Pistole/revolver pro začátečníka – co si koupit?

Co jinam nepatří...
Int1m1thy

Příspěvek#541 » čtv 13. bře 2014, 16:49

Carloss: nejde o statistiku ale o lidech jako ty co se snazi schodit ten plastovej ,,shit´´ z rakus... neni vic proverena pistol pouzivana, testovana, nicena. Opravdu neni zbran ktera nikdy neselze, ale u Glocku mas nejmensi sanci ze to tak bude. Navic mas milion druhu prislusenstvi. Dily se sezenou vsude, clovek si muze vymenit vsechno sam, malo dilu i jejich zamenitelnost mezi typy je vyhoda. Vetsina tech tvejch selhani byla vysvetlena. A nebyla to ve vetsine pripadu chyba zbrane. Staci hledat.

Vlastni zkusenost ? strili se mi zneho nejlip, nejlip se mi drzi v ruce, nikdy zadnej problem. Az budou prachy bude doma. Ted si muzu chodit jenom palit na pujceni. A rek bych ze jsou dulezitejsi zkusenosti lidi co pali tisice a tisice nez nakejch Pepiku z Cech co si vystreli parkrat do papiru ;) A reference o Glocku ze vsech moznejch jednotek, utvaru atd. z celyho sveta nemuzou byt prehlizeny.

Jeho primarni pozadavek je spolehlivost a tuto je odpoved. Dobra je taky M&P9 bez vsech moznejch dmntnich pojistek a dneska se koupi asi uz jenom novy modely, s tema starejma byli taky problemy ale to vyresili.

tslaby: ono to tak je :D

peter ustinov

Příspěvek#542 » čtv 13. bře 2014, 17:25

nesouhlasim, ze CZ je smejd
mozna neni tak dokonala jako Glock, ale rozhodne ne smejd
navic je tak rozsirena, ze na ni sezenes vsechno(jako na glocka) a levne(na glocka relativne levne)
takze z druhe ruky usetris oproti Glocku pri stesti polovinu

tslaby

Příspěvek#543 » čtv 13. bře 2014, 17:31

No je pravda, ze na Duty toho tolik neni, ale me ke spokojenosti staci jina miridla a pouzdro na zbran a zasobniky.

Biggles

Příspěvek#544 » čtv 13. bře 2014, 17:31

Hele Carlossi, mám z GLOCKů hezkejch pár tisíc odboucháno a ano vychválil jsem ho do nebes (jako třeba, že je kopyto :D :D :D ), teda podle tebe, upřímně jsem jenom napsal právě zkušenosti a fakta, jiný značky by k tomu potřebovali reklamního mága, u Gastona k tomu stačí zkušenost majitele(ů) :D . Prostě proto, že za dannou cenu nic spolehlivějšího, blbuvzdornějšího a takovým aftermarket příslušenstvím neschrastíš. Že s tím máš problém, je tvůj boj. Jo a že se na netu dá najít spousta případů závad a selhačů? No jasně, jednak proto, že jich je hafo, tak holt se někdy něco stane a taky dost často proto, že je plnej svět blbců a leštičů, takže navážka bagrem není problém, jen nastane údiv, že bouchačka nevydrží, po střelbě leštič z hrůzou najde "vypadanej" vývrt, protože ten hypersuper krám na čištění sám pistoli nevyčistil (a ano pár (doslova) kusů s mapama v teniferu bylo, ovšem bez vlivu na funkci, a to i živočicháře...)...a tak by se dalo pokračovat. Jo je spousta jinejch a lepších pistolí, ale lepších obvykle v jednom z parametrů a taky za setsakra jinou cenu...
A P.U.: Kolik máš odstříleno a kolik ti jich prošlo rukama, že nesouhlasíš, že CZUB je šmejd? :D Já že to obvykle tvrděj leštiči s "krabkou nábojů na rok", policajti, co nic jinýho neměli v prackách a povinně taky střelci zbrojovky :D :D :D

peter ustinov

Příspěvek#545 » čtv 13. bře 2014, 17:44

Biggles: cca 12tisic rocne, uz 10 roku, ne, mmnt 13, ale ty prvni tri jsem byl jeste na skole a mel mit prachu, takze min
a nesouhlasim ze je to smejd,podle me se za ty prachy (z druhe ruky) vyplati
jenom jednou jsem vydel utrzeny vytahovac, ale to byla oprava za cca 200 a na 10 min
takze za me, ja bych je doporucil
a nebo jsme mel jenom stesti

sided
moderátor

Příspěvek#546 » čtv 13. bře 2014, 18:14

Tohle je o tom jakou zbraň pro začátečníka a ne další nekonečná flame Glock X CZ :evil:

petr ustinov: střílíš 12 000 ran ročně a řešíš jestli Stara a nebo Norka, hlavně co nejlevnějc? A teď tu O karkluce :roll: .

peter ustinov

Příspěvek#547 » čtv 13. bře 2014, 18:17

TO JE SLUZEBNI :lol:

