Čištění zbraní

Co jinam nepatří...
WalrusInAnus

Příspěvek#796 » pon 13. úno 2017, 10:33

Můžeš sem dát odkaz na ten z Alliancze? Mají tam toho nějak hodně a neorientuju se. Našel jsem jen něco za 1500Kč, což je na hlavu.

Sam Jr.

Příspěvek#797 » pon 13. úno 2017, 12:43

no koukám, že samostatnejch vytěráků tam moc není, já mám 8" a 18" kupovanej jen s očkem za něco přes 500,-
koukni na stránky výrobce, jakej rozměr bys chtěl: http://www.proshotproducts.com/Micro-Po ... _c_80.html

můžeš pak napsat do Gunnera, co mají na prodejně, na eshopu je nemaj: http://www.gunner.cz/

Pidi

Příspěvek#798 » čtv 23. úno 2017, 18:00

Ahoj,

chci si pořídit CZ 75 B Stainless matné provedeni.A proto bych se chtěl zeptát jak je to s udržením lesku teto zbraně.Mám obavy aby se časem povystřelové splodiny "nezažraly" a pistole neztratila na kráse.Budu rád za každé info.Díky

WalrusInAnus

Příspěvek#799 » čtv 23. úno 2017, 19:12

Sam Jr. píše:no koukám, že samostatnejch vytěráků tam moc není, já mám 8" a 18" kupovanej jen s očkem za něco přes 500,-
koukni na stránky výrobce, jakej rozměr bys chtěl: http://www.proshotproducts.com/Micro-Po ... _c_80.html

můžeš pak napsat do Gunnera, co mají na prodejně, na eshopu je nemaj: http://www.gunner.cz/

Co je to na tý tyčce přidělaný za válečky?

Serz

Příspěvek#800 » čtv 23. úno 2017, 19:32

Pidi, to mas jako se zubami a kafem, cigaretami, cervenym vinem. Jen vycistit a dlouho neodkladat

kurvajz

Příspěvek#801 » čtv 23. úno 2017, 20:52

Přesně tak, chce to vyčistit po každé střelbě a mělo by to bejt OK.

Sam Jr.

Příspěvek#802 » čtv 23. úno 2017, 23:19

WalrusInAnus: to je volitelný příslušenství - stavitelnej doraz a chránítko ústí.

WalrusInAnus

Příspěvek#803 » pon 27. úno 2017, 18:03

Znovu koukám na ten Proshot, a ty vytěráky jsou ocelový. To je špatně, ne? Všude jsem slyšel+četl, že to musí být mosazný, aby se nepoškodila hlaveň.

oldlamehand

Příspěvek#804 » čtv 23. bře 2017, 10:49

Jaké prostředky používáte na čištění polymerového rámu zbraně? Jde mi teď převážně o ty části, které člověk zašpiní třeba zpocenejma rukama.
Můžu použít technický líh nanesený na hadřík, aniž bych rám nějak poškodil?
Omlouvám se pokud se ptám na něco, co už tu zaznělo. Vlákno je ale velice dlouhé.

SansLogique

Příspěvek#805 » čtv 23. bře 2017, 11:47

Technickým lihem nepoškodíš ani nejhorší čínskou sračku z aliexpresu!

jhora

Příspěvek#806 » čtv 23. bře 2017, 13:43

Já ho beru komplet zvenku Konkorem - a zevnitř brunoxem. Zvenku to stačí jen přetřít, zevnitř nechávám samozřejmě působit. Po otření přebytečného oleje je jako nový.

rcc

Příspěvek#807 » čtv 23. bře 2017, 21:49

Brunoxem čistím všechno.

wigum

Příspěvek#808 » čtv 23. bře 2017, 22:17

Nápodobně Brunox je jak na vnitřek, tak na venek. Používám jak na plasty, tak dřevo a naprosto v pohodě.

Din

Příspěvek#809 » čtv 23. bře 2017, 23:07

Vlákno je dlouhé a možná to tu již proběhlo, ale jaký je Váš názor na postup čištění zbraní po střelbě nejdříve otřením zjevných nečistot, pak omytím zbraně (hlavně uvnitř) technickým benzínem pomocí štětečku a po ,,oschnutí" klasiku Konkorem, nebo třeba konzervací pomocí CZ for gun, nebo něčím podobným...? Zatím povícero let na obsah svého trezoru používám hlavně Konkor, jen bych z uvedeného všeobecně známého postupu chtěl vysloveně znát Vaši zkušenost (a možné problémy) s použitím technického benzínu (před konzervací) a jeho možný vliv na brynýr, funkci, nebo plastové části... Jsem sice technik, ale ne z oblasti metalurgie, vnější ochrany kovů, odolnosti plastů... a rád se na stará kolena smysluplně poučím... Mohli byste přidat i vlastní konkrétní zkušenosti s čištěním krátkých zbraní v ultrazvukové čističce, pokud by taková akce byla přínosná... Díky za relevantní odpověďi...
Din

voky84

Příspěvek#810 » ned 14. kvě 2017, 17:12

Čau chci se jen zeptat jestli může čistič na brzdy nějak poškodit kovovou zbraň, třeba černění nebo i hlaveň jak chromovanou tak normální.
Zkusil jsem s tím čistit pistoli a šlo to jak po másle ale raději se ptám jestli to časem nemůže zbraň nějak poškodit.
Děkuji za každou radu.

Zpět na