Kde nesmím nosit?

Co jinam nepatří...
audis

Příspěvek#76 » pon 7. říj 2024, 16:02

Byl jsem tam loni, rámy ne, tašky do skříně, nikdo se nezajímal co mám u sebe za pásem.

Sobiho

Příspěvek#77 » úte 8. říj 2024, 08:48

Byl jsem tam i se zbraní uvnitř a nikdo o tom nevěděl, problém nebyl...
Jinak to muzeum je úžasný a doporučuji i s dětmi a ideálně s nějakou přednáškou...
Super zážitek!

Petr z Braníka

Příspěvek#78 » úte 8. říj 2024, 09:01

Jako se vším: jejich návštěvní řád to zakazuje, viz IX / 3:
https://www.vhu.cz/zakladni-informace-o-vhu-praha/navstevni-rad-muzei-vhu-praha,

ale zákon ti dovoluje skryté nošení, a vymezuje místa, kde nosit nesmíš. Stará dobrá debata, když jsou návštěvní řád a zákon v rozporu. Máme tady i vlákno o cedulce s přeškrtnutou beretou na dveřích, kde se o tom dá vést dlouhá diskuze.

Sobiho

Příspěvek#79 » úte 8. říj 2024, 09:28

Co je návštěvní řád!?

Petr z Braníka

Příspěvek#80 » úte 8. říj 2024, 09:56

Nevíš? Je to formulované přání majitele nebo provozovatele objektu.
Jak se kdo staví k něčímu přání, je každého věc. Můžeme vyhovět, nevyhovět... Žádný zákon neupravuje, co má dělat ten, komu bylo adresováno přání.

marinakus

Příspěvek#81 » úte 8. říj 2024, 10:14

Petr z Braníka : Na druhou stranu může provozovatel zařízení toho, kdo jeho přání nedodržuje, vyloučit z návštěvy bez jakékoliv náhrady. Prostě nedodržel návštěvní řád.

Carloss

Příspěvek#82 » úte 8. říj 2024, 10:44

To není tak jednoznačné. To by si tam mohl dát třeba podmínku modrých trenýrek (abych nepoužil hned třeba rasovou segregaci). On totiž pokud někdo provozuje nějakou činnost, kam má veřejnost obecně přístup, musí holt některé aspekty veřejného života (kam patří i naše oprávnění nosit zbraň) strpět, oproti tomu, že třeba z vlastního domova klidně můžu někoho vyhodit jen tak protože "se mi chce".

JirkaCV

Příspěvek#83 » úte 8. říj 2024, 12:20

Jedná se o diskriminaci. Ta je obvykle chápána jako omezení někoho (ne nutně něčích práv) z důvodu pohlaví, rasy, náboženství, politického názoru nebo sexuální orientace.
Omezení nošení zbraně se do toho moc nevejde. Obávám se, že by protest proti segregaci modrých trenýrek u soudu neprošel stejně jako nošení.
Nedávno proběhl zajímavý proces. Soudil se provozovatel restaurace, který zakázal vstup dětem. Kupodivu spor vyhrál.

Sobiho

Příspěvek#84 » úte 8. říj 2024, 14:31

Petr z Braníka píše:Nevíš? Je to formulované přání majitele nebo provozovatele objektu.
Jak se kdo staví k něčímu přání, je každého věc. Můžeme vyhovět, nevyhovět... Žádný zákon neupravuje, co má dělat ten, komu bylo adresováno přání.

A může to být v rozporu s právním pořádkem a ústavou ČR?

DVII

Příspěvek#85 » úte 8. říj 2024, 15:21

Všichni provozovatelé jsou názoru že ano a spoléhají na posranost lidí

Piggy

Příspěvek#86 » úte 8. říj 2024, 16:46

Ono je to něco na způsob nápisů "Nevyklánějte se z oken" - spíš to má chránit majitele/provozovatele v případě nějakého průseru.

JirkaCV

Příspěvek#87 » úte 8. říj 2024, 18:02

Tojo, jenom nechápu, proč si pamatuju:
"Nenahýňajte sa z okien" a "E perikoloso sporgersi"

A stejně jsem se "nahýňal".

dan

Příspěvek#88 » úte 8. říj 2024, 18:50

Sobiho píše:A může to být v rozporu s právním pořádkem a ústavou ČR?
Muze. Narazi tu na sebe kolidujici prava. Na jedne strane pravo nosit zbran, na druhe strane pravo nakladat se svym majetkem, coz zahrnuje i to, ze si smim klast podminky kdo a za jakych podminek ho smi uzivat.
Tam, kde na sebe narazi dve prava, rozhodne soud.

Dovedu si klidne predstavit, ze kdyby se zakaz vstupu se zbrani rozsiril na vetsinu prodejen potravin by soud rozhodnul ve prospech ozbrojene verejnosti, v pripade vseobecne rozsireneho zakazu vstupu do kina by verdikt mohl byt klidne opacny.

Ja do kina nechodim, respektuji, ze tam nejsem vitany. Ale chleba si kupovat chodim a chodit budu.

Carloss

Příspěvek#89 » úte 8. říj 2024, 19:05

Právo na chleba je stejné, jako právo na duševní potravu. A včil mudruj, jak by mi někdo chtěl bránit jít s kvérem do kina, pokud jsem legální zákonůdbalý občan.

Leda by někdo to naše dodržování zákonů postavil proti nám.

dan

Příspěvek#90 » úte 8. říj 2024, 19:28

Pravu na dusevni stravu mas, ale uspokojuj si ji nekde, kde te chteji. V nem kine ne a ja nemam povinnost te dusevne sytit. Je to moje kino.

Majitel kina nemusi uvest zadny duvod. Jen te proste vykaze. Zakaz v navstevnim radu v tom hraje jen minimalni roli, fungovalo by stejne i kdyby tam zadny napsany nebyl. A ze ozbrojeneho hosta primo ze salu vyvedla privolana Policie, protoze sal neopustil dobrovolne, se uz stalo.

Ted nemluvime o tom jak dobre mas skryte noseni a jak se o tom majitel prostoru dozvedel. Mluvime o tom kdy/kam nosit nesmis, nikoliv o tom, ze se na to neprijde ...

Zpět na