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#454 » čtv 24. bře 2016, 11:16

Peggy: Díky za tip, je to moje první zbraň a tak ještě nemám tolik zkušeností o BF jsem četl jen to nejlepší. Příště až to dojde klidně zkusím něco jiného třeba to co doporučuješ. Každopádně mi CLP přijde jako to nejlepší co může být právě proto, že zasychá a nemastí. Nelíbí se mi když je zbraň nasáklá olejem, vypadá to blbě.

pelanj

Příspěvek#455 » čtv 24. bře 2016, 12:00

Tak samozřejmě tu pistoli nenechám mastnou - nejdřív hadr s čisticím prostředkem na otření nečistot, pak čistým dosucha.

tifik

Příspěvek#456 » čtv 24. bře 2016, 19:53

Na skluzavce mám flíček, zkoušel jsem ho vzít flanelem s čistidlem a nejde dolů, je to normální nebo to mám vzít kartáčkem? A neškodí mosazný kartáček v boresnaku při častém používání vývrtu? (asi ne samozřejmě, jen se ptám)
2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

notobi

Příspěvek#457 » pát 25. bře 2016, 10:40

mosaz je měkčí než ocel takže neškodí kdyby to tak bylo tak se to logicky nepoužívá na čištění zbraní několik detítek let

Rex

Příspěvek#458 » pát 25. bře 2016, 11:32

Arnie, peggy: to vypadá dobře.... Já to CLP zkusím. Díky.

tifik

Příspěvek#459 » pát 25. bře 2016, 12:45

Mosaz je měkčí, samozřejmě, ale já jsem obecně paranoidní na věci, které mám rád :-) Nicméně, když se třou dva materiály, ubývá i tvrdší, jen výrazně méně.

Georg

Příspěvek#460 » pát 25. bře 2016, 12:55

A to tak výrazně méně, že ti dřív odejde tolik součástek nebo celá zbraň, než abys mosazným kartáčkem "vydřel" hlaveň do takové míry, že něco poznáš.

Pablo.gs

Příspěvek#461 » pát 25. bře 2016, 12:56

tifik: To máš pravdu, ale když střílíš tak se taky tře měkčí materiál o hlaveň. A určitě v jiných dimenzích, než při čištění kartáčkem.

tifik

Příspěvek#462 » pát 25. bře 2016, 13:50

Oukej :-) Co ten flek, mám to vzít kartáčem?

marinakus

Příspěvek#463 » pát 25. bře 2016, 13:52

Vem to čím chceš. Bude to asi přímo v materiálu a nic s tím nejspíš stejně neuděláš. Asi to ničemu nepřekáží, ne? Je to jen estetika. Pokud je to povrchové, mohl bys to kartáčkem odstranit.

keram

Příspěvek#464 » čtv 31. bře 2016, 18:23

Ahoj, taky mě za nedlouho čeká první čištění.
Uvažuji o tomto: http://www.nanoprotech.cz/nabidka-spreju-nanoprotech/
Mám tu "spešl" na kolo a jsem s tím hodně spokojený. Nepoužíváte to někdo už? Případně jaké s tím máte zkušenosti? Děkuji.

Rough boy

Příspěvek#465 » čtv 31. bře 2016, 18:37

tifik píše:Mosaz je měkčí, samozřejmě, ale já jsem obecně paranoidní na věci, které mám rád :-) Nicméně, když se třou dva materiály, ubývá i tvrdší, jen výrazně méně.

Tak to vezmi selským rozumem - jaký je průtlačný odpor mosazného kartáčku vůči mosazné střele? Asi nulanulaprd, že....

Zpět na