Biermann

Příspěvek#548 » čtv 13. bře 2014, 19:04

Tslaby: Pokusim se to vrátit trochu do topicu. Relativně nedávno jsem taky vybíral zbraň a víceméně jsem taky skončil u plasťáků. U mě to nakonec vyhrál SIG SP2022 (u Glocka mi neseděl úchop a ani mi nesedí ten pojistný jazýček ve spoušti, podobně lámaná spoušť u S&W). Pokud si nepotřebuješ hrát s ruzným tuningem, tak zásobníky i pouzdro na něj v pohodě seženeš, jestli potřebuješ něco do tmy, tak můžeš koupit i rovnou s tritiovýma mířidlama (já vzal s obyč a na střelnici mi to zatím nikdy nevadilo).
Co se týká spolehlivosti, tak zatím jsem vystřílel 2020 (škoda že né o 2 víc :D) ran a z toho jsem měl 5 závad (2x nabití, 3x výhoz), přičemž 3 z toho byly během prvních 250 ran, čili byly určitě způsobené špatným úchopem. Dokonce bych si tipl, že všechny závady byly způsobené špatným úchopem. Řekl bych, že v případě pořízení SP2022 chybu neuděláš a narozdíl od Glocka i pěkně vypadá (já vím, je to subjektivní, ale mě se G fakt nelíbí).
Každopádně zásadní je fakt jak ti která sedne do ruky.

Biggles

Příspěvek#549 » čtv 13. bře 2014, 19:31

P.U.: K soukromý ti to poměrně jasně napsal sided. A k služební? Ty woe, to by nevymyslela ani Němcová. :lol: Takže asi tak, poradit nechceš nebo nepotřebuješ, chytrej si jak rádio Jerevan a ještě kecáš... další diskuzi s tebou považuju za ztrátu (svého) času.
Biermann: Jo SiG nebude šlápnutí vedle, první SP2009 nebyly úplně dokonalý (matně vzpomínám, že cosi s rámem), ale 2022 bych se nebál, a když se člověku líbí, tak není co řešit ;)

tslaby

Příspěvek#550 » čtv 13. bře 2014, 19:48

Biermann: Mě se právě Sig líbí hodně a i dobře sedí v ruce, je to asi favorit, jen jsem trochu nerozhodný. Ohledně tuningu, rád mám věci v originále, takže to mě vůbec nezatěžuje :-) ohledně Glocku věřím že je to skvělá zbraň, ale úplně mi nesedí jeho spoušť, i když na to se dá asi zvyknout, proto jsem ho nechtěl zatracovat, ale lépe mi určitě v ruce sedí Sig a SA/DA je mi mnohem bližší než SAS. Každopádně všem díky za pomoc, vážím si všech rad ;-)

Chip

Příspěvek#551 » čtv 13. bře 2014, 20:28

Vysvetlite mi jak muzete vedet, kolik sluzebnich naboju se da nafasovat? V dobe, kdy jsem delal na obvode vycvikare jsem rocne nafasoval cca 13 az 14 000 tisic ks. lugeru. Takze jsem ani nemusel moc prebijet... Takze na tom nevidim nic nemozneho...

peter ustinov

Příspěvek#552 » čtv 13. bře 2014, 20:33

ne vsichni kolegove chteji strilet tak moc jak by mohli kdyby chteli :!:
mozna jsem porestrelil, ale kdyz pocitam 1000mesicne, tak to tak vychazi

Carloss

Příspěvek#553 » pát 14. bře 2014, 07:01

Int1m1thy & Bigless: Nevím, kde glocka shazuju, nebo nazývám shitem. Já ho nemám (a nikdy mít nebudu, bo se mi prostě nelíbí), tak bych si tak nějak nedovolil o něm vůbec psát (krom toho, že se mi nelíbí, ale to je podle vkusu každého soudruha, žáno). Int1m1thy & Bigless: Nevím, kde glocka shazuju, nebo nazývám shitem. Já ho nemám (a nikdy mít nebudu, bo se mi prostě nelíbí), tak bych si tak nějak nedovolil o něm vůbec psát (krom toho, že se mi nelíbí, ale to je podle vkusu každého soudruha, žáno). A právě Biglessův příspěvek, na který jsem reagoval vypadal jak od reklamního agenta glocka, ačkoli později píše, že ti od konkurence to maj v popisu práce.

No nic.. Mě je to fuk. Ale vkládat mi do úst něco, co jsem neřekl si fak nenechám.

4mike

Příspěvek#554 » pát 14. bře 2014, 11:12

Biggles píše:......... Prostě proto, že za dannou cenu nic spolehlivějšího, blbuvzdornějšího a takovým aftermarket příslušenstvím neschrastíš. .....

tohle podepíšu a rozhodně nejsem Gastonův agent :lol:

je spousta jiných pistolí, který jsou vhodnější pro to, či ono
některý jsou i hezký ( vůči Glocku prakticky všechny )
ALE :idea:

Biggles

Příspěvek#555 » pát 14. bře 2014, 14:33

Pozor, abys nedělal reklamu ;) :D
Chipe, takže když vztáhnu údaj od tebe, a to ten vyšší, tedy 14 000ks. Je tedy pravděpodobné, že jeden z policistů vystřílí 12 000ks, tedy cca 85,7% munice určené pro celý obvod? A to i v době, kdy byl studentem (i kdyby policejní školy)? Dokonce po dobu třinácti (nebo deseti) let a nikdo by si toho nevšiml? Je také pravdou, že si munici platíte, či na ní alespoň finančně participujete (viz slova: "prvni tri jsem byl jeste na skole a mel mit prachu")?
Je fakt nutné ze sebe dělat vola?
Carlossi, že u jiné značky je podobný příspěvek mému spíše reklamou, je smutným obrázkem oněch výrobců, nikoliv problémem gastonových výrobků.

Zpět na