Náboj v komoře při nošení.

Co jinam nepatří...

Nosíte náboj v komoře

Ano
231
54%
Ne
167
39%
Nosím revolver a o podobný blbosti se nestarám.
27
6%
Celkem hlasů: 425

PaF

Příspěvek#76 » čtv 30. říj 2014, 18:55

Zbraň bez náboje v komoře bych nenosil... Většinou mám tedy ve všech 5, 6 či 8 komorách, ale to je jiná ;) .
Pistole volím takové, kde nemám strach mít nadrcnuto. Uznávám, že je to o pocitu. Já bych třeba 1911 natažený zajištěný nenosil, i když mi bylo opakovaně zdůrazňováno, že je to v pohodě. Ne pro mou hlavu...
Proto mi z pistolí na nošení sedí např. Kahry s DAO, kde je spoušť jako u revolveru v DA. Na sportovní střelbu je mi to jedno. Spíš preferuji zbraně bez kohoutu, moderního typu - SW MP, Steyr, XD apod. Ani G mi nevadí z principu, jeho ergonomie je pro mne ovšem nezvládnutelná, prostě s ním nenastřílím.

Natahování jednou rukou, zpocenýma rukama, ve stresu, se silnou pružinou atd. není nic jednoduchého. Jistě se to všechno dá nadrilovat. Ale otevřeně - nadrilováno má jen málo lidí, kteří nosí občas a jen tak "pro sichr".

Infidel

Příspěvek#77 » pát 31. říj 2014, 23:08

Kde to mám podepsat? ;)

Bohuliby

Příspěvek#78 » pát 31. říj 2014, 23:37

No, já bych toto vlákno ukončil, k ničemu novému se totiž nedobereme, vše ostatní je jen plkání o ničem.
Nebo nemám snad pravdu ?
Jak už jsem jednou tady psal, mužeme být rádi, že můžeme stále nosit náboj v komoře a jak si to každý nosí, je jen jeho věc.
Prostě a jednoduše, každého pouze jeho názor, nic víc, nic míň !!!

franta599

Příspěvek#79 » sob 1. lis 2014, 08:55

tak proč by se k nečemu melo docházet proste se zde pišou nazory co je pro a co proti nošení naboje v komoře ja osobne sice zadný proti zatim nevidim ale treba se najde neco :shock:

Carloss

Příspěvek#80 » sob 1. lis 2014, 09:32

Já bych o jednom "proti" asi věděl: Konstrukce NĚKTERÝCH zbraní. ;-) A i o tom by se možná dalo polemizovat.

scorpions.cz

Příspěvek#81 » sob 1. lis 2014, 10:01

Přesně tak,kdysi jsem měl malou pistolku ATC 6,35Br. a tu bych si v žádným případě netroufl nosit s nábojem v komoře. Dnes nosím rvolver a mám plný všechny komory.

Lynx

Příspěvek#82 » sob 1. lis 2014, 15:34

Šlo by udělat nějaký přehled, kde z konstrukce zbraně NEMUSÍ BÝT (úmyslně nepíšu není) nošení v komoře bezpečné a proč? Alespoň co se těch častěji nošených týká.

Mne by třeba zajímal Makarov a Walther PP/PPK.

Carloss

Příspěvek#83 » sob 1. lis 2014, 15:56

Nebo obráceně, vypsat si prvky zbraně, které to spíše umožňují. Jako je třeba blokace zápalníku, nebo nutné kombinace. Z toho pak vyjdou zbraně, které jsou spíše méně bezpečné a které jsou více bezpečné. U revolverů buďto převodní páka, nebo blokovací kulisa (jestli jsem to sprrávně napsal - nejsem revolverář).

Obecně si myslím, že tohle si střelec je schopen jakž takž ajít a rozhodnout sám.

peggy
moderátor

Příspěvek#84 » sob 1. lis 2014, 17:28

2Lynx: U Waltheru PP/PPK je to tak, že kohout má řešený pevný "odskok" jako u revolverů, takže se nemůže dostat do kontaktu se zápalníkem, pokud není stisknuta spoušť. Krom toho mechanická pojistka, je-li použita, blokuje zápalník (pádová pojistka). Teoreticky lze tedy nosit s nábojem v komoře i bez pojistky, nebo navíc zajištěné.

Pojistka navíc funguje jako vypouštění kohoutu. Při nabití (natažení) se zajištěnou pojistkou se kohout vrátí do přední polohy, a nezůstane vzadu. Po uvolnění pojistky potom vyskočí spoušť vpřed a zbraň je při pravena do DA režimu. Pokud je kohout natažena pojistka odjištěny, dojde při zajištění samočinně k vypuštění kohoutu, přičemž zápalník je blokován a chráněn před dopadem kohoutu.

Ale jak píše Carloss, najít se o tom toho dá dost.

Carloss

Příspěvek#85 » sob 1. lis 2014, 17:38

Pozor, bez pojistky NENÍ u PP/PPK zápalník blokován. Tedy bez pojistky není zajištěna pádová bezpečnost. Teď jsem si to vyzkoušel... :-)

peggy
moderátor

Příspěvek#86 » sob 1. lis 2014, 17:54

Ale tak jsem to psal :
... mechanická pojistka, je-li použita, blokuje zápalník (pádová pojistka)...

Carloss

Příspěvek#87 » sob 1. lis 2014, 18:02

Já to nerozporoval... jen jsem upozornil na onen stav... Takříkajíc.... zdůraznil... ;-) Myslel jsem to dobře...

azavak

Příspěvek#88 » sob 1. lis 2014, 19:12

A jak je to u makarova?Také tak?

fixfokus

Příspěvek#89 » sob 1. lis 2014, 19:52

Makarov má doraz (odskok?) kohoutu - pokud není stisknuta spoušť, kohout nemůže narazit na zápalník. Dále mechanická pojistka, která blokuje natažení kohoutu a pohyb závěru, funguje i jako decocker - při zajištění se spustí kohout. Blokaci zápalníku Mak nemá. Jako hlavní pojistný prvek proti nechtěnému výstřelu vnímám tuhý chod spouště v DA režimu.

Carloss

Příspěvek#90 » sob 1. lis 2014, 20:24

PM nemá blok ani v zajištěnym stavu, jako PP/PPK?

Zpět na